SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPeste 2.000 de spectatori la Focus Festival

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

E vineri. Sau e sambata. E weekend. E galagie. E frumos. E Focus Festival. Weekendul a fost pus in Piata Mica si in Piata Huet sub semnul rockului alternativ, indie, electro si al altor genuri, care au facut ca publicul din Sibiu, oameni de aici sau turisti, sa se simta bine si in largul lor. Au dansat asa cum au stiut, s-au distrat cu prietenii si au baut o halba de bere in schimbul a... cinci lei. Ideea acestui festival a luat nastere avand in vedere nevoia orasului. "Ideea organizarii unui astfel de eveniment a pornit de la o nevoie, nevoia unui oras cultural cum e Sibiul - oras in care se organizeaza anual peste 200 de evenimente -, de a avea un eveniment dedicat curentului alternativ, de a oferi celor care asculta indie, rock alternativ, electro si alte genuri, sa se simta in largul lor intr-un festival dedicat", spune Sebastian Marcovici.

Acustic si plugged in

Organizatorii au urcat pe scenele din Sibiu artisti pe care multi ii stiu numai de la radio. De asemenea, ei spun ca Focus Festival a pornit de la o ambitie personala a echipei si s-a transformat, odata cu trecerea timpului, intr-o misiune. Au dorit, astfel, sa educe publicul si sa ii ofere o experienta care sa se bazeze pe calitate. Şi nu pe cantitate. Au adunat, in acest fel, oameni din toate zonele, atat din tara cat si din strainatate. "E minunat! E si o atmosfera a tinerilor nelinistiti!", spune zambind Teodora, o tanara din Iasi care, desi sta mai in spate la concertul celor de la Travka, traieste muzica lor si le fredoneaza refrenele pe care, de altfel, le cunoaste foarte bine. Concertele live, DJ sets, expozitia de fotografie si proiectiile de film dedicate au completat agenda primei editii a Focus Festival, un eveniment ce a permis trupelor sa prezinte fanilor sai doua variante de interpretare. Astfel, daca in Piata Huet s-a cantat... acustic, in Piata Mica totul s-a desfasurat in regim de concert normal, plugged in.

"Un experiment reusit"

in ceea ce priveste numarul spectatorilor, organizatorii spun ca un numar de o mie de oameni au platit bilet pentru main stage din Piata Mica, vineri si sambata, iar aproximativ 350 au asistat la sesiunile acustice din Piata Huet, locatie unde, desi sambata nu a fost o zi tocmai frumoasa, deoarece a plouat torential, si-au ocupat locuri spectatorii. Duminica, ziua destinata trupelor locale, si-au semnat prezenta in jur de 700 de oameni. "Prima editie a Focus Festival a fost un experiment reusit", conchide Sebastian Marcovici.

Evenimentul a fost organizat de Asociatia Focus Sibiu, fiind un proiect cofinantat de Consiliul Local Sibiu, prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 26 august 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 26 februarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter