SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPlimbare de peste 250 km pe bicicleta, prin judet

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Pentru a contribui la consolidarea infratirilor dintre comunele Rom anesti din judetul Sibiu si cele franceze din departamentul Ille et Vilaine, Asociatia "Ille et Vilaine" din Sibiu, impreuna cu asociatia franceza "Solidarité 35 Roumanie", dar si cu alti parteneri, s-a gandit sa se apropie si mai mult de cele doua regiuni. Asa ca o alternativa perfecta i s-a parut o plimbare cu bicicleta. "in spiritul schimburilor cu caracter cultural pe care le promovam in cadrul cooperarii, ne-am gandit sa lansam un program cu genericul <>, care presupune crearea de parcursuri ludice pe bicicleta, legand comunele infratite", spune Florentina Chidu, coordonator de programe la APIVS.

Spre Rasinari!

Totul pare simplu. Pe 21 iulie participantii vor porni de la Stadionul Municipal si vor dori sa strabata comunele sibiene cu scopul de a cunoaste mai bine si de a lua contact cu diferiti actori care intervin in relatiile franco-romane. Astfel, vor descoperi cultura locala, dar si spatiul si modul lor de viata. Duminica, traseul va duce catre Rasinari, in jurul orei 10, care are o stransa relatie de prietenie cu Saint-Armel, catre Orlat, la ora 13, localitate in legatura cu Saint-Grégoire, si catre Sibiel, la ora 14, sat infratit cu Corps-Nuds. in fiecare comuna va fi organizata o primire oficiala, precum si o vizita a locurilor mai reprezentative. "Ne va insoti in fiecare comuna primarul localitatii, care va prezenta un scurt istoric al satului", marturiseste Samuel Coeytaux, reprezentant al Asociatiei "Solidarité 35 Roumanie", care adauga faptul ca el va reprezenta Franta si va transmite mesajele Frantei, ilustrand prin fotografii care sa prezinte istoricul relatiilor ei cu Romania. Grupul de ciclisti, care se estimeaza a fi in numar de 40, va fi insotit de un microbuz pentru depanare, care ar putea servi, de altfel, si drept ajutor pentru cei care au obosit pedaland.

Mersul pe bicicleta, mai sanatos

Organizatorii evenimentului doresc sa extinda manifestarea. Astfel, ar putea aduce, pe viitor, vizita unor delegatii franceze pentru reinnoirea legaturilor cu partenerii lor romani. in plus, in afara de schimburile culturale, vor putea fi abordate si subiecte mai complexe, ca mediul inconjurator, gradinaritul, activitatile ludice si sportive, precum drumetii ori trasee de orientare turistica. De asemenea, prin implicarea asociatiilor cicliste din Sibiu, acest proiect se doreste a fi si prilejul de a sensibiliza participantii pentru mersul pe bicicleta si pentru respectarea regulilor de securitate, in special folosirea castii de protectie.

Oricine este invitat!

La promenada pot participa toti iubitorii de cicloturism. Ziua se va termina printr-un picnic la Orlat, in jurul orei 16.30, unde vor servi un gratar si un pahar de vin, in schimbul a 30 de lei/ persoana. Participantii trebuie sa aduca cu ei bicicleta, casca, apa, mancare si sa fie imbracati adecvat, atat pentru plimbarea cu bicicletele, cat si pentru picnicul de la Orlat.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 19 iulie 2013


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 15 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter