SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPrefectul Sitterli: "In institutii se vor reinstitui legalitatea si respectul fata de cetatean"

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Institutia Prefectului este condusa de ieri, oficial, de catre prefectul Ovidiu Sitterli si subprefectul Mircea Cretu, care au depus juramantul in cadrul unei ceremonii la care a participat ministrul delegat al Administratiei, Victor Paul Dobre.

Cei doi au fost numiti in aceasta functie de catre premierul Victor Ponta printr-un ordin emis saptamana trecuta.

Dupa ce a depus juramantul, noul prefect si-a inceput discursul vorbind de protestele de strada care au avut loc anul acesta si de faptul ca schimbarea Guvernului este victoria celor care au iesit in strada si au acuzat lipsa dialogului social, intre altele, iar faptul ca protestele lor au avut efect este o lectie ca nimeni nu este mai presus de lege.

"Sunt optimist ca in cel mai scurt timp, in toate institutiile publice, se vor reinstitui legalitatea, ordinea si respectul fata de cetatean", a spus Ovidiu Sitterli.

El a declarat ca le revine sarcina de a reinstitui principiile statului de drept in toate institutiile publice, care trebuie sa iasa din sfera de influenta a politicului, iar formarea profesionala continua si performanta la locul de munca sa fie obligatia fiecarui functionar si nu "obedienta fata de factorul politic".

"Este o onoare pentru mine sa indeplinesc functia de subprefect", a spus si Mircea Cretu, adaugand ca este convins ca alaturi de echipa din Prefectura si de angajatii din institutiile deconcentrate isi vor indeplini, in cel mai bun mod, indatoririle ce le revin.

Atentie la alegeri

Dobre le-a vorbit celor doi despre principalele sarcini pe care le au in perioada urmatoare, prima fiind "desfasurarea corecta, conform tuturor procedurilor a campaniei electorale si a alegerilor locale". Urmeaza etapa de dupa alegeri, cand conducerea Institutiei Prefectului trebuie sa se implice cat mai repede in constituirea noilor consilii locale si a consiliului judetean, dupa care urmeaza pregatirea alegerilor parlamentare din toamna.

Noul prefect, Ovidiu Sitterli, a fost director al Directiei de Prestatii Sociale, si consilier juridic la Directia Generala a Finantelor Publice Sibiu. Mircea Cretu a fost directorul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca Sibiu.

Sala de festivitati a Institutiei Prefectului a fost plina in timpul ceremoniei de ieri, la care au participat deputatul PSD Ioan Cindrea, senatorul PNL Minerva Boitan, fostul liberal sibian Ilie Mitea, numit prefect in Ialomita, Ioan Banciu, vicepresedintele Consiliului Judetean Sibiu, Virgil Popa, viceprimarul Sibiului, dar si numerosi directori ai institutiilor deconcentrate.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 16 mai 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 21 octombrie 2019 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter