SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Prefer o armata de oi comandata de un leu..."

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Am auzit ca Nicolae Ceausescu, in multele lui plecari peste hotare, era, intre altii, insotit, de propriul bucatar si manca doar terci vitaminizat din fulgi de ovaz si sucuri de fructe aduse din Romania. Nu stiu la ce i-a folosit, fiindca gloantele cu care a fost ucis erau de... import. (Eu sunt amic cu bucatarul lui Nicu Ceausescu si va pot spune ca este un om normal!) * Presedintele Barack Obama a promulgat legea prin care homosexualii pot sa se inroleze in armata americana. Le-a promis in campania electorala si s-a tinut de cuvant. Şi noua, Traian Basescu ne-a promis sa traim bine... * Am rasfoit "Jurnal esential", cartea Monicai Lovinescu, aparuta la Editura Humanitas anul trecut. Fada, insipida, neinteresanta. Ea si cu Virgil Ierunca au trait in Paris, dar gandul si privirile le erau tot timpul indreptate catre Romania. Trista existenta au exilatii * Maresalul Foch, unul dintre artizanii victoriei francezilor in Primul razboi mondial, a lasat posteritatii o vorba: "Prefer o armata de oi comandata de un leu unei armate de lei comandate de un magar". Este un mister la cine facea referire * intrebat ce-a remarcat, cand s-a intors in tara, in 1990, Neagu Djuvara a raspuns: "L-am regasit pe acest taran, dupa 50 de ani, transformat intr-un om care, in loc de mamaliga, mananca paine si incepe sa faca burta, bea de zece ori mai mult, bineinteles ca haina alba a disparut... " Acum 20 de ani, taranii invatau sa citeasca, acum doar beau! * Ioan Indolean a publicat o cartulie intitulata "Zambete si sex", un fel de antologie de bancuri mai vechi si mai noi. Iata unul din lumea satului (de care am pomenit mai sus): "Tu, Florica, daca ai avea patru tate, n-ar mai trebui sa tanem vaca". "Ma, Ioane, daca ai avea doua pute, n-ar mai trebui sa tanem sluga!" * Prin anii 50' ai secolului trecut, in fiecare intreprindere si institutie exista un "serviciu cadre", mai tarziu i-au zis "serviciul personal", iar de 20 de ani e "serviciul resurse umane". Aceeasi Marie, cu alta palarie. Titu Maiorescu nu este numai autor al unui jurnal in care nota, zilnic, starea vremii, ci si al "teoriei fara fond", atat de actuala * Jean Cocteau scria in "Jurnalul unui necunoscut" ca este de neconceput calatoria pe care o intreprindem intre viata si moarte fara "intalnirile prieteniei". Are dreptate: dragostea se mai toceste, devine rutina, prietenia adevarata, nu * Un epitaf al poetului francez Robert Desnos (1900-1945), mort in lagarul de la Terezina, cu putin inainte de terminarea razboiului: "Sa n-aveti teama, vii, ca eu sunt mort, fireste/Nimic din duh si trup nu-mi supravietuieste".


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 11 ianuarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 13 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter