SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPrefectul s-a intalnit cu protestatarii de la Sibiu

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Reprezentanti ai protestatarilor care au iesit in strada in ultimele zile, la Sibiu, dar si reprezentanti ai sindicatelor, ai pensionarilor si ai revolutionarilor s-au intalnit ieri cu prefectul judetului Sibiu, Horatiu Racuciu, cu care si-au discutat nemultumirile, urmand ca acesta sa le transmita mai departe Guvernului si Ministerului Administratiei.

"V-am invitat in calitate de prefect al judetului, dar si de cetatean interesat sa inteleaga cauzele manifestatiilor de protest din ultimele zile. ┼×tim cu totii ce s-a intamplat pana acum. Tabloul revoltei de strada este destul de clar. Noi, ca institutie, dorim sa initiem dezbateri pe subiecte legate de nemultumirile oamenilor, pentru ca toate sa fie aduse la cunostinta guvernului. ┼×tim ca, in ultimii ani, s-au luat masuri care au influentat negativ starea de spirit si conditia materiala a multor cetateni romani. De asemenea mai stim ca Executivul a avut constrangeri impuse de criza globala. Dar, important este ca, acum, odata ce am ajuns cu oamenii in strada, sa incercam sa gasim, in primul rand, caile de revenire la calm. Libertatea in democratie inseamna atitudine, curaj si responsabilitate. Speram ca impreuna sa le dovedim pe fiecare in parte. Totodata multumesc sibienilor care au participat la manifestatii, pentru modul pasnic in care au facut-o ", le-a spus Racuciu celor cu care s-a intalnit ieri.

Prefectul judetului, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca sibienii si toti romanii au dreptul sa protesteze si apreciaza faptul ca la Sibiu protestele au fost pasnice.

"Cred ca este un specialist", a spus Racuciu despre revenirea medicului Raed Arafat in cadrul Ministerului Sanatatii.Nemultumiti de pensiiPrima intalnire a lui Racuciu a fost cu membrii Comitetului judetean consultativ pentru persoane varstnice, care au spus ca sunt nemultumiti de inghetarea pensiilor, ca vor acordarea de facilitati pe mijloacele de transport pentru veteranii de razboi si alte categorii sociale si isi doresc ca proiectele legii sanatatii sa nu apara doar pe internet.Vor deblocarea posturilorCea de-a doua intalnire de ieri a fost cu membrii Comisiei judetene de dialog social, a explicat, intr-o conferinta de presa, prefectul Racuciu.

Sibienii s-au declarat nemultumiti de faptul ca nu exista un pachet de baza pentru asigurari de sanatate, ca nu exista protocoale pentru tratamente, din care pot rezulta cheltuielile pe care acestea le reclama, ei vor sa se renunte la formula "1 angajat, la 7 plecari " - altfel spus, sa se renunte la deblocarea posturilor unice, dialogul social sa fie real, la nivel central si local, iar combaterea institutionala a muncii la negru sa aiba si un caracter preventiv, pe langa cel de control.Legea lustratiei si a averilor iliciteReprezentantii Asociatiei 21 Decembrie 1989, care a organizat mitingul din aceste zile de la Sibiu s-au aratat si ei nemultumiti de .tendintele spre autoritarism manifestate in politica romaneasca; de faptul ca parlamentul unicameral ar semana cu Marea Adunare Nationala; de lipsa legilor, inca din 1990: Legea Lustratiei, Legea confiscarii averilor ilicite, Legea privind sanctionarea marii evaziuni; de faptul ca. nu se aplica multe din hotararile judecatoresti privind drepturile salariale castigate.
de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 18 ianuarie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 21 septembrie 2019 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter