SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPloua in Aeroport

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Faptul ca o parte din geamurile turnului de control si ale noului terminal al Aeroportului Sibiu au inceput sa crape, sunt, din pacate, doar o parte din problemele inregistrate la investitia care, in final, va costa peste 71 de milioane de euro. Din care, 60 de milioane sunt din banii sibienilor. Sibiu Standard prezinta, in editia de azi, restul listei "cu probleme".
Cu toate ca inaugurarea noului terminal a fost facuta in toamna anului trecut, autoritatile judetene au descoperit ca si anul acesta noul terminal de pasageri, turnul de control, cladirea pompierilor, bazinul de apa si statia trafo inregistreaza o serie de deficiente.
Terminalul de pasageri nu a fost finalizat corespunzator, in special la luminatoare. Acestea nu au fost asamblate corect, astfel incat, in iarna care tocmai a trecut, la topirea zapezilor apa a "descoperit" noi si noi infiltratii. Placile de rigips folosite in noul terminal prezinta "permanent noi crapaturi la imbinare". Din nefericire, sistemul de scurgere si canalizare a apei prezinta o serie mult mai mare de deficiente. Canalizarea noului terminal refuleaza, pentru ca se infunda foarte des, iar noul bazin de apa inunda in permanenta casa pompelor. Vechiul bazin de apa, vazut initial ca o solutie de rezerva a fost dezafectat, astfel incat aceasta problema a devenit una permanenta.
Problemele cu apa continua - canalele pentru instalatiile electrice ale balizajului erau, in primavara timpurie, pline permanent cu apa. Mai mult, iarna, in cazul aparitiei unor defectiuni remedierea acestora era imposibila, deoarece apa era inghetata. Din cate au constatat o parte din cei care au intrat in contact cu noul aeroport, apa a patruns si in canalele pentru curenti tari si slabi, dar si in cele folosite pentru transmisii de date, intre postul trafo, terminal, TWR si cladirea PSI.
Mai rau, nu a fost realizata in cursul lucrarilor nici o drenare corespunzatoare a apelor pluviale pe partea de nord a unei cai de rulaj. Drept urmare, in timpul ploilor, platforma de imbarcare/debarcare aflata pana in primavara in serviciu era inundata in permanenta. Şi ca si cand nu ar fi fost de ajuns, in primavara acestui an, accesul autobuzului pana la poarta de sosiri interne nu era asigurat - in cazul unor ploi sau ninsori, pasagerii erau obligati sa se deplaseze pe jos, infruntand intemperiile.
Iar dupa ce ar fi trecut de controale, pasagerii ar fi nimerit intr-o parcare in care caminele pluviale erau pline cu apa in permanenta.
Noul terminal nu avea scara de incendiu, iar la inceputul lui februarie usile rotative nu functionau. Cabina de control corporal nu a fost dotata cu sursa de lumina si, mai mult, intreg sistemul de control acces al noului terminal nu a fost integrat cu sistemul de control acces extern. in aceste conditii, nu a fost predat nici proiectul pentru autorizare.
Noul terminal nu are nici toate facilitatile finalizate. Mult-promovatele masuri de nediscrimnare ale persoanelor cu dizabilitati nu si-au gasit rezolvare in cadrul noii constructii - pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii nu exista platforma mobila.
in editiile viitoare, Sibiu Standard va trata si alte subiecte legate de noul aeroport, trecute, pana acum, sub tacere.

Probleme trecute sub tacere

Lista deficientelor prevazute mai sus a fost alcatuita la inceputul lunii februarie. Desi solicitati pe baza Legii 544 sa ofere "o lista actualizata a deficientelor descoperite in cadrul proiectului", reprezentantii Consiliului Judetean au refuzat sa prezinte asa ceva, motivand ca lucrarile se afla in desfasurare, iar deficientele vor fi constatate abia la semnarea procesului verbal de receptie a lucrarilor.
de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 15 aprilie 2008


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 24 octombrie 2019 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter