SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPilonul mobil de la intrarea in Piata Huet pune Primaria la cheltuieli . De doua ori, cel putin

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Un cetatean german a obtinut in instanta daune de 6.245 de lei de la Primaria Sibiu, plus 2.636 de lei cheltuieli de judecata, dupa ce, in iulie 2009, si-a avariat masina in timp ce incerca sa treaca peste pilonul mobil amplasat la intrarea in Piata Huet. In cursul zilei de azi, un sibian a patit aproape acelasi lucru (foto): la iesirea din Piata Huet, semaforul cu leduri a indicat culoarea verde. Sibianul a pornit masina, dar nu pentru mult timp: pilonul mobil era coborat doar pe jumatate, ceea ce a dus la avarierea automobilului.

Primul proces: nu erau indicatoare

Orice sibian care doreste sa intre in Piata Huet trebuie sa beneficieze de un card, eliberat de Serviciul public de administrare a domeniului public si privat. La intrarea in parcare, apropie cardul de cititorul de carduri special amenajat. Ledul care indica faptul ca pilonul mobil este coborat emite culoarea verde, semn ca automobilul poate intra in parcarea special amenajata.

Fara sa aiba un astfel de card, insa, la inceputul lui 2010, cetateanul german Hager Wulf Dietrich a incercat sa intre in parcarea amintita cu autoturismul propriu – un Audi A4, urmand un automobil. Cand a ajuns deasupra pilonului, acesta s-a ridicat, avariindu-i masina.

Reparatiile au costat peste 6.200 de lei, bani pe care Hager i-a cerut Serviciului public de administrare a domeniului public si privat. Evident, s-a ajuns la proces. Prima instanta, Judecatoria Sibiu, unde sentinta a fost data in aprilie 2010.

`In motivarea solicitarii de admitere a actiunii se invoca faptul ca (...) din plansele foto se poate observa existenta unui indicator, dar in cauza reclamantul este cetatean strain care nu are cunostinte despre situatie sau semnificatia indicatorului`, se arata in sentinta Judecatoriei, pronuntata in aprilie 2010. Cu alte cuvinte, cetateanul german a invocat faptul ca semnul de circulatie care indica Zona rezidentiala, nu a fost suficient de explicit pentru ca el sa inteleaga faptul ca acolo este amplasat un pilon mobil.

Judecatoria Sibiu a respins ca nefondate sustinerile potrivit carora pilonul mobil nu era semnalizat. `Nu poate fi primita nici sustinerea reclamantului in sensul ca este cetatean strain si nu cunoaste semnificatia respectivului indicator, in conditiile in care indicatoarele de circulatie au o reprezentare si o semnificatie unitara in toate tarile europene`, se mai arata in sentinta Judecatoriei Sibiu. In aceasta instanta, lui Hager i-a fost respinsa solicitarea.

Prin societatea de avocatura Brebenel&Asociatii, cetateanul german a depus recurs. Iar Tribunalul Sibiu i-a dat dreptate, in noiembrie 2010.

Astfel, in sedinta Consiliului Local de joi, alesii locali sunt chemati sa adopte o hotarare prin care lui Hager sa ii fie platiti cei 8.881,32 de lei, reprezentand daune si cheltuieli de judecata.

Pilonul face victime in continuare

Dupa procesul cu Hager, la intrarea in Piata Huet administratia locala a amplasat noi indicatoare – in limba romana – prin care avertizeaza soferii ca accesul in parcare se face numai cu un card special, cu ajutorul caruia poate fi coborat pilonul mobil care strajuieste intrarea.

Insa angrenajul accesului auto in parcarea amintita pare sa sufere defectiuni. Luni, in jurul pranzului, un sibian a incercat sa iasa din parcarea amenajata in Piata Huet. `Am fost cu fetita la scoala. Cand m-am apropiat de pilon, ledul indica rosu. Am asteptat sa se faca verde, dupa care am pornit sa ies din parcare. Si m-am lovit de pilonul care era coborat doar pe jumatate. Am martori, chiar si din Primarie, se poate vedea si pe camera de luat vederi`, a povestit pentru Turnul Sfatului sibianul.

Masina lui are asigurare Casco, dar sibianul asteapta ca reparatiile sa ii fie platite de administratia locala. `Am peste 40 de ani, am carnet de la 18 ani si nu am avut niciun accident. Acum, de ce sa platesc mai mult la Casco, cand nu este vina mea`, spune sibianul.


de Traian DELEANU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 25 ianuarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 13 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter