SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPozitia Camerei de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Sibiu in legatura cu infiintarea unei Curti de Arbitraj institutional private de catre Casa de Comert Balcanica

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu, in calitate de organizatie autonoma, neguvernamentala, apolitica, fara scop patrimonial, cu personalitate juridica, functionand in baza Legii 335/2007, in scopul de a reprezenta, apara si sustine interesele membrilor sai si ale comunitatii de afaceri in raport cu autoritatile publice si cu organismele din tara si din strainatate, saluta orice initiativa asociativa a comerciantilor, indiferent cat de puternic este interesul sau potentiala influenta politica care a stat la baza respectivei initiative.

Ca atare, salutam infiintarea Casei de Comert Balcanice, chiar daca o parte semnificativa din serviciile oferite copiaza serviciile Camerelor de Comert Judetene si in special pe cele ale Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu si chiar daca printre initiatori sunt fosti angajati ai nostri. Competitia libera este in viziunea noastra un atribut de baza al unei economii performante.

In legatura cu infiintarea de catre aceasta organizatie neguvernamentala a unei Curti de Arbitraj, consideram ca situatia este complet diferita:

Arbitrajul institutional este reglementat de catre Codul de Procedura Civila, care mentioneaza la art. 616 ca poate fi organizat de catre organizatii neguvernamentale de interes public de sine statatoare. In acest sens, Casa de Comert Balcanica nu are acest atribut si l-ar putea dobandi numai in baza OG 26/2000, dupa minim 3 ani de functionare, in urma adoptarii unei Hotarari de Guvern.

Lipsa atributului legal de utilitate publica pentru acest ONG la data la care a initiat si oferit servicii de arbitraj institutional consideram ca incalca prevederile Codului de Procedura Civila si constituie un demers de creare a unei potentiale justitii comerciale private, in afara cadrului legal. De asemenea, implicarea unor persoane publice cu notorietate politica sau institutionala in acest demers consideram ca nu faciliteaza mentinerea unui mediu de afaceri neutru fata de politica si pare a fi, din pacate, un procedeu asemanator cu cel practicat de fostul presedinte CCIR, cu un rezultat deloc placut din punct de vedere juridic si institutional.

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu a luat si va lua toate masurile legale si institutionale necesare pentru ca Ministerul Justitiei, Guvernul Romaniei, institutiile cu atributii in domeniu, sa verifice legalitatea acestui demers si sa se pronunte in consecinta.Presedinte,

Gheorghe Aldea

Director general,

Eugen Iordanescu

Sibiu, la 24 iunie 2015


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 25 iunie 2015


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 12 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter