SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPoplacenii, orlatenii si gurenii - interesati de banii europeni

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Masura 312 " Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi"

Directorul OJDRP Sibiu, Mircea Teuceanu, declara ca "masura 312 vizeaza dezvoltarea durabila a economiei rurale sibiene prin incurajarea activitatilor non-agricole, in scopul cresterii numarului de locuri de munca si a veniturilor aditionale, in special de catre tineri si femei". Spatiul rural sibian eligibil, in acceptiunea Axei 3 si implicit a acestei masuri, cuprinde totalitatea comunelor, ca unitati administrativ teritoriale, impreuna cu satele componente. Mentionam ca satele apartinatoare de orase si zonele periurbane nu sunt eligibile. Este cazul satelor apartinatoare de orasele Saliste, Miercurea, Agnita, Avrig, Dumbraveni si Ocna Sibiului. Prin aceasta masura, cei interesati pot sa promoveze investitii: in activitati non-agricole productive (procesare industriala a produselor lemnoase, articole de pielarie, incaltaminte, lana, blana, tricotaje, produse de uz gospodaresc, produse odorizante, unelte si obiecte casnice, producerea de ambalaje); pentru dezvoltarea activitatilor mestesugaresti, de artizanat si a altor activitati traditionale non-agricole cu specific local - prelucrarea fierului, lanii, olarit, brodat, confectionare instrumente muzicale traditionale -, precum si marketingul acestora -mici magazine de desfacere a propriilor produse obtinute din aceste activitati. De asemenea, pot fi initiate investitii in servicii de croitorie, frizerie, cizmarie; de conectare si difuzare internet; de mecanizare, transport (altele decat achizitia mijloacelor de transport) protectie fitosanitara, insamantare artificiala a animalelor; pentru achizitionarea de echipamente de producere a energiei din alte surse regenerabile decat biocombustibilii. Precizam ca medicii umani si veterinari din localitatile rurale pot sa-si doteze, prin aceasta masura, cabinetele medicale individuale.

Beneficiari eligibili

Pentru masura 312 pot fi beneficiari micro-intreprinderile (SRL, intreprindere individuala), cu mai putin de 10 angajati si o cifra de afaceri anuala neta sau active totale avand o valoare de pana la 2 milioane euro si persoanele fizice care se vor angaja ca pana la data semnarii contractului de finantare sa se autorizeze cu un statut minim de persoana fizica autorizata si sa functioneze ca micro-intreprindere. Cuantumul ajutorului public nerambursabil va fi de maxim 70% din totalul cheltuielilor eligibile si nu va depasi 50.000 de Euro/proiect daca beneficiarii sunt persoane fizice autorizate /dotarea cabinetelor medicale) si 200.000 de Euro/proiect pentru alte micro-intreprinderi. Important! Proiectele pe masura 312 se depun la sediul Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Sibiu, str. Somesului, nr. 49, tel: 0269232613, ojpdrp.sibiu@apdrp.ro, www.apdrp.ro

Masura 313 "Incurajarea activitatilor turistice"

Aceasta masura se implementeaza doar in spatiul rural si ea acopera urmatoarele investitii: constructia, modernizarea, extinderea si dotarea structurilor de primire turistica (structuri agro-turistice si alte tipuri de structuri de primiri turistice realizate de o micro-intreprindere) avand pana la 15 camere; crearea de structuri de primiri turistice altele decat cele de agro-turism, in care nivelul de confort si calitatea serviciilor propuse prin proiect, trebuie sa atinga standardul de calitate de minimum 3 margarete/stele; structurile de primire turistica in agro-turism in care nivelul de confort si calitate a serviciilor propuse prin proiect, trebuie sa atinga standardul de calitate de minim 1 margareta. De asemenea, ca parte componenta a proiectelor, vor fi sustinute si investitiile de racordare la utilitatile publice, achizitionarea de echipamente de producere a energiei din alte surse regenerabile decat bio-combustibilii.

Mircea Teuceanu afirma ca in acceptiunea reglementarilor CE "agroturismul este o imbinare a activitatilor agricole cu serviciile turistice in interiorul unei gospodarii agricole sau ferme, ce constituie o solutie complementara de suplimentare a veniturilor din agricultura, cu efecte pozitive atat de natura economica cat si sociala, ce presupune contactul turistului cu activitatile gospodaresti, si asigurarea partiala a hranei din produse locale. In cadrul pensiunilor agroturistice trebuie sa se desfasoare cel putin o activitate legata de agricultura, cresterea animalelor, cultivarea diferitelor tipuri de plante, livezi de pomi fructiferi".

Beneficiari

Pentru aceasta masura sunt eligibile persoanele fizice care se angajeaza ca pana la data semnarii contractului de finantare sa se autorizeze cu un statut minim de persoana fizica autorizata si sa functioneze ca micro-intreprindere, precum si micro-intreprinderile.

Nivelul subventiei europene pentru aceste proiecte variaza intre 70% din totalul cheltuielilor eligibile si maxim 70.000 Euro/ proiect in cazul proiectelor de investitii in agroturism, respectiv intre 50% din totalul cheltuielilor eligibile si maxim 200.000 Euro/ proiect pentru alte tipuri de investitii in turismul rural.

Proiectele pe masura 313 se depun la sediul Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Sibiu, str. Somesului nr. 49, tel: 0269/23.26.13, ojpdrp.sibiu@apdrp.ro, www.apdrp.ro. Prin aceasta masura, sustine Teuceanu, urmarim crearea si mentinerea locurilor de munca prin activitati de turism, in special pentru tineri si femei, cresterea valorii adaugate in activitati de turism, imbunatatirea si diversificarea infrastructurii si serviciilor turistice, precum si cresterea numarului de turisti si a duratei vizitelor in spatiul rural sibian.
de Ioan Vidrighin


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 12 martie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 07 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter