SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Piete Sibiu SA: regulile de ridicare a masinilor nu se modifica

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »


Sentinta judecatoreasca ce stabileste ca agentii SC Piete Sibiu SA nu au dreptul sa dispuna ridicarea masinilor parcate neregulamentar nu va duce si la modificarea legislatiei locale, arata reprezentantii administratiei locale. Practic, in urma procesului prin care doua instante de judecata au stabilit ca masinile nu pot fi ridicate decat la solicitarea politiei locale sau a celei rutiere, nu se va intampla nimic.
`Municipalitatea nu va modifica HCL 103/2011 (cea care aproba regulamentul de ridicare a masinilor). Nelegalitatea unor acte normative sau parti de acte normative, invocata si admisa pe calea exceptiei de nelegalitate isi produce efectele doar intre partile care au participat la proces, fata de alta persoane neavand nici un efect. De altfel, nici sentinta mentionata nu obliga emitentul actului sa o modifice`, arata reprezentantii SC Piete Sibiu SA, intr-un raspuns transmis ziarului Turnul Sfatului prin intermediul biroului de presa al Primariei.

Unii judecatori `da`, altii `ba`

Turnul Sfatului a relatat zilele trecute ca un sibian caruia i-a fost ridicata masina a castigat un proces impotriva SC Piete Sibiu SA, proces in cadrul caruia Tribunalul Sibiu si Curtea de Apel Alba au admis exceptia de nelegalitate invocata referitor la una din prevederile legislatiei locale: si anume cea referire la cei care au dreptul de a dispune ridicarea masinilor parcate neregulamentar. Instantele au aratat ca prevederile legislatiei adoptate de Consiliul local Sibiu intra in contradictie cu legislatia adoptata de Parlament. Cu alte cuvinte, ca agentii constatatori ai SC Piete Sibiu SA si cei ai Serviciului de administrare a domeniului public - imputerniciti de primar – nu au dreptul sa dispuna ridicarea masinilor parcate neregulamentar, drept care, legal, revine doar politiei locale sau a celei rutiere.
Insa nu toti judecatorii gandesc la fel. `Mentionam insa un alt dosar, numarul 6286/85/2011 in care, prin sentinta 3120/06.09.2012, a fost respinsa exceptia de nelegalitate a dispozitiilor HCL 103/2011`, mai arata reprezentantii administratiei locale.

350 la doi

Din aprilie 2011, activitatea de ridicare a masinilor parcate neregulamentar a fost transferata prin decizia Consiliului local Sibiu in subordinea SC Piete Sibiu SA. Printre motivele care au stat la baza acestei decizii era si cel referitor la imposibilitatea de a angaja personal suficient care sa acopere cele doua ture zilnice (06:00 – 14:00 si 14:00 – 22:00) de functionare a autospecialei de ridicat masini. Tot de atunci, din aprilie 2011, Politia Locala Sibiu `s-a spalat pe maini` de aceasta activitate.
Singurii care – in afara agentilor constatatori ai SC Piete Sibiu SA - au mai solicitat ridicarea unor autovehicule sunt reprezentantii Politiei Rutiere, dar intr-un ritm extrem de redus. `In luna septembrie, spre exemplu, 350 de autovehicule au fost ridicate ca urmare a dispozitiei agentilor constatatori imputerniciti, iar doua autovehicule au fost ridicate ca urmare a dispozitiei agentilor de la Politia Rutiera`, mai arata reprezentantii administratiei locale.
Intr-un raspuns transmis ziarului Turnului Sfatului, seful Inspectoratului Politiei Judetului Sibiu, Tiberiu Ivancea, arata ca subordonatii sai pot dispune ridicarea doar acelor autoturisme care stationeaza neregulamentar pe partea carosabila. `In conformitate cu prevederile legale mentionate, politistii din cadrul Biroului Rutier Sibiu vor lua masuri de sanctionare contraventionala in cazul autovehiculelor stationate neregulamentar, iar in cazul in care se impune - obstructionarea traficului rutier, impiedicarea in orice alt mod a bunei desfasurari a acestuia sau cazuri similare - vor dispune, in acelasi timp, ridicarea autovehiculelor in cauza, in acest sens cerand sprijinul administratiei publice locale, in speta S.C. Piete Sibiu S.A`, mai detaliaza, Ivancea, cazurile in care politistii dispun ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar.

Parcarile neregulamentare aduc profit

De la finele lunii trecute, SC Piete Sibiu SA foloseste o a doua autospeciala de ridicat masini parcate neregulamentar. Din aprilie 2011, peste 5.500 de soferi s-au vazut nevoiti sa mearga in curtea Tursib pentru a-si recupera masinile parcate neregulamentar. La o medie de 500 de lei, pentru un autoturism ridicat, rezulta o suma totala incasata de 2,75 de milioane de lei (aprox. 4.700 de lei pe zi, inclusiv zilele nelucratoare). Noua autospeciala a costat 472.066,78 de lei, cu tot cu TVA.

Citeste si Ridicarea masinilor in Sibiu nu este legala
de Traian DELEANU


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate marti, 09 octombrie 2012






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter