SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Premii Oscar" pentru oamenii de cultura sibieni

Stiri din Sibiu: Cultura Adauga un comentariu »

Din principiu sunt refractar "serbarilor", in care tu ma lauzi pe mine, eu iti cant in struna tie, dar vineri, 5 martie a.c., pur si simplu n-am simtit cand au trecut mai bine de doua ceasuri la Centrul Cultural Habitus, cu prilejul acordarii unor premii de excelenta institutiilor si oamenilor care au contribuit la promovarea si pastrarea patrimoniului cultural. Meritul revine directorului Directiei Judetene pentru Cultura si Patrimoniu Cultural National Sibiu, prof.dr. Mircea Ştetiu, care a fost si regizor, si scenarist, si moderator al evenimentului, pe care l-a agrementat cu momente poetice, secvente muzicale si de balet, reusind sa evite monotonia festivista proprie unor asemenea manifestari. intre invitatii de vaza s-au aflat deputatul Raluca Turcan, ministrul secretar de stat Vasile Timis, prefectul judetului Constantin Trihenea, IPS Laurentiu, Arhiepiscop al Sibiului, si Mitropolit al Ardealului, dar si universitari, directori de teatre, biblioteci, case de cultura, uniuni de creatie, primari din judet, jurnalisti, cadre didactice, eelvi, actori. Mi-e imposibil sa-mi amintesc, acum si aici, pe cei care au primit aceste distinctii, dar toti, fara exceptie, sunt personalitati de seama ale unui oras care nu intamplator a fost Capitala Culturala Europeana si ale unui judet mustind de monumente ale patrimoniului cultural national. Adevarate "Premii Oscar" locale, diplomele si... cestile acordate de Directia Judeteana pentru Cultura si Patrimoniu Cultural National Sibiu reprezinta un important pas spre normalitate, spre recunoasterea importantei sociale a muncii unor intelectuali constienti ca numai prin cultura se poate realiza propasirea unui popor. Sigur, in existenta oamenilor bunurile materiale isi au rolul lor, dar mai presus de acestea se afla cele spirituale, fara de care viata noastra ar fi fada, neinteresanta.

M-a surprins lipsa de reactie a Primariei si a Consiliului Judetean, institutii care ar trebui sa fie conectate la asemenea evenimente, dupa modesta mea opinie, mai importante decat asfaltarea unei strazi sau inaugurarea unei fantani arteziene.

Sa speram ca aceasta prima editie va fi urmata de altele, in care sa fie rasplatiti - chiar si numai moral - cei care depun staruinta in protejarea si restaurarea patrimoniului cultural din Sibiu si din judet.Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 08 martie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 05 august 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter