SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPregatire lingvistica, formare profesionala si loc de munca in Germania

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

in aceasta perioada, Liceul Tehnologic din Mirsa este implicat intr-un program destinat tinerilor someri ori celor ce cauta un loc de munca, dornici sa lucreze in Germania. Prin intermediul "The job of my life ", un program special al guvernului federal german, ce are ca scop promovarea mobilitatii fortei de munca a tinerilor interesati in formarea profesionala si a tinerilor fara loc de munca dn Europa (program de formare profesionala duala), persoanele din zona, ce au intre 18 si 35 de ani, pot incepe o noua etapa a vietii in Germania.

intai de toate, cei interesati se pot inscrie intr-o baza de date (informatiile suplimentare si inscrierile se pot obtine in 23 si 24 ianuarie, ora 11, la Centrul de Afaceri Sibiu- str. Nicolaus Olahus, nr. 5 si in data de 24 ianuarie, ora 15, la Liceul Tehnologic Mirsa). Apoi, partenerii locali ai programului si Serviciul central, international de repartizare a locurilor de munca Germania vor selecta candidatii potriviti pentru posturile vacante. Urmeaza, pentru trei luni, un curs intensiv de limba germana (pentru cei din Mirsa si cei din zona apropiata localitatii, cursurile de limba germana se vor desfasura la Liceul Tehnologic Mirsa), si o perioada doua luni, stagiu de pregatire in Germania, urmat de un nou curs de limba germana cu durata de o luna, ce se va desfasura tot in Germania. (in aceasta etapa, cursantii vor avea timp sa se acomodeze cu tara, vor putea sa observe cum va arata programul de training din timpul stagiului si sa-si imbunatateasca abilitatile lingvistice.) in continuare (perioada august- septembrie), daca angajatorul doreste sa inceapa o colaborare cu vreunul dintre candidati si oferta acestuia este convenabila, se va semna un contract de training, astfel fiind deschisa oportunitatea de a incepe o cariera la respectiva companie.

Dupa trei ani de formare profesionala, timp in care daca apar probleme la serviciu scoala sau in viata personala, exista posibilitatea unui ajutor din partea partenerilor programului, urmeaza examenul final de specialitate si incheierea contractului de munca.

Pentru perioada de pregatire profesionala, initiatorii programului asigura costurile chiriei tuturor cursantilor si in plus, o indemnizatie de calatorie si cheltuielile de deplasare, un sprijin financiar, pe langa salariul de formare profesionala.

Prin acest program, exista posibilitatea formarii profesionale pentru 350 de meserii si ocuparii unui loc de munca in Germania. Participantii la program se pot specializa, printre altele, in meserii cum ar fi: vanzator in magazine cu vanzare cu amanuntul, manager de hotel, bucatar, cofetar, mecanic echipamente instalatii sanitare, incalzire si climatizare, brutar, electrician in instalatii energetice si constructii, constructor structuri metalice, montator parchet, decorator interioare, tamplar, zugrav, asistent farmacie, mecanic auto, vopsitori auto, inginerie civila, asistent geriatrie.

Cei interesati de program, pot afla detalii suplimentare accesand www.sansata.com sau telefonand la numarul 0740966764.

Infdormatiile ne-au fost oferite de directorul Liceului Tehnologic Mirsa, prof. Maria Şinca. (D.F.)


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 13 ianuarie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 13 iunie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter