SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPlaza Centers - Inca un mall. Al saselea!

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Şase mall-uri au fost anuntate ca investitii posibile si probabile, in Sibiu, in urmatorii ani. Deocamdata, unul singur functioneaza, Promenada Mall. Cel mai recent anunt al unei investitii intr-un mall la Sibiu vine de la Plaza Centers, o companie israeliana.

Informatiile lansate in presa financiara duc la concluzia ca Sibiul ar putea avea in casiva ani cinci sau sase mall-uri mari. Potrivit unor surse abilitate din piata, o buna parte din planurile facute publice de mai multe companii internationale sunt insa anunturi false sau doar dorinte care nu au la baza un studiu amanuntit. Pana acum, printre companiile care au anuntat constructia de mall-uri la Sibiu se numara austriecii de la Immoeast, irlandezii de la Mivan si Moritz si ungurii de la Plaza Center. De asemenea, omul de afaceri Ilie Carabulea a anuntat intentia de a dezvolta Airport Shopping Mall, in zona aeroportului. Un alt proiect gigant de mall a fost aprobat de Consiliul Local Sibiu, dar detinatorul PUZ-ului inca nu a gasit un dezvoltator. in fine, terenul si cladirea Independenta este solicitata de mai multe fonduri si companii puternice, pentru a construi aici un mall sau apartamente. Singurul mall existent este Promenada Mall, din complexul de retail de la Şelimbar. in total, pana de curand, cinci posibilitati de proprietari de mall-uri, din care unul activ. in privinta locatiilor, lucrurile sunt destul de incerte. Daca austriecii detin deja un teren mare in Sibiu, irlandezii si ungurii sunt inca la stadiu de intentie, cel putin potrivit informatiile disponibile acum pe piata. Ilie Carabulea nu a inceput inca sa lucreze la mall, in timp ce vanzarea activelor Independenta se va produce cel mai probabil in primavara anului viitor, cand vom sti si un cumparator.
Cel mai proaspat anunt al unor planuri privind constructia unui mall la Sibiu a fost facut recent de Plaza Centers, o companie israeliana, autorul unui proiect de mari dimensiuni in Bucuresti. Compania, care devine astfel al saselea actor de pe piata care anunta ca este posibil sa construiasca un mall la Sibiu, a anuntat ca isi propune ca pana la sfarsitul acestui an sa cumpere inca trei terenuri pentru dezvoltarea unor centre comerciale si sa dezvolte 15 mall-uri in Romania, in urmatorii cinci ani. "Avem o echipa care se uita dupa oportunitati in orasele de peste 100.000 de locuitori, in care, de preferat, nu exista competitie. Vrem sa facem malluri cat mai aproape de centrul orasului. in decurs de cinci ani, vrem sa ajungem la un numar de 15 malluri in Romania", a declarat Luc Ronsmans, country manager al companiei, citat de Ziarul Financiar.
Compania israeliana Plaza Centers este actionarul majoritar in cadrul proiectului Dambovita Center, derulat pe platforma fostei Case Radio din Capitala, si detine terenuri in Iasi, Timisoara, Slatina si Miercurea-Ciuc.

Posibilitatea Independenta

Investitori puternici s-au aratat interesati de cumpararea cele noua hectare ale zonei industriale din Orasul de Jos, care apartin Independenta SA. Printre cele mai importante proiecte avansate a fost cel de 400 de milioane de euro investitie, ce include 1.200 de apartamente, doua blocuri de birouri de cate 15 etaje si un shopping center. Actionarii Independenta au luat in calcul, initial, vanzarea directa a cladirilor si terenurilor, ulterior insa o decizie concreta a fost luata in cadrul adunarilor generale si se refera la faptul ca activele vor fi vandute pe bursa, prin listarea noilor companii formate prin diviziune. Listarea se va produce la inceputul lui 2008.

Immoeast are peste 700 mil. de euro pentru terenuri

Fondul austriac de investitii Immoeast a anuntat, inca de la inceputul anului, cã dispune, panã in anul 2010, de un buget de 731 milioane de euro pentru achizitii si dezvoltãri imobiliare pe piata romaneascã. Immoeast a cumparat la Sibiu, initial, un teren de 25.000 de metri patrati, de la Amylon, cu 9,4 mil. de euro. Ulterior, Immoeast a marit suprafata terenurilor detinute in Sibiu peste patru hectare.

Super mall-ul

La iesirea din Sibiu inspre Medias va fi construit un mall pe o suprafata de nu mai putin de 218.900 de metri patrati. Proiectul va fi realizat doar daca PUZ-ul obtinut isi va gasi un dezvoltator. La ridicarea mall-ului de la Sibiu pune umarul si societatea MG Building Design, firma la care este asociat si George Ciuhandu, fiul primarului Timisoarei. Bursa zvonurilor din Sibiu indica mai multi potentiali investitori in spatele noului mall al Sibiului. Compania straina lucreaza, deocamdata, prin doi intermediari sibieni. Acestia, impreuna cu societatea MG Building Design din Timisoara au propus autoritatilor locale o reconversie a zonei care, in prezent, este preponderent agricola, intr-una cu o functiune destinata comertului si serviciilor.

Tiago

Grupurile Mivan Development si Irlandez Moritz vor investi, in urmatorii patru ani, peste 700 de milioane de euro pentru dezvoltarea unui lant de zece mall-uri in Romania. in 2010, cele doua companii vor deschide un mall si la Sibiu, in urma unei investitii de 70 de milioane de euro. Dezvoltatorii au cumparat deja, pentru reteaua denumita Tiago Malls, terenuri cu o suprafata de 600.000 de metri patrati, in valoare de peste 150 de milioane de euro. Fiecare mall va avea o suprafata de inchiriat cuprinsa intre 25.000 si 30.000 de metri patrati, dispusa pe doua sau trei nivele, peste 1.000 de locuri de parcare si circa 150 de magazine. Centrele comerciale vor include, pe langa magazine, cinematografe multiplex, sali de jocuri, restaurante, cafenele, farmacii si unitati bancare.
Dezvoltatorii estimeaza ca fiecare mall va fi vizitat zilnic de peste 15.000 de oameni.

Polus Center

Recent, proprietarii unguri ai celui mai mare mall din Romania, Polus Center, au declarat ca au in plan dezvoltarea unui mall asemanator in Sibiu insa nu au precizat cand se va intampla acest lucru. Compania TriGranit, din Ungaria, la care austriecii de la Immoeast detin un pachet minoritar de actiuni, a inaugurat recent Polus Center, cel mai mare centru comercial pe un singur nivel din Romania. Cu aceasta ocazie, oficialii TriGranit au anuntat posibilitatea de a construi un mall la Sibiu in urmatorii ani. Polus Center este o reteta europeana de mall, cu foarte multe magazine grupate pe un singur nivel.
de Laurentiu PARNICA


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
aurelian ( 04.06.2008 09:36 )
toate mallurile sint foarte mizerabile.geamurile mai ales.nimeni nu le impune un anumit standard de curatenie.Aceste persoane care conduc nu se gindesc doar sa inchirieze spatii uitind sa mai intretina putin cladirile.Calitatea finisajelor la aceste malluri lasa de dorit,ele reprezinta o pacaleala pentru lumea care le viziteaza.Managerii care le conduc(toti) sint foarte slab pregatiti.Nu vorbesc prostii,am stat de vorba cu foarte multi si toti nici n-au habar sa conduca cladiri de genul acesta,stau toata ziua numai in sedinte interminabile.Aceste cladiri in citiva ani vor arata ca niste paraseli mizerabile.Asta este ,majoritatea oamenilor nu-si dau seama ce inseamna un mall adevarat (vezi Germania,Austria,etc.). Asta este realitatea pe care romanii o accepta si o merita .i-mi pare rau ca televiziunile si ziarele lauda aceste afaceri care nu ajuta cu nimic omul de rind ba mai mult preturile sint cu 50% mai mari decit in vest,iar marfa vinduta este depasita ,nu mai este actuala deloc(haine,mobila,etc).fara cuvinte.....///


  

Alte stiri adaugate miercuri, 17 octombrie 2007


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 11 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter