SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPresedintele Parlamentului landului Hessa la Sibiu cere investitii publice

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Norbert Kartmann, presedintele Parlamentului landului german Hessa, a recomandat Romaniei sa aiba o majoritate politica stabila, sa faca mai multe investitii in urma reducerilor de personal din domeniul bugetar si, mai ales, sa atraga cat mai multe fonduri europene in infrastructura, relateaza Agerpres. Kartmann s-a aflat miercuri la Sibiu.

Pentru a depasi momentele dificile ale crizei, inclusiv cele ale reducerilor de personal, Kartmann recomanda asigurarea unei majoritati politice stabile.

''Daca plecam de la premisa ca permitem statutului sa faca doar ceea ce trebuie el sa faca, in afara planului administrativ, al educatiei si structurilor sociale, nu veti mai avea angajati in sectorul public. (...) La inceput este foarte dureros acest lucru. Acest lucru poate duce in final si la modificari politice.(...)Aveti nevoie de majoritati stabile'', a spus miercuri, la Sibiu, Kartmann.

Acesta a precizat ca si in Germania, tara care a iesit din criza economica, ''bugetul destinat personalului este tinut sub control''.

Reducerea costurilor cu sectorul public trebuie insa sa duca la mai mari investitii, este de parere presedintele Parlamentului landului german Hessa.

''Reducerea costurilor cu sectorul public confera posibilitati mai mari pentru investitii. Reducerea, de exemplu, a CAS-ului datorat de angajator ofera un potential ridicat de investitie pentru angajator. Astfel poate sa creasca investitiile, se creeaza locuri de munca, alte venituri la buget si poate asa creste consumul'', a explicat Kartmann.

Politician german, un cunoscut sustinator al integrarii Romaniei in UE, crede ca tara noastra are nevoie mai ales in aceasta perioada de dezvoltarea proiectelor de infrastructura prin atragerea de fonduri europene.

'Daca primesc fonduri europene pe o perioada de cinci ani, atunci, ca tara primitoare, sa am un interes deosebit pentru a dezvolta un proiect de infrastructura pentru care am primit acei bani, fiindca, daca in termenul respectiv nu voi putea realiza acele proiecte, va trebui sa returnez banii spre bucuria ministrilor de finante din tarile care au platit acei bani. Cum faceti acest lucru din punct de vedere al politicii interne, este chestiunea dumneavoastra'', a completat Kartmann.

Acesta a discutat marti si miercuri la Sibiu cu presedintele FDGR, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, presedintele Consiliului Judetean, Martin Bottesch, cu primarii FDGR ai oraselor Avrig si Cisnadie, dar si cu primarul PDL al municipiului Medias, Teodor Neamtu, cu ultimul abordand subiecte legate de posibile noi infratiri ale orasului cu orase germane.

Organizatia FDGR din Transilvania l-a premiat pe Kartmann cu medalia Honterus, stiut fiind ca acesta finanteaza un camin de batrani in satul Atel (judetul Sibiu), care functioneaza chiar in casa bunicilor sai. Miercuri seara, presedintele Parlamentului landului german Hessa a discutat si cu comunitatea oamenilor de afaceri germani din Sibiu.Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 04 noiembrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 28 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter