SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPovestile cu eroi sunt doar povesti!

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Ieri s-au implinit 24 de ani de cand incepeau, la Timisoara, primele miscari pe care le-am numit, apoi, Revolutia din decembrie 1989. Azi, din ce in ce mai multi romani sunt convinsi ca ceea ce s-a intamplat atunci n-a fost doar vointa poporului, ca prabusirea comunismului facea parte dintr-un plan dinainte stabilit. Dincolo de scenarii, de regie, de ceea ce s-a intamplat in timpul si dupa evenimentele pe care unii le numesc Revolutie, iar altii lovitura de stat, a existat acel entuziasm al oamenilor care credeau ca dorinta lor de libertate si sacrificiul scriu istoria. Un entuziasm etichetat de unii ca fiind nebunesc, un avant frumos, pur, inocent. Istoria nu o scriu cei multi, insa idealurile unora, curajul lor si lupta (fie ea si cu morile de vant) poarta ceva sfant. O sfintenie pe care planurile diabolice o calca in picioare si careia ii frang aripile. E brutal si nedrept sa-i spui unui om care a fost ranit, a pierdut pe cineva drag in acea valtoare, ori pur si simplu a participat la manifestatii, ca toate momentele grele prin care a trecut au fost un simplu joc de scena, ca a fost doar un pion pe o tabla de sah cu reguli nestiute de el, stabilite de altii. Puterea maselor, capacitatea lor de a schimba radical oranduiri e, de cele mai multe ori, doar o iluzie. Totusi, cei care cred cu adevarat in anumite valori, cei care sunt gata sa-si dea viata pentru un crez, pentru binele semenilor sunt demni de admiratie. Asa, nebuni, cum ii considera multi, privindu-i cu dispret, sunt frumosi. Frumosi si nealterati. Ieri, privind imaginile de acum 24 de ani, am avut sentimentul unei crunte pervertiri: licarul din ochii demonstrantilor s-a pierdut, indoiala a inlocuit entuziasmul, naivitatea s-a transformat in duplicitate. Tot ieri, dupa ce am privit secventele de la Timisoara, am avut nesansa sa iau contact cu actualitatea. in USL se ascut sabiile. Din nou. Pentru a cata oara? Nici nu mai conteaza. Liderii Uniunii se fac mincinosi, se acuza de tot felul de lucruri. Politica romaneasca a oferit destule exemple de politicieni care au puterea de a se sterge cu nonsalanta pe obraz dupa ce au fost scuipati de adversari. E o deprindere exersata in peste doua decenii, careia unii ii spun diplomatie, altii o numesc tact, intr-o incercare penibila de camuflare a unei filosofii de viata ce are la baza transformari de cameleon. Circul politic de ieri nu putea decat sa-ti lase un gust amar, sa te trimita la intrebarea: "Daca acei oameni care s-au asezat in fata tancurilor ar fi stiut ce urmeaza sa se intample in Romania, si-ar mai fi riscat viata?". E o intrebare al carei raspuns nici nu conteaza. Oricat de frumoase ar fi, povestile cu eroi sunt doar povesti. Oricat de urat ar fi, canibalismul politic de azi e - din pacate - real.
de Dragos Bako


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 17 decembrie 2013


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 02 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter