SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING`Pentru Cazarma 90 vom avea si arhitecti din strainatate`

Stiri din Sibiu: Cultura Adauga un comentariu »
De curand, a adus la Sibiu cei mai buni arhitecti din centrul tarii. Au prezentat proiecte futuriste si solutii practice, atat pentru Sibiu cat si pentru alte orase din tara. Cu aceasta ocazie, l-am provocat la o scurta discutie despre cel mai mare proiect arhitectural al Sibiului, Centrul Multifunctional de pe Cazarma 90.

Reporter: Din cate cunoasteti dumneavoastra, exista in acest moment pentru Cazarma 90 vreun proiect concret, pe care sa-l putem vedea si noi? 

Arh. Gabriel Rosca: Deocamdata proiectul pentru Cazarma 90 este doar in stadiul de discutie, nu exista nimic concret. Dar, din cate tin eu minte ce s-a discutat anul trecut – chiar in perioada aceasta se implineste un an de atunci – intentia este de a organiza un concurs de arhitectura, dupa modelul pe care domnul primar l-a prezentat, de la Luxemburg.

Rep.: Exista si niste termene, vorbim de viitorul apropiat?

Arh. G. R.: Din cate imi amintesc eu discutia a facut referire la o perioada de trei ani. Deja mai sunt doi ani ramasi pentru a avea concretizate ideile si demararea concursului efectiv. Eu cred ca si acesta va fi, in sine, un eveniment pentru Sibiu. Cred ca va fi destul de spectaculos, pentru toata lumea, sa vedem proiectele, mai ales ca va fi un concurs international care atrage. Sibiul deja atrage atentia pe plan national si international.

Rep.: Ne putem astepta la inscrierea in concurs si a unor arhitecti din strainatate?

Arh. G. R.: Cu siguranta ca vom avea in concurs si arhitecti din strainatate. La o investitie de o asemenea anvergura, dar nu este vorba doar de investitie, este un motiv de prestigiu si, de fapt, asa a si fost prezentat, ca un nou punct major de atractie in Sibiu.

Rep.: Din punct de vedere arhitectural si practic, cu poate fi integrat un Teatru cu un complex de sali de conferinte, eventual cu un mall si un hotel?

Arh. G. R.: Solutii ar fi, acesta si este scopul si rolul concursului. Dar, inainte de asta, este foarte important ca problema sa fie foarte bine prezentata. Daca ai o intrebare, si este corect pusa, ar trebui sa existe un raspuns direct. Daca nu, este mai complicat si deja apar problemele. Ar trebui sa avem niste discutii preliminare fiindca este foarte important sa stim exact ce isi imagineaza orasul pentru acel spatiu, atat autoritatile cat si sibienii de rand, dar mai ales utilizatorii, adica Teatrul National Radu Stanca, Teatrul de Balet si ce va mai fi acolo. Doar dupa ce ne asezam toti la aceeasi masa si avem o serie de discutii clare vom stii ce vrem.

Rep.: In acest moment, pe sibianul de rand este foarte importanta parcarea de acolo, care este ieftina si mai tot timpul plina. Aceasta utilitate va ramane?

Arh. G. R.: Sigur va exista o parcare subterana. Toate proiectele pe care le-am vazut pentru zona respectiva aveau prevazuta si o parcare subterana cu o capacitate asemanatoare cu cea existenta in momentul de fata. Si este clar pentru toata lume, Sibiul are nevoie de o parcare generoasa pentru zona centrala.
de Stefan DOBRE


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 23 octombrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 04 decembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter