SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPOETUL FILOZOF

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Nu stiu cate carti a mai scris tribunistul Viorel Andriescu - bolnav de modestie, de sfiala aproape feminina, de meditatie pe-o margine de cuvant, intr-o clipa in care totul depinde de respiratia mecanica a ceasului uitat pe-o noptiera. Dar stiu sigur si precis, ca mi-a atins sufletul cu unde de lumina izvorate din versurile sale risipite cu o darnicie coplesitoare, in paginile albe, impodobite de margaritare veritabile, prin gratie si slefuire invrednicita de truda si maiestrie. Nu stiu daca stie, dar Viorel Andriescu, ziaristul discret, dar percutant la timp potrivit, prins de subiect, ca un peste in carlig de otel, este un poet filozof.

"Trezirea din senin", fruct tipografic al Bibliotecii judetene ASTRA din Sibiu - sub redactia Editurii Armanis - 2013 - ne atrage si ne obliga s-o rasfoim cu grija - pana la capat - ca, sigur, in fiecare pagina vom descoperi un gand, un sentiment imbracat in lumina sufletului sau, ca o floare sfiita adormita intr-un herbar de zile cu soare.

Ca o floare devenita parfum - poetul isi ia sufletul in palme, ingenunche cucernic, ca intr-o spovedanie curata, si, cere Creatorului, in care inima sa crede, sa-i prefaca lutul din sine in duh si cuvant.

"Desparte-ma, Doamne, de cel care sunt (s.n.) si fa-ma cuvant."

***

"Ne amagim in soapte / Şi ratacim prin taine / Ca sa scapam de umbra / unei batai de ceas." (incet)

Bataia de ceas - ar zice filozoful pentru sine si noi, ne taie respiratia si ne face sa strigam muti de sfiala in fata Universului coplesitor prin minuni , care ne bat in ochi un cui al mirarii nesfarsite, covarsitoare fata de farama de lut ce suntem. "Eram si ieri, eram si azi / si tot asa / ca-ntr-o poveste / ... / Acelasi azi / Acelasi ieri / mugur trecut si iar trecut / prin primaveri" (Azi-ieri).

Iesit din sine - duhul sau priveste lumea dintr-o raza hoinara prin "necuprins": "inviatul / e ceasul / din tine / Din Necuprindere / Cuprinsul / Lacrima / purtatoare de lumina / si Lumina / purtatoare / de lacrimi" (Ceasul).

***

Ma opresc aici, ca altfel nu ma mai opresc, si-l indemn pe cititorul Tribunei sibiene de azi - care in curand isi va pune pe frunte coroana unei vieti zbuciumate prin vremi potrivnice tihnei lecturii si bucuriei - un tricolor in falduri miscatoare de 130 de ani - sa citeasca si aceasta carte de suflet curat, omenesc, grea de cuget adanc impodobit de omenie.

Autorul este stapan pe "economia de cuvinte" ca si cum ar fi urmasul lui loan Bechnitiu - "sufletul Tribunei" de la 1884...februarie 2014 Vasile RUSU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 10 februarie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 27 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter