SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPremiera: Partie de schi cu adapatoare pentru oi

Stiri din Sibiu: Cultura Adauga un comentariu »


Saptamana trecuta am vrut sa testez partia de schi de la Jina, cea mai noua din judetul nostru. N-am gasit omat, pentru ca tunurile de facut zapada nu pot functiona fara curent electric, in schimb am gasit o adapatoare pentru animale in mijlocul partiei si multi localnici care ar povesti orice pentru o tigara.

In urma cu aproape doua luni conducerea Consiliului Judetean Sibiu a urcat mai toata presa locala intr-un microbuz si ne-a dus sa ne arate partia de schi de la Jina. Punctul de intalnire a fost pe un deal invecinat, de unde se puteau face fotografii frumoase si panorame. Atunci, au fost prezenti la `eveniment` Ioan Cindrea, Nicolae Neagu, Ioan Banciu, Mircea Cazan si altii. Zilele trecute m-am intors la Jina pentru a vedea cum se schiaza fara autoritati de fata. Iar prima problema a fost cum ajung la partie? In comuna sunt vreo trei panouri mari care anunta `Amenajarea domeniului schiabil` cu sprijinul UE, dar niciun indicator catre partie. Am oprit primul om pe care l-am intalnit si dupa ce mi-a cerut o tigara sa vorbeasca cu mine mi-a zis ca el nu stie nimic de partie, ca primarul e un hot, bla bla... a plecat mormaind. Al doilea nu mi-a mai cerut tigari si m-a trimis catre biserica noua. Intr-adevar, prin dreapta bisericii, pe un drum mocirlos, de pamant si pe langa gradina unui localnic ce-si construieste o casa, se face o ulita ce ajunge la partie. Unde exista cateva cladiri noi, o instalatie de transport pe cablu nou-nouta, cu etichete pe stalpi si o adapatoare pentru animale exact in mijloc. Nici urma de zapada, nici urma de schiori, doar eu si doi caini care se alergau pe camp. Foarte multa liniste. M-am intors la drumul principal si iar am intrebat iarasi, primul om pe care l-am intalnit, daca a vazut iarna aceasta schiori la el in sat. A inceput sa rada de mine apoi mi-a cerut o tigara. Lui nu i-am dat. In drum spre primarie am mai pus o data intrebarea, de data asta unei doamne ceva mai in varsta. Nici ea n-a vazut schiori. La primarie ma gandeam sa intreb de ce au lasat adapatoarea pe partie. Dar primarul era plecat la Sibiu, la o intalnire cu presedintele CJ si prefectul. M-am intors si eu la Sibiu.

Am vrut sa aud si o parere de la cineva din domeniu. Martin Freinademetz, unul dintre investitorii care au dezvoltat in ultimii ani complexul Arena Platos de la Paltinis, crede ca partia de schi de la Jina nu creeaza concurenta Paltinisului, in special din cauza accesului destul de dificil si a lipsei aproape totale a facilitatilor in zona. Dimpotriva, Freinademetz considera ca ceea ce a facut primaria Jina poate fi considerat o alternativa de petrecere a timpului liber pentru comunitatea locala. `Ceea ce s-a facut la Jina nu este o investitie, este o facilitate pentru comunitatea locala. Sunt perfect de acord ca este un lucru frumos facut pentru copiii de acolo care se pot bucura de sporturile de iarna, dar nu putem vorbi despre turism la Jina, in conditiile actuale. Nu sunt foarte optimist in privinta investitiilor mari de la inceput in acest domeniu pentru ca experienta ne arata ca beneficiile vin incet, in timp, asa ca iti trebuie rabdare si un plan pe termen lung`, a declarat Martin Freinademetz.

Partia de schi de la Jina a costat 12,4 milioane de lei, dintre care mai putin de jumatate bani europeni. Saptamana trecuta Primaria a lansat si licitatia pentru angajarea unei firme care sa si aduca energie electrica in zona. Lucrarea este aproximata, inainte de licitatie, la 265.000 de lei, fara TVA, finantarea fiind asigurata din fonduri europene. Intreg proiectul este programat a se finaliza in luna aprilie a acestui an.
de Stefan DOBRE


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Anonymous ( 29.01.2013 10:15 )
Alti bani disparuti si prost investiti....bine ca nu au facut partie pe la colonia din Marsa sau pe langa satul tiganilor din Sebes-Olt! 12 mil. lei???nu-i cam mult???? 3 milioane de euro????


      

Alte stiri adaugate luni, 28 ianuarie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter