SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPeste o tona de gunoaie pe traseul cicloturistic `Emil Cioran`

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »


Un grup de elevi ai Colegiul National "Samuel von Brukenthal" din Sibiu, alaturi de membrii Asociatiei Tura in Natura, au realizat in week-end ecologizarea pe biciclete a unor portiuni din traseul cicloturistic `Emil Cioran`.

`Cu toate ca este o zona protejata, importanta pentru valorile naturale pe care le adaposteste atat la nivel national cat si la nivel local, pentru unii locuitori ai judetului Padurea Dumbrava reprezinta numai o groapa de gunoi unde isi arunca deseurile menajere sau de constructii. Pentru ca din pacate in unele zone ale rezervatiei se acumulasera cantitati mari de deseuri aruncate ilegal, ce poluau atat fizic cat si vizual aceasta zona deosebita, elevii Colegiul National "Samuel von Brukenthal" au avut initiativa ecologizarii lor`, spun organizatorii actiunii.

La actiunea de ecologizare au participat 25 de elevi ai Colegiului National "Samuel von Brukenthal", alaturi de profesorii lor si de membrii Asociatiei Tura in Natura. Prin efortul comun al celor doua grupuri de voluntari au fost adunate peste o tona de deseuri care erau acumulate in anumite zone ale padurii. Primaria Sibiu a pus la dispozitie doua containere pentru a rezolva problema degajarii gunoiului strans cu ocazia acestei actiuni.

Pentru a fi ecologisti pana la capat toti participantii la actiune au pornit catre locul de desfasurare a evenimentului pe biciclete. Dupa terminarea actiunii de ecologizare toti participantii au parcurs traseul cicloturistic `Emil Cioran` pe biciclete. Pentru unii dintre ei aceasta tura a fost una in care au descoperit locuri deosebite din punct de vedere peisagistic si cultural din imediata apropiere a orasului lor.

Traseul traverseaza o zona frumoasa din Rezervatia Naturala Padurea Dumbrava, o zona protejata complexa de flora, fauna, peisagistica si culturala, cu o suprafata de 993 ha, care face parte integranta din orasul Sibiu. Mai mult de jumatate din arboretele Rezervatiei Naturale Padurea Dumbrava depasesc un secol. Specia dominanta este stejarul, insotit de gorun, carpen, ulm, cires paduret, jugastru si tei. Flora ierboasa a padurii include branduse, orhidee si o specie endemica (care se gaseste numai aici), opaita. Fauna padurii detine exemplare de caprior, veverite sau vulpi. Strabatand poteca cicloturistica putem vedea si auzi o multitudine de pasari printre care pitigoiul, mierla, presura, ciocanitoarea, gaita sau uliul sorecar.

In luna octombrie Asociatia Tura in Natura a inaugurat primul traseu cicloturistic care leaga Sibiul de localitatile inconjuratoare, traseu marcat cu sprijinul financiar al Consiliului Judetean Sibiu. Traseul de cicloturism `Emil Cioran` traverseaza o zona foarte frumoasa din Padurea Dumbrava, care din pacate este poluata cu deseuri aruncate ilegal pe parcursul lui. Asociatia Tura in Natura, cea care a marcat traseul de cicloturism si se ocupa de intretinerea lui, isi propune sa continue actiunile de ecologizare a zonelor traversate de acest traseu.

Pentru mai multe detalii legate de traseul de cicloturism `Emil Cioran` puteti scrie pe adresa de e-mail info@turainnatura.ro sau sa accesati pagina asociatiei www.turainnatura.ro.
de Stefan DOBRE


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 27 noiembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 22 aprilie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter