SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPolitia Locala inlocuieste Politia Comunitara

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

incepand din aceasta luna, politistii comunitari se numesc politisti locali, functioneaza in acelasi fel, ca serviciu in subordinea Primariei Sibiu, dar au atributii sporite in domenii precum ordinea si linistea publica, circulatia pe drumurile publice, disciplina in constructii si afisajul stradal, protectia mediului, activitatea comerciala si evidenta persoanelor.

La sedinta Consiliului Local de joi se va vota proiectul de hotarare privind infiintarea Politiei Locale la Sibiu.

Cei 154 de politisti locali vor putea sa opreasca si sa amendeze soferii care incalca regulile de circulatie si intra cu masina pe un anumit sector de drum, sau conduc masini cu o greutate mai mare decat cea maxima admisa si asigura fluenta circulatiei pe drumurile publice.

Politistii locali pot da amenzi pentru nerespectarea regulilor privind circulatia in zona pietonala, rezidentiala, in parcuri si zone de agrement si pe locurile de parcare pentru persoanele cu handicap si pot amenda pietonii, biciclistii, conducatorii de mopede si vehicule cu tractiune animala daca incalca regulile de circulatie.

Amenzi si puncte de penalizare


Pentru activitatea in domeniul rutier, insa, politistii vor trebui sa lucreze o anumita perioada cu politistii Inspectoratului Judetean de Politie, iar ca sa dea puncte de penalizare va fi pregatit un sistem special prin care aceste puncte si procesele verbale sa poata fi introduse in baza de date a Politiei.

Vor face si controale pentru a-i depista pe cei care fac lucrari de constructii fara autorizatie si ii vor verifica pe cei care nu respecta autorizatia de executare a lucrarilor de reparatii la carosabil si la trotuare.

in ceea ce priveste protectia mediului, politia locala va putea verifica daca este legal modul in care se face ridicarea, transportul si depozitarea deseurilor menajere si industriale si daca exista contracte de salubrizare la persoane fizice sau juridice. Pot sesiza autoritatile in cazuri de poluare, inclusiv poluare fonica, si pot verifica activitatea de comert.

Daca prinde un infractor in flagrant, politistul comunitar "imobilizeaza faptuitorul, ia masuri pentru conservarea locului faptei, identifica martorii oculari, sesizeaza imediat organele competente si preda faptuitorul, pe baza de proces-verbal, in vederea continuarii cercetarilor", spune legea.
de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 25 ianuarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 18 septembrie 2019 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter