SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Pentru Romania este un record"

Stiri din Sibiu: Sport Adauga un comentariu »

Presedintele Federatiei Romane de Baschet, Carmen Tocala, este dezamagita de faptul ca Guinness Book nu a omologat recordul tinerilor sibieni care au jucat baschet timp de 80 de ore incontinuu, insa spune ca recordul nu poate fi pus sub nici un semn de intrebare.

Presedintele Federatiei Romane de Baschet, Carmen Tocala, a acceptat sa ofere in exclusivitate pentru Ziarul de Sibiu o opinie fata de neomologarea recordului „Cel mai lung meci de baschet din lume ". Tinerii sibieni din Asociatia „Al 6-lea jucator " au organizat la inceputul lunii august o tentativa de doborare a recordului actual, detinut de un grup de tineri britanici, care au jucat baschet timp de 72 de ore. 24 de tineri sibieni, jucatori amatori, au petrecut patru zile in Sala Transilvania, unde au jucat incontinuu baschet pana la limita a 80 de ore.

Reporter: Ce parere aveti despre faptul ca recordul tinerilor sibieni nu a fost omologat de catre Guinness Book?
Carmen Tocala: Sincer va spun, sistemul de omologare mi s-a parut de la bun inceput extrem de periculos. A existat un semn de intrebare inca din primul moment, in conditiile in care niciun expert de la Guinness Book nu a venit la Sibiu sa monitorizeze partida. Iar pentru faptul ca nici un membru de la Guinness nu a fost in sala, au ajuns in situatia de a suporta consecintele. Fiecare lucru, fiecare activitate are un mic cusur. Dar, asta este, cine nu munceste nu greseste. Oricum, efortul lor este remarcabil. Iar daca s-au strecurat erori, nu poate decat sa ne para foarte rau. Mie imi pare cel mai rau pentru toti acesti tineri care au pus enorm de mult suflet in aceasta tentativa de doborare a recordului si care se vad pusi in aceasta situatie.

Rep.: Credeti ca aceasta tentativa de doborare a recordului mondial la baschet poate fi supusa vreunui dubiu?
C. T.: Nu, absolut nu. Cei care au fost in sala la Sibiu si au vazut cat de mult s-au daruit in teren acesti tineri stiu cat de mult au muncit ei ca sa ajunga acolo. Pentru Federatia Romana de Baschet, meciul de la Sibiu este un record. Ca noi sa venim sa contestam ceea ce s-a petrecut la Sibiu, cand toata Romania a vazut cum s-a desfasurat acest meci, este aberant.

Rep.: Ce inseamna pentru baschetul romanesc aceasta tentativa de doborare a recordului mondial?
C. T.: inainte de toate inseamna ca avem multi copii si multi romani care doresc ca baschetul sa fie o forma de exprimare a dorintei catre sport, catre miscare. Acest sport minunat este singurul din lume care poate intra intr-o carte a recordurilor, ca durata de desfasurare. Sincer, cred ca faptul ca recordul nu s-a omologat nu a depins efectiv de cei care au fost in teren si au jucat.

Rep.: Ce intentioneaza sa faca Federatia Romana de Baschet pentru pune in valoare acest meci maraton, chiar daca nu a fost omologat.
C. T.: La meciul cu Irlanda (n. r.: partida se va desfasura sambata, in Sala Transilvania, de la ora 18:30) vom declara acest meci maraton ca record al Romaniei si al vietii sportive din tara noastra. Vom face o premiere simbolica a tuturor jucatorilor pentru a omagia efortul pe care ei l-au depus in teren. Va repet, in ciuda deciziei celor de la Guinness Book, pentru Romania, meciul jucat la Sibiu este un record. Indiscutabil.

„Sistemul de omologare mi s-a parut de la bun inceput extrem de periculos "

„Pentru Federatia Romana de Baschet, meciul de la Sibiu este un record "

„Marea Provocare " a fost un eveniment organizat de Asociatia „Al 6-lea jucator " in parteneriat cu Primaria Municipiului Sibiu si cu Consiliul Judetean Sibiu, prin intermediul caruia s-a dorit doborarea recordului mondial de cel mai lung meci de baschet. La momentul respectiv, recordul „in picioare " era de 72 de ore si era detinut de un liceu britanic. Reprezentantii Guinness Book au decis insa sa nu omologheze acest record din cauza unor neconcordante in hartiile solicitate. in raspunsul trimis suporterilor sibieni, Guinness Book a transmis ca durata meciului este, intr-adevar de 80 de ore, insa faptul ca unul dintre martorii trecuti pe foaia oficiala nu are declaratia scrisa si un altul a petrecut 15 minute peste schimbul de patru ore stabilit de Guinness face ca recordul sa nu poata fi omologat. Decizia forului britanic este definitiva si irevocabila.
de Bogdan BRYLYNSKI


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 29 august 2007


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 11 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter