SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPremiera nationala in chirurgia toraco-abdominala la Polisano

Stiri din Sibiu: Sanatate Adauga un comentariu »

Doi pacienti, unul din Sibiu si altul din Bucuresti, au fost operati zilele acestea, la Spitalul European Polisano, interventiile fiind o premiera nationala in tratarea anevrismelor aortei toraco-abdominale.

Daca in urma unei operatii clasice, riscurile sunt mari, iar pacientii sunt tinuti cateva zile in coma artificiala si sunt internati doua sau trei saptamani, prin tehnologia belgiana folosita la Sibiu, cei doi barbati operati erau deja constienti la scurt timp dupa operatie si vor fi externati la finalul saptamanii.

Dr. Victor Costache, directorul medical al Polisano, si seful Sectiei de Chirurgie Cardiovasculara, explica in ce au constat interventiile.

"Este inca o reusita a Echipei Inimii de la Spitalul European Polisano, in care dr. Nicolae Florescu, seful echipei de cardiologie interventionala si cu mine am continuat programul inceput in luna noiembrie, de implantare a dispozitivelor de tip MFM - modulator de flux, practic niste proteze revolutionare care trateaza patologia aortica complexa. Celor doi pacienti din noiembrie li s-au mai adaugat inca doi pacienti care au beneficiat de o procedura simpla, rapida, pentru o patologie aortica foarte complexa. S-au internat luni seara, au fost operati marti dimineata si vor fi externati vineri dupa amiaza, spre deosebire de o interventie clasica in care trebuiau sa stea doua- trei saptamani in spital, in cazul in care interventia reusea, deoarece chirurgia anevrismelor toraco abdominale este o chirurgie cu o mortalitate mare", spune dr. Costache.Somitati europeneInterventiile au fost asistate de chirurgul irlandez Sherif Sultan, profesor la Universitatea de Stat din Galway, Irlanda.

"Prin aceste interventii cred ca s-a scris o noua fila in istoria chirurgiei vasculare romanesti. Aceasta tehnica va salva multe vieti, iar daca ea ar fi folosita in mai multe state europene, numarul celor salvati ar fi si mai mare. Am calatorit mult ca sa ajung aici, dar am fost impresionat de ceea ce am gasit la Polisano. Felicit echipa de medici, pentru modul in care a realizat aceste proceduri chirurgicale", a spus dr. Sherif Sultan.

Cu o experienta de aproape 30 de ani in chirurgia vasculara, chirurgul irlandez de origine egipteana este la randul sau unul dintre cei care au pus la punct tehnici si proceduri in acest domeniu, fiind unul dintre pionierii chirurgiei endovasculare minim invazive.

Are sute de articole si carti publicate, prezentari in Irlanda si in strainatate, zeci de distinctii internationale si membru al celor mai prestigioase asociatii internationale din domeniu.Inventatorul protezelor la SibiuMedicii de la Polisano folosesc o tehnica inovativa, endoprotezele produse de firma belgiana Cardiatis.

Chiar cel care a pus la punct protezele multilayer, inginerul Nourredine Fried, si directorul Cardiatis, a venit la Sibiu.

Belgianul a vorbit despre inceputurile acestei inventii si despre modul in care a incercat sa gaseasca solutii pentru rezolvarea anevrismelor.

Nourredine Fried este unul dintre parinii procedurilor endovasculare, iar la inceputul anilor 90 a fost printre inventatorii primelor proteze aortice.

Dr. Victor Costache spune ca o noua endoproteza a fost dezvoltata de Cardiatis, iar la inceputul lui 2014 vor implanta si acest tip de proteza. Anul viitor, Spitalul European Polisano va fi parte a unui grup european de studiu multicentric care va avea privilegiul de a implanta aceste dispozitive. Spitalul sibian va fi astfel sigurul centru din Romania ce are abilitatea sa foloseasca tehnologia multilayer in tratarea anevrismelor aortice.
de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 12 decembrie 2013


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 06 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter