SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Povestea bebelusului aruncat la gunoi

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

in urma cu aproape doi ani era considerat un adevarat erou in localitatea sa natala. Azi, autoritatile sibiene nu stiu cum sa-i mai tranteasca acestuia usile in nas, taind cu premeditare orice punte de legatura cu cel pe care l-a salvat din ghearele mortii. E povestea incredibila a lui Lucian Verbiceanu, un tanar de 30 de ani din orasul sibian Cisnadie, ce a dat cu adevarat viata unui bebelus abia nascut. Asta dupa ce mama biologica a copilulul l-a aruncat la cosul de gunoi.

"in seara de 9 martie 2007, intr-o vineri, am iesit sa-mi conduc catre casa pe una dintre cele doua surori, venita in vizita. Pe strada Stejarului, in apropierea unei ghene de gunoi, am tresarit amandoi cand am deslusit scancetul unui copil. Mi-am luat inima in dinti si am intrat in containerul plin cu gunoi. Pe la jumatatea acestuia am descoperit trupul firav al unui bebelus de sex masculin, infasurat intr-un batic. Trecand peste spaima si panica de moment, sora mea, Veronica i-a facut o fotografie bebelusului tronand printre gunoaie. Am chemat Ambulanta, imediat ce am sesizat ca micutul desi pe jumatate inghetat, inca traia ", ne-a relatat in exclusivitate salvatorul copilasului. insa, calvarul tanarului avea sa inceapa de a doua zi. " Eu si sora mea am fost considerati suspecti si anchetati timp de doua saptamani. Ni s-a interzis amandurora sa-l vizitam pe bebelus la spital, mai ales dupa ce mi-am exprimat dorinta de a-l infia pe acesta ",sustine sibianul.

A insistat ca numele acestuia sa fie Lucian Vinereanu, pentru faptul ca fusese descoperit intr-o zi de vineri, de la salvatorul sau urmand sa preia doar prenumele. " Mi s-a spus ca trebuie sa astept 30 de zile pana cand i se va acorda acestuia certificat de nastere, cu numele solicitat. in speranta ca mama biologica il va in tot acest rastimp. si alte 30 de zile pentru a putea incepe formalitatile de adoptie. insa dupa numaio saptamana micutul avea sa…dispara pur si simplu. Pentru ca mi s-a spus ca nefiind casatorit era aproape imposibil sa adopt un copil, chiar si cel salvat de mine, am incercat sa pastrez legatura cu acesta. Fie doar si pentru a-i face mici atentii sau cadouri de ziua lui, ori de Mos Craciun, Mos Nicolae sau Iepuras. De aproape doi ani, insa nu mai stiu nimic despre el, decat ca acesta se afla in plasament, se pare la o familie de asistenti maternali din Sadu. Pur si simplu cred ca e un drept – daca nu legitim macar moral – de a-l vedea periodic, pe baietelul salvat de mine din gunoi ", ne-a marturisit Lucian Verbiceanu.

Si insistentele reporterului de a afla locul in care se " ascunde " micutul s-au izbit de acelasi refuz. " intr-adevar, copilul cu pricina a fost dat in plasament, in regim de urgenta la un asistent maternal. Din cauza publicitatii care, ulterior i-ar putea crea traume psihice copilului, familia respectiva a decis sa interzica orice fel de vizite la domiciliul acestuia, cu exceptia responsabililor instituitiei noastre ", ne-a declarat purtatorul de cuvant al Directiei pentru protectia copilului. Subinspector Luciana Baltes, ofiter de relatii publice in cadrul IPJ Sibiu ne-a dezvaluit ca " mama copilului abandonat la Cisnadie, intr-o ghena de gunoi  si botezat Lucian, nu a fost descoperita nici pana in prezent ". Lucian Verbiceanu spune ca s-a adresat cu petitii, atat la Guvern cat si la Presedintie, pentru a fi lasat sa-l vada pe micutul salvat de la moarte, insa fara niciun rezultat.

Pana la urma, s-a aflat ca Lucian Vinereanu locuieste in casa asistentilor maternali Daniel si Maria Cuntan, alaturi de fiicele acestora, Nicoleta si Loredana, precum si de Mihaela, aflata de asemenea in plasament. La data de 27 mai 2007, Lucian a fost crestinat, la varsta de doua luni si jumatate, tocmai de surorile sale de conjunctura. Situatia materiala a familiei se pare insa ca este departe de a fi una roza. Aceasta a solicitat in mai multe randuri, asa cum apare postat pe diverse site-uri, ajutoare umanitare de la asociatii caritabile. Una dintre acestea este " Austria de Sus ", reprezentata de Helmut Atzlinger, Sabine Moser si Philip Pfeiffer. Ca asistentii maternali, in cele mai multe cazuri nu stau deloc bine cu banii, o dovedeste faptul ca 10 astfel de sibieni au parasit, in 2008, respectiva " meserie ". in prezent in judet sunt inregistrati 330 de asistenti maternali care au in plasament 518 copii, salariul lunar al fiecaruia fiind de 630 lei. insa, despre conditiile in care cresc acesti micuti nimeni nu vrea sa vorbeasca. O dovada in acest sens ne-a oferit-o chiar familia Cuntan care ne-a inchis telefonul in nas atunci cand ne-am exprimat dorinta de a-l vizita, impreuna cu salvatorul sau, pe Lucian Vinereanu. Iar aceasta doar pentru a-i lasa micutului cateva cadouri cu prilejul sarbatorilor de iarna care se apropie.
de Ion GIRNOD


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate luni, 08 decembrie 2008






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 martie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter