SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPeste 17 milioane de euro au ajuns pe drumuri si poduri

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Administratia locala a Sibiului a incheiat anul 2012 cu un buget executat mai mare decat cel estimat la inceputul anului. Bugetul de la sfarsitul anului 2012 a fost de 339.589.373 lei, in conditiile in care bugetul propus initial a fost de 321.052.000 lei. Sibienii au platit taxe si impozite locale de aproape 100.000.000 lei, potrivit raportului primarului Sibiului, Klaus Iohannis, pentru anul trecut.

"Anul 2012 a fost pentru Sibiu inca un pas inainte. Investitiile au continuat si cu reabilitari de strazi din cartierele sibiene, cu ample lucrari de modernizare a retelelor de apa si canalizare, cu reconfigurari de intersectii si crearea de noi sensuri giratorii. Am investit sume importante si in cladirile in care functioneaza crese, gradinite, scoli si licee. (...) Anul 2012 a fost important si pentru faptul ca, spre bucuria si multumirea mea, dar si a colegilor din Forumul Democrat al Germanilor, la jumatatea anului 2012 sibienii au decis sa ne acorde pentru inca patru ani managementul Sibiului si ne-au incredintat continuarea proiectelor de dezvoltare a orasului", spune primarul Iohannis, in introducerea raportului.

Peste 70 de strazi in santier

Lucrari de modernizare s-au facut anul trecut pe 36 de strazi si doua poduri, la care se adauga reparatii ample pe 34 de strazi si crearea de sase noi sensuri giratorii.

in total, municipalitatea a investit 33.819.647 lei in lucrari de reabilitare si modernizare si inca 42.315.938 lei pe reparatii ample de strazi si amenajari pentru fluidizarea traficului, echivalentul a aproximativ 17 milioane de euro.

"Cele mai importante lucrari care au demarat in 2012 sunt cele de modernizare de pe Calea Poplacii (4.053.482,17 euro), Calea Turnisorului (aproximativ 790.185 euro), Calea Cisnadiei (1.558.388 euro), cele de constructie a noului pod peste Cibin din dreptul strazii I. Neculce (1.197.286,34 euro) si reparatiile capitale la viaductul Gara Mica (1.628.454,80 euro). Doar aceste cinci lucrari mari insumeaza contracte in valoare de aproximativ 9,2 milioane de euro. Un alt proiect foarte important care s-a finalizat este viabilizarea Cartierului Tineretului", se arata in raport.

Strazile Teilor, Faurului, Ocnei, Turnului,Gheorghe Asachi, George Toparceanu, Tudor Arghezi, Gheorghe ┼×oima, Dobrogei, Masinistilor, Resita, Mihail Sturza, Anghel Saligny, Cimitirului, Closca, Horia, Agricultorilor, Popovici Banateanu, Muncii, Moreni, Gheorghe Doja, Anina, I.L.Caragiale, ┼×t. O. Iosif, Mozart, Brazilor, Ion Sion, Prejbei, Hochmeister, Privighetorii au fost complet modernizate.

Pe alte 34 de strazi au fost inlocuite straturile de asfalt, trotuarele, au fost amenajate spatii verzi si locuri de parcare: Egalitatii, Croitorilor, Lamaitei, Oituz, Bulevardul Vasile Milea, Piata Unirii, Bulevardul Victoriei, Dealului, Aleea ┼×elimbar, Fundatura Dealului, Livezii, Zidului, Constantin Noica, Panzarilor, Calea Dumbravii, Ceferistilor, Vasile Aaron, Lucian Blaga, Caramidariei, Copernic, I. Neculce, Turismului, ┼×oseaua Alba Iulia, Daliei, Piata Iancu de Hunedoara, Vasile Alecsandri, Crisanei, Dr. Ion Ratiu, G. Cosbuc, Dr. Stanca, Moldovei, Hipodromului, Lunga, Cristianului. .

Pe inca 26 de strazi au fost turnate covoare asfaltice noi pe portiuni, pe 17 strazi au fost reparate trotuarele, iar pe 18 strazi sau piete, DPC a refacut pavajele.

┼×ase noi sensuri giratorii si reconfigurari ale traficului au fost create pentru a fluidiza circulatia in intersectiile foarte circulate ale Sibiului.

in Piata Unirii, la intersectia Bulevardului Vasile Milea cu Calea Dumbravii, la intersectia strazii Morilor cu ┼×oseaua Alba Iulia, doua sensuri giratorii de o parte si alta a Podului Peco si la intersectia strazilor I.L. Caragiale si Lunga au fost construite sensuri giratorii.Turisti mai multi din tari germaniceAu fost alocate din bugetul local peste 2,2 milioane de lei pentru lucrari la blocuri alimentare, modernizari de retele si inlocuirea tamplariei din crese, gradinite si scoli.

"Turismul reprezinta in continuare un domeniu de dezvoltare prioritar pentru oras. Anul 2012 a insemnat o promovare turistica si culturala prin intermediul temei barocului, imprimata agendei culturale cofinantate de municipalitate. Promovarea a fost realizata prin intermediul proiectului Sibiu Baroc Update, un proiect finantat din fonduri structurale, valoarea acestuia fiind de 770.255,26 lei. Sibiul a participat in 2012 la targurile de turism din Viena, Stuttgart, Berlin, Londra si la cele doua editii nationale ale Targului de Turism al Romaniei", se arata in raport.

in ceea ce priveste numarul de turisti care viziteaza Sibiul, sumele incasate din taxa hoteliera in anul 2012 indica o crestere a numarului de nopti de cazare in Sibiu. Ca nationalitate a turistilor, s-a mentinut numarul de turisti provenind din tarile vorbitoare de limba germana, care au vizitat centrele de informare turistica administrate de municipalitate. S-a constatat o crestere a numarului de turisti provenind din Germania, dar si din Spania sau Franta.Sute de banci si cosuri de gunoiAnul trecut, Primaria Sibiu a cumparat echipamente pentru locuri de joaca in valoare de peste 450.000 de lei, 410 banci si aproape 200 de cosuri de gunoi stradale, iar domeniul public a fost ocupat de 53 de terase sezoniere.

Sibienii au cumparat peste 4.400 de abonamente pentru un loc de parcare, iar cele aproape 10.000 de locuri de parcare din oras au adus venituri la bugetul local de peste 1.000.000 lei.

125 de loturi de teren situate in Cartierul Tineretului au fost impartite anul trecut, iar domeniul public a fost inchiriat pentru amplasarea a 12 chioscuri de distributie a presei.

ingrijirea parcurilor si zonelor verzi a insemnat sadirea a peste 185.000 de plante, mai mult de jumatate din acestea fiind produse de serele Primariei. in patru zone verzi au fost amenajate in 2012 instalatii de irigare.Spital mai mareCladirea Spitalului de Pediatrie de pe strada Pompeiu Onofreiu s-a extins cu 350 de metri patrati si au inceput lucrarile de extindere cu inca 450 de metri patrati prin mansardarea cladirii existente.

Societatea de transport public, Tursib, a inceput montarea de GPS-uri pe mijloacele de transport pentru o mai buna monitorizare a respectarii orarelor de sosire in statie. Numarul mediu de calatorii zilnice a fost de 95.000, pe parcursul lui 2012 inregistrandu-se peste 34 de milioane de calatorii cu autobuzul.2.600 de copii si 1.000 de casatoriiServiciul Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor a inregistrat peste 2.600 de nou-nascuti, iar ofiterul Starii Civile a oficiat peste 1.000 de casatorii. Peste 18.000 de carti de identitate au fost emise anul acesta, dintre acestea aproximativ 1.300 fiind eliberate la implinirea varstei de 14 ani.

Peste 1.500 de caini au trecut prin adapostul construit de municipalitate, iar mai mult de 300 de caini si-au gasit o casa fie in Sibiu, fie in Germania, prin intermediul fundatiilor cu care Primaria s-a asociat.

Cimitirul Municipal s-a extins cu 2,8 hectare si au fost executate primele lucrari de reabilitare a Cimitirului Eroilor Romani si Germani, preluat de administratia locala in 2011.4.100 de sibieni in locuinte sociale920 de persoane cu handicap grav au beneficiat de sprijin, 3.000 de sibieni au solicitat ajutor pentru incalzirea locuintei, peste 180 de familii s-au aflat in situatii de urgenta si aproximativ 10.000 de sibieni figureaza pe listele de beneficiari ai ajutoarelor alimentare din partea Uniunii Europene.

Aproximativ 4.100 de sibieni locuiesc in prezent in apartamente din fondul locativ al municipiului. in 2012, 95 de apartamente ANL au fost distribuite tinerilor in urma unei sesiuni de evaluare a dosarelor depuse de acestia.

"Gradina Zoologica Sibiu a continuat sa se modernizeze, fiind investiti peste 700.000 de lei in lucrarile de construire a noii porti de intrare si a unei noi casierii, reabilitarea debarcaderului si sporirea sigurantei custilor animalelor potential periculoase. 23 de animale au devenit de anul trecut locuitori ai Gradinii Zoologice Sibiu, numarul total de exemplare ajungand la 206, din 52 de specii", se arata in raportul primarului.

Pistele pentru biciclete au fost prelungite cu 12 km in 2012, biciclistii avand acum la dispozitie aproximativ 55 de km de pista.
cisnadie primaria sibiu turism piata unirii cristian forum bulevardul victoriei gradina zoologica calea poplacii mansarda hunedoara constantin noica cazare santier vasile aaron anl franta alba iulia gradina zoologica sibiu calea dumbravii cartierul tineretului calea turnisorului sibiul turnul cibin hotel berlin ioan tursib spania germania animale strada pompeiu onofreiu viena strand lucian blaga resita covoare sibiul hipodrom amenajari sport pavaj klaus ion masini turnisor pediatrie instalatii cazare in sibiu calea cisnadiei terase gradinite cimitir inchiriat promovare turistica locuinte sociale spatii verzi lucrari de reabilitare pal mol gheorghe monitorizare caini administratia locala reparatii cartiere constructi investitii prima gps taxe si impozite uta pompe apartamente anl situatii de urgenta caragiale tamplarie cosuri periculoase caramida fonduri structurale klaus iohannis sibienii 2012 vasile menaj lulu pod peste cibin vand aliment ajutor pentru incalzirea locuintei eroi placi tamplar persoane cu handicap bulevardului vasile milea ref viaductul gara mica
de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 04 ianuarie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 februarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter