SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPiata Transilvania implineste sambata un an

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Piata Ţaraneasca Transilvania s-a deschis in urma cu un an si a functionat fara intrerupere in fiecare sambata, pe platoul din fata Salii Transilvania, institutie aflata in subordinea Consiliului Judetean Sibiu.

Scopul infiintarii acestei piete a fost acela de a incuraja si sprijini producatorii locali si zonali sa isi desfaca produsele agroalimentare intr-un spatiu civilizat, precum si de a oferi sibienilor produse autohtone, proaspete si de calitate, la preturi mai mici comparativ cu cele practicate in celelalte piete din municipiul Sibiu, aspect datorat faptului ca producatorilor nu li se percepe nici un fel taxa.

"Acest proiect, care se bucura de un mare interes din partea sibienilor, s-a nascut in urma numeroaselor contacte pe care le-am avut in calitate de deputat, pe perioada a doua mandate, cu producatorii agricoli din judetul Sibiu, in special cu cei din Colegiul 4 de pe Valea Hartibaciului, care erau nemultumiti de faptul ca nu au posibilitati financiare sa isi desfaca produsele in pietele agro-alimentare din Municipiul Sibiu, din cauza taxelor mari, a intermediarilor, dar si a locurilor insuficiente la mese. in consecinta, am inclus in lista celor 20 de proiecte strategice pe care le-am lansat in campania electorala si infiintarea unei piete volante gratuite in fata Salii Polivalente Transilvania. in aproximativ doua luni de la preluarea mandatului de presedinte, am inaugurat Piata Ţaraneasca Transilvania, alaturi de consilierii judeteni si de partenerii nostri in acest proiect, Camera Agricola si Serviciul Public Sala Transilvania ", a spus, ieri, in cadrul unei conferinte de presa Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu.

Cindrea spune ca primeste saptamanal zeci de scrisori de la sibieni cu solicitari si sugestii vizavi de piata.

Daca la inceput au participat un numar de 50 de producatori din tot judetul, interesul a crescut de la o editie la alta, incat in prezent sunt 194 de producatori autorizati care vin regulat la piata.

in perioada 1 septembrie 2012 - 1 septembrie 2013, s-au organizat 67 de editii ale pietei, iar numarul maxim de producatori s-a inregistrat de sarbatorile de Craciun si Anul Nou - 100 si de Sarbatorile de Paste - 160.

Piata Transilvania este deschisa in fiecare sambata, intre orele 7 - 14, iar in saptamana premergatoare Craciunului si a Pastelui, la solicitarea producatorilor, dar si a cumparatorilor, piata a functionat in fiecare zi.

Consiliul Judetean Sibiu a achizitionat, prin Serviciul Public Sala Transilvania, 100 de mese, 200 de banci, 50 de umbrele si 65 de vitrine frigorifice, conditiile de desfacere a produselor fiind la standarde europene. Totodata, producatorii au asigurata parcarea gratuita a masinilor.

Piata este structurata pe sectoare bine delimitate - lapte si produse lactate, care se bucura de cea mai mare participare, judetul Sibiu fiind renumit pentru aceste produse - 55 de producatori, carne si preparate de carne - 15 producatori, oua de gaina si de prepelita - 13 producatori, miere si produse apicole - 12 producatori, paine si produse de patiserie - 31 producatori, legume, fructe si sucuri naturale - 53 producatori, produse mestesugaresti - 2 producatori, flori - 10 producatori, ulei -un producator, bauturi - doi producatori.

Localitatile din care provin producatorii sunt: Rasinari, Poplaca, Gura Raului, Sadu, Talmaciu, Talmacel, Jina, Rau Sadului, ┼×ura Mare, Hamba, Altana, Medias, Hosman, Daia, Nou, Racovita, Slimnic, Tilisca, Ernea, Mohu, Ravasel, Ocna Sibiului, Orlat, Cristian, ┼×eica-Mare, Bradu, Boita, Alamor, Cisnadie, Marpod, Casolt, ┼×orostin, Micasasa, Gusu, Sibiu, Nucet, Cornatel si din judetele limitrofe Alba, Valcea, dar si Olt si Bistrita.

in Piata Transilvania se comercializeaza produse care nu se gasesc in celelalte piete din Sibiu, precum gemurile si sucurile naturale de fructe, tuica traditionala si prajituri de casa si torturi.

Numarul cumparatorilor depaseste 2.000 la fiecare editie.

Georgeta Purima, directorul Camerei Agricole Sibiu, spune ca toti producatorii sunt verificati si cunoscuti de catre ei, iar marele avantaj pentru ei este faptul ca fiind mici producatori au si ei in sfarsit un spatiu unde sa isi vanda produsele, toate proaspete.

"Am facut cursuri de calificare cu producatorii si se plangeau ca nu apuca si ei o masa in Piata Cibin sa isi vanda produsele. Acum toti sunt multumiti si de la o editie la alta numarul lor creste", a spus Purima.

Directorul Serviciului Sala Transilvania, Victor Cornea, dar si doi productatori locali au fost prezenti la conferinta de presa de ieri.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 04 septembrie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 20 iunie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter