SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPoliclinica Spitalului Judetean, transformata din ruina in cladire moderna

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Lucrarile la vechea Policlinica a Spitalului Clinic Judetean Sibiu, din strada Hermann Oberth, s-au incheiat ieri oficial, iar Ambulatoriul care va fi deschis aici si unde vor functiona cabinete ale mai multor specialitati medicale a fost transformat intr-o cladire moderna, complet refacuta printr-un proiect cu finantare europeana.

Din 1 martie, aici vor fi deschise pentru pacienti cabinetele medicale, a spus ieri dr. Liviu Cotarla, managerul Spitalului Clinic Judetean Sibiu.

Receptia finala a lucrarilor a inceput de ieri, iar presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea, a organizat aici o conferinta de presa.

"Lucrarile la vechea Policlinica, precum si dotarile cu aparatura erau absolut necesare, intrucat cladirea prezenta deteriorari semnificative, iar cel mai nou echipament data de acum 20 de ani. Cu siguranta, prin aceasta investitie gestionata de Consiliul Judetean, conditiile in care se desfasoara actul medical si calitatea acestuia sunt substantial imbunatatite. Sanatatea, respectiv modernizarea si dotarea spitalelor aflate in subordinea noastra, ramane si in 2013 un obiectiv prioritar ", a spus Cindrea.Investitie de 7,8 milioane lei

Proiectul "Reabilitare, modernizare, dezvoltare si echipare a Ambulatoriului nr. 1 al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu " a avut o valoare de 7.873.915,6 lei cu TVA, din care finantare nerambursabila 5.914.486,2 lei fara TVA.

in data de 4.06.2010 s-a semnat contractul de finantare, iar in 28.09.2010 a fost incheiat contractul pentru executia lucrarilor si dotarea cu echipamente medicale cu asocierea de firme SC Sinecon SRL si SC Polisano SA. Lucrari de executie au mai fost realizate si de firma SC Union Protection pentru instalatia de curenti slabi: telefon, internet, sistem antiefractie, sistem detectie si alarmare incendiu.

Din suma totala, 1 milion de lei au fost destinati pentru achizitia de echipamente medicale - combina ORL, audiometru pentru diagnostic, audiometru pentru screening, combina oftalmologica, angiofluorograf, electromiograf, EKG cu 6 canale asistat de calculator pentru diagnostic, Ecograf color si power doppler, spirometru, echipament de proba la efort, electrocauter cu inalta frecventa, masa de consultatie chirurgicala cu ridicare automata, masa ginecologica cu ridicare automata, oscilometru si tensiometru de perete.Specializari diverseLucrarile in cladirea Ambulatoriului au inclus suprabetonarea planseelor, pavarea pardoselilor cu covor tip PVC, montarea de marmura pe casa scarii, inlocuirea tamplariei, construirea si montarea unui lift, dotarea grupurilor sanitare, inlocuirea instalatiilor termice si electrice si realizarea mansardei, cu o suprafata de 428 mp.

in Ambulatoriul nr. 1 al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta se vor muta toate specialitatile medicale, cu exceptia cardiologiei si ginecologiei care raman in Ambulatoriul nr. 2, de pe Bd. Coposu.

La parter vor fi cabinetele de Ortopedie, Sala ghips, Radiologie cu camera obscura, Chirurgie plastica si Neurochirurgie, la etajul I vor functiona cabinetele de Citologie, Neurologie, Fizioterapie, Comisia de expertiza a capacitatii de munca si Diabet-Nutritie.

La etajul II sunt deschise cabinetele ORL, Medicina muncii, Dermatologie si Oftalmologie.

La mansarda vor functiona cabinetele pentru Oncologie, Chirurgie, Urologie, HIV, Gastroenterologie, Medicina interna, Alergologie, Endocrinologie, Nefrologie si Hematologie.

La finalizarea lucrarilor au fost prezenti ieri mai multi sefi de sectii din spital, dar si Minerva Boitan, care a initiat proiectul in perioada in care a condus institutia, Adrian ~anta, fostul director pe vremea caruia s-au facut lucrarile, si reprezentantii constructorilor.

in ultimii doi ani, cat au durat lucrarile, cabinetele medicale care au functionat aici au fost mutate in subsoluri ale cladirilor spitalului, in cabinete ale sefilor de sectii si in alte spatii improvizate.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Anonymous ( 17.01.2013 09:22 )
Felicitari Domnule BOTEEHS PACAT CA NU ATI RAMAS S-A TAIATI PANGLICA


      

Alte stiri adaugate miercuri, 16 ianuarie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 01 octombrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter