SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPolitistii locali invata germana si engleza de dragul turistilor

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Turistii care viziteaza Sibiul vor avea, peste cateva luni, surpriza de a li se raspunde in limba germana sau engleza atunci cand le vor cere lamuriri politistilor locali din oras.

Zeci de angajati ai Politiei Locale incep, de acum, cursuri de limba germana, engleza, cursuri de calculator, pregatire fizica sau management, in cadrul unui proiect european de formare continua si crestere a calificarii. Primul seminar a avut loc ieri, la Primaria Sibiu, iar timp de mai multe luni politistii vor urma aceste cursuri.

"Ma bucur ca a existat aceasta initiativa care a venit direct de la Politia Locala. Formarea continua este foarte importanta pentru oricine si in cadrul Politiei Locale este importanta mai mult decat in alte servicii datorita faptului ca domeniul de activitate a crescut de la an la an, iar numarul politistilor locali a scazut de la an la an", a spus primarul Sibiului, Klaus Iohannis.

Iohannis a vorbit si despre problemele cu care se confrunta acest serviciu din cauza politicii proaste de personal dusa de guvernele din ultimii ani, spunand ca reducerea numarului de angajati concomitent cu scaderea veniturilor este o catastrofa in managementul public, iar acum s-a ajuns la o salarizare atat de proasta incat angajatii sunt la limita saraciei absolute.

Adrian Aldea, seful Serviciului Public de Politie Locala al Municipiului Sibiu, a dat exemplul concret al Serviciului pentru Protectia si Asistenta Turistilor, infiintat in cadrul Politiei Locale, creat special pentru a putea veni in intampinarea turistilor cu informatii. Problema mare care a aparut aici a fost lipsa cunostintelor de limba engleza sau germana, iar in situatia in care putinii politisti locali cu astfel de cunostinte plecau in concediu restul nu se descurcau cu turistii.

in plus, Aldea a explicat ca politistii vor urma si cursuri de operare pe calculator astfel incat fiecare sa poata introduce in baza de date informatiile legate de raportul zilnic de activitate, iar angajatii care acum se ocupa cu introducerea acestor date sa poata fi folositi la alte activitati.

┼×eful Politiei Locale spune ca acest program va duce si la fidelizarea angajatilor, in conditiile in care este demonstrat ca este mult mai ieftina fidelizarea decat inlocuirea unui angajat care pleaca. "Urmarea acestor cursuri este o motivare in plus, iar aptitudinile pe care le dobandesc politistii aici le pot folosi si in viata de zi cu zi", a spus Adrian Aldea.

Dan Barna, partener executiv al Structural Consulting Group, a marturisit ca societatea la care lucreaza s-a implicat in nenumarate proiecte din fonduri europene la nivel european, iar el fiind sibian, a asteptat cu nerabdare un astfel de proiect in orasul natal.

120 de politisti la engleza

Toti angajatii Politiei Locale Sibiu sunt implicati in acest proiect.

120 dintre ei vor urma cursul de limba engleza, 60 cursul de germana, 90 de persoane cursul de pregatire fizica, 10 persoane cursul de security management, o persoana un curs de leadership, 15 persoane curs de management public, 13 persoane curs de reforma si legislatie europeana, 15 persoane un curs de comunicare publica, 5 persoane curs de achizitii publice, doua persoane curs de resurse umane si o persoana va face un curs de formare de formatori.

Proiectul "Formarea continua si cresterea calificarii profesionale a resurselor umane pentru imbunatatirea eficientei si eficacitatii organizationale a Serviciului Public de Politie Locala al Municipiului Sibiu " are o valoare totala, fara TVA a proiectului de 430.471 lei.

Cursurile vor avea loc pana la sf]r`itul lunii octombrie, iar la finalul lor politistii vor primi certificate de participare si diplome certificate.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 12 aprilie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 31 martie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter