SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Ponta castiga Congresul lui Iliescu

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Victor Ponta a devenit presedintele Partidului Social Democrat, obtinand 856 din voturile delegatilor la Congresul extraordinar, fata de Mircea Geoana, care a obtinut 781 de voturi, informeaza Agerpres. Ponta a declarat, imediat dupa anuntarea numararii voturilor, ca PSD are sansa de a arata ca poate sa faca schimbarea, ca poate sa accepte prin vot un presedinte "enervant de tanar", ca are puterea de a constitui alternativa la puterea PD-L si la PNL. El i-a multumit fostului lider Mircea Geoana pentru tot ceea ce a facut cat s-a aflat la conducerea PSD. "Åžtiu ca celelalte partide vor avea, din nou, in noi cel mai puternic adversar", a adaugat Victor Ponta. Noul presedinte al PSD a mai subliniat ca doreste pastrarea unitatii partidului si "o tranzitie corecta si unita" de putere intre mandatul sau si cel pe care l-a detinut Mircea Geoana.

Votul pentru conducerea Partidului Social Democrat la Congresul extraordinar s-a incheiat in jurul miezului noptii de sambata spre duminica, ultimii care si-au exprimat optiunea fiind delegatii organizatiei PSD Bucuresti. Timp de peste sase ore, cei aproximativ 1.700 de delegati din intreaga tara si-au exprimat votul pentru presedintele formatiunii, secretarul general si vicepresedintii PSD.

Tot la acest sfarsit de saptamana au fost alesi si cei 15 vicepresedinti ai PSD, care sunt: Ecaterina Andronescu, Ioan Calea, Ioan Chelaru, Titus Corlatean, Rodica Nassar, Robert Negoita, Dan Nica, Gheorghe Nichita, Constantin Nita, Marian Oprisan, Ion Prioteasa, Adrian Severin, Ion Toma, Marian Vanghelie si Valeriu Zgonea. Mai mult, postul de secretar general al social-democratilor a fost castigat de Liviu Dragnea, care i-a invins pe Dumitru Buzatu si pe Constantin Nicolescu.

La randul sau, fostul sef al PSD, Mircea Geoana, a afirmat, ieri dimineata, citat de Agerpres, ca rezultatul votului privind alegerile de la Congres demonstreaza ca "a platit la mustata" pierderea alegerilor prezidentiale din 6 decembrie. "O sa raman intotdeauna o figura politica importanta in Romania. Cred ca in seara aceasta am platit si pentru ca am ratat "la mustata" alegerile prezidentiale si sunt convins ca vom castiga alegerile prezidentiale si parlamentare viitoare", a spus fostul lider al PSD. "Voi sta, de acum inainte, alaturi de ceilalti trei fosti presedinti ai PSD, plus dl Gherman. Patru intotdeauna in serviciul partidului nostru. Voi continua sa fiu un social-democrat si un om mandru", a conchis presedintele Senatului.

Pe langa alegerea unei noi conduceri, social democratii s-au confruntat si cu doua plecari, pentru ca ieri, parlamentarii Åžerban Mihailescu si Ioan Munteanu au demisionat din PSD. Cei doi au ales sa se alature grupului independentilor, condus de Gabriel Oprea, impreuna cu care intentioneaza sa formeze un nou partid politic. "Lucram la un nou partid", a anuntat Mihailescu, care a adaugat ca noua formatiune politica va avea o orientare de centru-stanga si va reprezenta "o noutate pe piata romaneasca". Ambii politicieni au declarat ca demisiile lor nu au legatura cu rezultatul Congresului PSD de sambata. Pe langa cei doi politicieni un al treilea se pregateste sa paraseasca PSD. Este vorba despre deputatul de Neamt, Culita Tarata, care a anuntat, ieri printr-o declaratie transmisa Mediafax ca demisioneaza. La fel ca si colegii sai, deputatul a anuntat ca se alatura independentilor. Tarata a declarat ca incepand de astazi se va inscrie in Grupul parlamentarilor independenti, considerand, totodata, ca agricultura este un sector important care trebuie tratat cu mai mult interes. Deputatul mai sustine ca este nevoie de o noua forta politica de centru-stanga care sa sprijine Guvernul in eforturile sale.


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate luni, 22 februarie 2010






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 martie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter