SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPrefectul Racuciu vrea discutii cu primarii, la ei acasa

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Au trecut cateva zile de la instalarea dumneavoastra in functie; cum a fost aceasta prima perioadas

Horatiu Racuciu: A fost o perioada buna. Este inceput de an si activitatea nu este atat de impovaratoare, dar am incercat sa ma familiarizez cu toate aspectele muncii de aici, am avut deja tot felul de intalniri. Pentru ca am mai lucrat in institutie, mi-a fost destul de usor sa ma acomodez. Cred ca cu atat mai mult un manager poate sa-si eficientizeze activitatea din institutie daca o cunoaste din interior.

Ati simtit ca va sprijina colegii din Prefecturas

H.R.: Chiar simt sprijinul lor si le multumesc si pe aceasta cale. Pentru ca eu am mai lucrat in Prefectura, cred ca vom colabora foarte bine.

Este un dezavantaj varsta, sau dimpotrivas

H.R.: Nu cred ca este un dezavantaj. Foarte multa lume l-ar percepe ca pe un dezavantaj, dar eu nu cred ca este pentru ca varsta, alaturi de pregatirea profesionala, ajuta in activitatea prefectului.


"Toata activitatea mea de pana acum s-a desfasurat in administratia publica locala"


Sunt lucruri care v-au nemultumit, ati gasit lucruri pe care ati vrea sa le schimbatis

H.R.: in mare parte, activitatea Prefecturii este bine organizata si structurata. Sunt cateva aspecte la care chiar in momentul de fata lucram, anumite proceduri stricte pe activitati. Prima cu care am inceput a fost activitatea de verificare a legalitatii, poate si datorita faptului ca eu am lucrat in acest colectiv. in zilele care urmeaza vom stabili o procedura noua, pentru ca vrem ca lucrurile sa mearga cat mai bine si activitatea sa fie usurata, sa avem o mai mare rapiditate.

Ce prioritati are Institutia Prefectului anul acestas

H.R.: Trebuie sa asiguram transpunerea in practica a programului de guvernare. Prefectul trebuie sa fie cel care colaboreaza cu toate institutiile statului si sa asigure o buna colaborare intre ele pentru a putea duce la bun sfarsit toate proiectele.

Functia pe care o aveti acum este una importanta, care poate fi o trambulina spre o alta functie. Va ganditi in viitor la o eventuala candidatura pentru vreo primaries

H.R.: Nu, in momentul de fata ma ocup de activitatea Prefecturii. Poate sa constituie o adevarata trambulina, dar acum, toate eforturile mele se canalizeaza inspre activitatea din Prefectura. Toata activitatea mea de pana acum s-a desfasurat in administratia publica locala si imi doresc sa continui in administratia publica locala.

"Voi merge efectiv la sediul primariilor, la sedintele de consiliu local"


Intentionati sa organizati intalniri cu primarii din judet, cum vedeti colaborarea cu eis

H.R.: Intentionez, inclusiv in cazul directorilor de deconcentrate, sa merg chiar la sediul lor, pentru a discuta problemele punctuale, curente.

in cazul primarilor, pe langa sedintele care vor fi aici, voi merge efectiv la sediul primariilor, la sedintele de consiliu local pentru a-i sprijini in demersurile pe care le au, in ideea de a eficientiza activitatea si pentru a avea o relatie buna si normala cu toata lumea si cu toti primarii.

in trecut au existat unele tensiuni intre prefect si liderii FDGR. Ati avut vreun contact cu primarul Klaus Iohannis si cu presedintele Consiliului Judetean Sibiu pana acums Cum vedeti relatia cu cele doua institutiis

H.R.: Eu chiar de la inceputul activitatii mele in Prefectura, si respectiv de la instalarea mea in aceasta functie, am invitat toti primarii, respectiv primarul Sibiului, Klaus Iohannis, ambii viceprimari, presedintele Consiliului Judetean, cei doi vicepresedinti. Domnul Bottesch a participat la instalarea mea si a avut si un cuvant in cadrul festivitatii. Domnul Iohannis nu a participat. Dar imi doresc sa avem relatii bune, nu imi doresc sa am relatii tensionate cu nimeni.

Cum colaborati cu subprefectuls

H.R.: Foarte bine. in acest moment ne stabilim atributiile, fiindca a fost o perioada de aproximativ o luna in care a asigurat singur conducerea institutiei.

Aveti un model in politicas

H.R.: Nu pot sa zic ca am un model in politica. Urmaresc in principal activitatea oamenilor care au avut succes si incerc sa iau ce mi se pare mie cel mai bun de la fiecare dintre ei. Noi avem in Sibiu chiar exemple de urmat.


"incerc sa nu ma despart de prieteni"


Aveti afaceris Ce masina conducetis

H.R.: Nu am afaceri si conduc un Renault.

Unde va faceti de regula concediiles

H.R.: in mare parte in apropiere, merg des la Saliste, la parinti, dar sunt un om modest din punctul acesta de vedere si primul concediu facut cu familia a fost in toamna aceasta, pe litoral, la bulgari.

Cu ce se ocupa sotias

H.R.: Momentan este in concediu de maternitate, dar este contabila la Şcoala nr. 1.

Ce varste au copiiis

H.R.: Cel mare are 3 ani si jumatate si cel mic un an si jumatate.

Cel mic a fost la ceremonia de instalare...

H.R.: Amandoi, dar cel mic s-a auzit. Mi-am dorit sa fie alaturi de mine. Este un moment pe care nu-l traiesti decat o data in viata. imi pare rau ca nu am facut o poza cu ei.

Cum va petreceti timpul libers

H.R.:Cu familia. Ne mai intalnim si cu prietenii, dar destul de rar. Pastram legatura si incerc sa nu ma despart de prieteni.
de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 12 ianuarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 13 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter