SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Pentru Johannis vorbeste incompetenta celorlalti politicieni"

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Gheorghe Tuluc nu se considera un invins al lui Johannis, ci "a politicii fanariote" duse de politicienii sibieni. Asta a postat el, pe site-ul SibiuStandard.ro, la sfarsitul saptamanii trecute. in interviul ce a urmat comentariului postat pe site, Tuluc dezvaluie ca mai tot ce s-a intamplat in Sibiu a avut in spate interese. Ale unor grupuri mai mari sau mai mici.
R.: Ce nu stiu sibienii?
Gheorghe Tuluc: inainte de alegerile locale, sibienii ar trebui sa stie niste dedesubturi. Din 1996, sibienii au fost tot pusi pe o pista falsa. Iar oamenii scosi in fata au fost folositi, apoi retrasi sau fortati sa se retraga de catre niste grupuri in care oamenii sunt tot aceiasi.
R.: Dezvoltarea Sibiului nu poate fi contestata.
G.T.: Da, dar cu pierderi pentru anumite paturi de oameni. Sa luam, de exemplu, Sibiul Capitala culturala. Hotararea pentru acest proiect a fost luata din 1998. Deci, indiferent de cine era primar in 2007, Sibiul era capitala culturala. Dar de faptul ca se stia din 1998, iar programul de reabilitare a Sibiului a inceput in graba, in 2006, cu licitatii trucate, nimeni nu mai tine cont. Nu mai tine cont de bani, de cat s-a cheltuit si cu ce randament. Pentru ca toata lumea a spus - vine capitala, trebuie sa cheltuim sa punem la punct Sibiul. Daca toata aceste lucruri erau incepute din 2000, de cand se stia sigur acest lucru, se puteau controla veniturile si eficienta banilor cheltuiti.
R.: Comisia Europeana a aprobat asocierea Sibiului cu Luxemburg abia in 2004.
G.T.: Noi stiam din 1998 de acest dosar de asociere, care a fost depus in 2000. Nimeni nu s-a uitat in 2006 si 2007 cat si cum s-a cheltuit, ca sa nu se faca Sibiul si Romania de rusine. Apoi, nimeni nu contesta eficienta Zonei de Vest, nimeni nu vorbeste ca terenul pe care a fost amplasata era destinat catre 200 si ceva de familii din Marginimea Sibiului, care aveau dreptul legal sa intre in posesia terenurilor. in conditiile in care anumite grupuri primeau in natura case si terenuri, 200 si ceva de familii nu au avut acest drept.
R.: Bine, dar un parc industrial era necesar.
G.T.: Primaria Sibiu era asociata cu Şura Mica pentru parcul industrial de acolo. De ce nu s-a facut acolo, in parcul industrial aducerea investitorilor? Nu se pierdeau bani si nici investitori. Dar si acolo s-a lucrat in graba, cica sub presiunea timpului, asa ca nimeni nu a mai apucat sa verifice cum si catre cine s-au cheltuit banii.
R.: Una peste alta s-au creat locuri de munca, lumea este multumita.
G.T.: Repet, aceleasi locuri de munca se creau si la Şura Mica. Iar politicienii PSD din acea vreme stiau foarte bine, dar au luat si ei din oala cea mare. Nimeni nu isi mai pune intrebarea de ce au luat unele mari firme sase sau sapte hectare, cand au construit fabrici doar pe doua hectare. Restul sunt spatii verzi, care se vor transforma in zone rezidentiale.
R.: Nu puteti contesta ca in Sibiu s-au facut multe lucruri bune.
G.T.: Eu nu contest realizarile. Dar foarte grav este ca politicienii din Sibiu au adoptat aceasta atitudine de vasalitate si l-au lasat pe Johannis sa isi creasca imaginea. Politicienii locali nu au facut nimic, si-au urmarit interesele personale.
R.: Pai ce sa faca intr-o astfel de majoritate?
G.T.: Nici majoritatea nu a avut initiativa. Toate au fost initiativele primarului Johannis, toate fiind generate de anumite interese. Exista o masa de vot pe care politicienii romani i-au facut-o cadou lui Johannis.
R.: Daca politicienii locali sunt incompetenti, nu e normal ca nu au ajuns in locul lui Johannis?
G.T.: Eu nu am spus ca sunt incompetenti, ci ca politica lor de vasalitate a fost cea mai mare greseala. S-au multumit cu posturi vremelnice, din care au fost schimbati rapid cand incomodau. Eu am spus din 2000 - daca vor sa fie politicieni sa nu participe la constituirea executivului local impreuna cu FDGR. intotdeauna Johannis a stiut sa ii joace, iar ei au acceptat acest joc. Trebuiau sa il lase pe Johannis sa conduca Primaria - caci oricum el a condus-o - dar asa ei au fost compromisi.
R.: Credeti intr-o batalie politica reala pentru CL?
G.T.: Eu nu cred ca partidele sunt capabile sa se bata electoral. Altfel, cum poti tu, ca partid politic, sa declari ca nu iti pui candidat pentru Primarie? Un partid care doreste sa joace un rol local, nu poate spune asa ceva.
Fara partid
R.: Nu prea sunteti un om de echipa. Nu ati ramas cu PD-ul, nici cu PNL-ul.
G.T.: Dar de ce? La PD am fost presedintele filialei sibiene ani buni, apoi am plecat cand a aparut acel conflict de interese, deoarece nu am acceptat schimbarea unor poli de putere.
R.: De ce credeti ca nu ati reusit sa ramaneti cu un grup politic? Acum sunteti in conflict cu liberalii.
G.T.: Eu nu sunt in conflict cu liberalii, ei sunt in conflict cu mine. Raman surprins de faptul ca dupa ce am acceptat sa intru in campanie, sa las locul din Consiliul local in interesul partidului, singurul lor interes a fost sa nu mai apar pe nicaieri. Pentru ca deranjez prin pozitia mea, pe care eu incerc sa o fac cat mai obiectiva. Sigur, ca ramane la judecata fiecaruia analiza acestui lucru. Dar lumea trebuie sa stie ca au fost jocuri politice de culise, fara nicio legatura cu ceea ce s-a spus in campanie. Şi sa stie ce ii asteapta in continuare. Dar toata lumea se face arici cand vine vorba de adevar.
impotriva lui Johannis
R.: Acum toata lumea vede ca aveti un dinte impotriva lui Johannis.
G.T.: Eu nu am niciun dinte. Eu nu am nimic personal cu Johannis. Dar trebui pornit de la acel moment 7-8 decembrie (momentul schimbarii lui Tuluc din functia de viceprimar - n.r.) si de la faptul ca niciun angajat al Primariei nu a mai avut dreptul si posiblititatea sa vorbeasca.
R.: Ce s-a intamplat la demiterea dumneavoastra?
G.T.: Momentul 7-8 decembrie 2002. Johannis tocmai s-a intors din vizita din Germania, impreuna cu premierul din acea vreme, Adrian Nastase. Pe 6 decembrie, joi seara, am avut o discutie cu primarul pe buget - era primul buget facut pe proiecte. in data de 7, dimineata, m-a chemat secretara la el in birou, la care primarul, intr-un ton foarte oficial, mi-a spus ca nu se mai poate lucra cu mine si sa imi dau demisia. Am spus ca nu imi dau demisia - au inceput procedura de demitere. Sambata dimineata, la ora 10, nu aveau voturile necesare pentru demiterea mea. Sigur, ca ei puteau convoca o noua sedinta extraordinara lunea, dar atunci s-ar fi facut de ras. Sambata dimineata am fost sunat de Nelu Cindrea - si am aceasta inregistrare - sa accept sa imi dau demisia, caci asta este strategia stabilita de Joahnnis si Nastase. La 10 si un sfert, la mine in birou au venit prefectul Lup, presedintele CJ, Costica Moraru, si deputatul Suditu. Le-am explicat care sunt conditiile, la 10 fara 10 am intrat in biroul primarului. La 10 fara cinci i-am pus lui Johannis in mana demisia, iar replica lui a fost "din acest moment se va intampla in Sibiu ceea ce doresc eu sa se intample".
Centura, rateul politicienilor
"Politicienii locali sibieni nu fost capabili sa duca la bun sfarsit o investitie de genul centurii. Cu bani adusi din alta parte. Eu am vazut la fiecare intalnire pentru executia centurii, in vremea in care lucrurile mergeau bine, ca nu s-a dorit finalizarea centurii. Singurul care s-a batut, o vreme, pentru centura, a fost prefectul Ariton. O vreme. Pot sa spun ca au fost facute demersuri chiar sa nu fie terminata centura. Iar politicienii sibieni care erau la Bucuresti s-au multumit sa treaca fie de o parte, fie de cealalta si sa creeze aceasta stare de incertitudine", Gheorghe Tuluc
de Traian DELEANU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 28 ianuarie 2008


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 04 decembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter