SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPremiu pentru cea mai frumoasa casa

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

in cadrul Zilelor Europene ale Peisajului, Directia pentru Cultura propune incepand din acest an inaugurarea unui nou concurs in Sibiu. Sub denumirea „Casa frumoasa ", Ministerul Culturii si Cultelor si DJCCPCN vor acorda in fiecare an, trei plachete pentru urmatoarele categorii de imobile: cea mai reusita restaurare finalizata in anul respectiv, cea mai frumoasa casa construita in zone protejate si cea mai izbutita reconversie imobiliara. Anul acesta distinctia urmeaza sa fie acordata in data de 1 decembrie, pentru ca incepand de anul viitor ea sa fie acordata ca un moment festiv in cadrul Zilelor Europene ale Patrimoniului. „incercam ca acordarea acestei distinctii sa se faca in baza unei selectii si sa fie acordata de un juriu competent. Ne dorim ca aceasta placheta in timp, sa creeze un brand si sa dea un plus de valoare imobilului ", a mai declarat Vasile Crisan, directorul DJCCPCN, care a recunoscut ieri ca ideea a luat nastere in urma unor discutii avute cu Sergiu Nistor si Nicolae Manolescu. Propuneri pentru „casa frumoasa " poate face oricine catre comisia stabilita de DJPCCPN, care va selecta ofertele primite, iar juriul stabilit de Ministerul Culturii va desemna casele castigatoare.

O samanta de traditie

Inaugurarea Eco-Muzeului Marginimii Sibiului din Gura Raului, Valea Viilor si Sasaus, si reintroducerea in circuitul turistic al cetatii dacice de la Tilisca sunt doar cateva dintre punctele importante ale Zilelor Europene ale Patrimoniului, eveniment ce incepe maine la Sibiu.
in perioada 21 – 23 septembrie, la Sibiu se organizeaza o noua editie a Zilelor Europene ale Patrimoniului, eveniment ce aduce in orasul de pe malul Cibinului personalitati importante din tara si strainatate din domeniul patrimoniului. Tot maine, de la ora 18:00, in localitatea Tilisca va fi reintrodusa in traseul turistic al judetului cetatea dacica din localitate. Aceasta a fost reabilitata in ultimii ani de catre DJCCPC Sibiu, cu sprijinul Universitatii „Lucian Blaga " si din finantarea Ministerului Culturii si Cultelor. Cetatea chiar a primit ieri vizita comisarului guvernamental Sergiu Nistor, care s-a aratat multumit de lucrarile realizate. Zilele Europene ale Patrimoniului mai programeaza o receptie oficiala sambata dimineata la Primaria Sibiu, numeroase vernisaje si expozitii. De asemenea, Muzeul Brukenthal va fi deschis gratuit vizitatorilor duminica.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 20 septembrie 2007


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 21 iulie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter