SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPremiera europeana in cardiologie si chirurgie cardiovasculara, la Polisano

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Cinci pacienti diagnosticati cu anevrism de aorta au fost operati zilele acestea la Spitalul European Polisano, unde medicii le-au implantat endoproteze multilayer flow modulator. Una din paciente a beneficiat pentru prima dat[ in Europa, de ultima generatie de endoproteze Cardiatis - Phantom graft, deoarece echipa de specialisti sibieni a reu`it sa se organizeze mai repede decat ceilalti specialisti din Europa care vor utiliza tehnologia revoluionara a companiei belgiene. Practic, aceasta tehnologie va fi disponibila intr-o prima etapa numai in cateva centre atent selectionate din Europa, in cadrul unui studiu international multicentric avizat in cazul spitalului sibian de catre Ministerul Sanatatii din Romania, iar pacientii din America de Nord si din alte parti ale lumii vor putea fi tratati numai dupa obtinerea unor aprobari speciale date de catre specialistii europeni.

La o zi dupa operatie pacientii pot merge, dupa doua zile pot conduce masina, dupa doua saptamani pot inota. Acest lucru in conditiile in care, in operatiile clasice pentru tratarea anevrismelor aortei, riscul de deces este de 10 - 15 la suta, iar riscul ca pacientul sa ramana paralizat total este extrem de ridicat - de 20 la suta.

Medicii spun ca tehnologia belgiana folosita la Sibiu va schimba complet, pentru ani buni de aici inainte, fata chirurgiei endovasculare. Spun ca ceea ce s-a realizat la Sibiu este pentru medicina ceea ce inseamna mersul pe Luna pentru stiinta.Interventii revolutionareDr. Victor Costache, directorul medical al Spitalului European Polisano si seful Sectiei Chirurgie Cardiovasculara, si dr. Nicolae Florescu, seful Sectiei Cardiologie Interventionala, au facut aceste interventii avandu-l alaturi pe chirurgul irlandez Sherif Sultan, profesor la Universitatea de Stat din Galway, Irlanda.

"Alaturi de unul din primii trei chirurgi vasculari si endovasculari din lume am demarat in premiera mondiala un studiu cu o tehnologie revolutionara dezvoltata de compania Cardiatis pentru tratarea bolii anevrismelor aortice. Este o interventie minim invaziva care a transformat radical tratamentul clasic al anevrismelor aortice, de la o chirurgie foarte penalizanta pentru pacienti, cu o mortalitate ridicata, de 10 - 15 la suta, si cu o rata foarte mare de complicatii majore - insuficienta renala si paraplegie in proportie de 20 la suta, intr-o interventie cu internare de doua zile in spital, cu o rata minima de complicatii. Cei trei pacienti pe care i-am operat ieri sunt pe sectie si cei doi pacienti operati astazi sunt stabili". a explicat dr. Costache, intr-o conferinta de presa desfasurata vineri.

Chirurgul Sherif Sultan, care are o colaborare stransa cu echipa de specialisti de la Spitalul European Polisano, a explicat ca aceste interventii schimba intreaga dinamica a rezolvarii problemelor pacientilor cu afectiuni foarte complexe si va preveni o multitudine de probleme prin aceste interventii minim invazive.

"in cel mult sase ore am operat cativa pacienti, iar in mod normal aceste interventii ar fi durat cateva zile. Cel mai mare beneficiu este al pacientilor care nu trec prin niciuna din traumele pe care le presupun operatiile clasice, si pot pleca acasa dupa doua zile", a explicat dr. Sultan.

Dr. Nicolae Florescu a explicat ca nu mai este vorba despre o interventie chirurgicala clasica ci despre o manopera endovasculara, la granita intre cardiologie interventionala si chirurgie vasculara.

Patolgia aortei este una foarte severa, iar complcatiile sale sunt reprezentate de ruperea peretelui aortic, ceea ce duce la moartea pacientului.Ştiinta si ingineriePractic, atunci cand cel mai mare vas de sange din corpul uman se dilata pe anumite portiuni, in aceste zone dilatate sangele nu mai circula normal, ci se formeaza un "vartej", care poate produce ruperea aortei. Proteza implantata la Sibiu este un cilindru cu mai multe straturi, care vine fixat incepand de la o portiune sanatoasa a aortei, pe sub portiunea dilatata si se opreste tot pe o portiune sanatoasa. Fata de protezele implantate pana acum, endoproteza nu mai este un simplu cilindru, ci a fost imbunatatita la cele doua capete ale sale.

"Trebuie sa fiti mandri ca se intampla acest lucru la Sibiu. Echipa medicala din acest spital, chirurgia endovasculara irlandeza si compania belgiana Cardiatis, cu totii am contribuit la acest succes, la aceasta poveste extraordinara", a spus prof. dr. Sherif Sultan.Studiu multicentricFiind vorba despre un studiu multicentric, primii 10 pacienti operati la Sibiu nu vor avea de suportat niciun cost, insa dupa aceea, pretul unei interventii chirurgicale de acest tip ajunge la cateva mii de euro.

Dr. Victor Costache, care a condus un centru similar in Franta nu este la prima experienta de acest gen.

"in Franta, am facut acelasi lucru, am initiat in 2009 primul studiu multicentric coordonat de Universitatea din Paris, la care au participat centre din Lyon,Grenoble, Nancy, Toulouse, Montpellier, Besancon si Annecy, studiu care a permis omologarea tehnologiei multi flow modulator Cardiatis la nivel european. Rezultatele finale au fost publicate in ianuarie 2014 in Journal of Endovascular Therapy si am reu`it sa ne organizam intr-un timp record, sa realizam prima implantare din Europa si implicit si din lume dupa ce am obtinut si toate aprobarile de la Ministerul Sanatatii . Tehnologia pe care o folosim acum este de ultima generatie, o tehnologie superioara dezvoltata pe o structur[ foarte fiabila, deja existenta. Pentru echipa de la Spitalul Polisano este un privilegiu si o realizare extraordinara sa putem trata cu succes pentru prima oara in Europa, la un pacient din Sibiu extrem de fragil, aceast[ patologie extrem de grav[, al[turi de unul din cei mai buni experi mondiali din domeniu. @mpreun[ cu dr. Florescu `i cu ^ntreaga echip[ medical[ din Spitalul European Polisano, am putut organiza la Sibiu doar ^n c]teva luni de existen[, un pol de excelen[ ^n medicina cardiovascular[ ce poate trata cu succes orice problem[ din acest domeniu, cu acelea`i rezultate pentru pacient ca ^n cele mai prestigioase clinici din Europa", a explicat dr. Costache.

Cei cinci pacienti operati au varste cuprinse intre 28 si 83 de ani si sunt din intreaga tara.

Unul dintre ei, operati in ziua precedenta a venit la conferinta de presa, unde a povestit ca se astepta ca dupa operatie sa aiba un anumit disconfort, ameteli sau alte manifestari, dar nu a fost vorba despre niciuna dintre aceste probleme.

Unul dintre cei operati la Sibiu fusese refuzat anterior de un spital de prestigiu din Istanbul.

La final intreaga echipa i-a multumit lui Nourredine Fried, inventatorul tehnologiei Cardiatis, care a crezut in capacitatile echipei medicale de la Polisano inca de la prima sa vizita in Romania, in august 2013, si a sustinut implementarea acestui proiect in premiera la Sibiu.
de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 16 aprilie 2014


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 12 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter