SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPreturile locuintelor au scazut cu 15 la suta

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Oferta in crestere a dus la ieftinirea locuintelor din Sibiu in medie cu 10 pana la 15 la suta. Mansardele au devenit adevarate chilipiruri, dar nu se vand.
Puzderia de blocuri private construite sau aflate abia in stadiul de intentie au marit oferta de locuinte de pe piata imobiliara din Sibiu, lucru care a dus la o scadere generala a pretului, dupa cum arata agentii imobiliari locali. Apartamente care anul trecut erau scoase la vanzare de diferite agentii imobiliare, cu 70.000 de euro, nu s-au vandut nici acum, la un pret cu 10-15.000 de euro mai mic. Agentii sustin ca deja au inceput sa "trieze" ofertele de locuinte si spun ca isi permit sa refuze oferte pe care le considera prea scumpe pentru situatia actuala de pe piata. Preturi exagerate sunt cerute in cele mai dese cazuri de dezvoltatori de proiecte rezidentiale, potrivit agentilor. "Am refuzat mai multe oferte pentru ca erau mult prea scumpe si am stiut ca nu le pot vinde la pretul cerut de proprietar. Le-am spus sa se duca la altcineva care isi poate permite sa le tina degeaba", spune reprezentantul unei agentii imobiliare din Sibiu. Acesta precizeaza ca oferta de locuinte de pe piata este acum mai mare decat cererea, prin urmare, cumparatorii au devenit mai selectivi si mai pretentiosi in ceea ce priveste pretul locuintelor. "Preturile la locuinte merg in jos. Au scazut cu 5 -1 0 la suta in ultimul timp si or sa scada, in continuare, in Sibiu", spune agentul. "Şi eu am refuzat mai multe oferte de locuinte. Sunt multi care nu vor sa inteleaga ca preturile sunt in scadere, iar scaderea este mai mare de 10 la suta", spune reprezentantul altei agentii, Bogdan Gicu, de la Prestland Company.
Dezvoltatorii de proiecte imobiliare mai importante mai au o mare problema, potrivit agentilor. Nu vor sa inteleaga ca in zone mai putin dezvoltate, precum Lazaret si Gusterita, preturile la imobiliare sunt mai mici decat in alte zone cu "traditie imobiliara" din Sibiu, precum Hipopdrom sau Ştrand. "in zone ca Lazaret nu se vand deloc apartamente noi. Dezvoltatorii de aici vin cu preturi aberante, egale cu cele din alte zone mai bune ale orasului", spune alt agent imobiliar.
Sunt insa si oferte rezidentiale in zone mai slabe din punct de vedere imobiliar, care au un pret mai mic decat media orasului. Spre exemplu, ansamblu Lacul lui Binder a fost lansat cu preturile cele mai mici, circa 750 euro metrul patrat, tocmai pentru ca este localizat intr-o zona considerata acum nu foarte atractiva pentru cumparatorii de locuinte.
Nici locuintele la mansardele blocurilor nu mai sunt atractive pentru agentiile imobiliare. De fapt, potrivit agentilor, piata locuintelor la mansarda este aproape un fiasco, in acest moment. Preturile lor au scazut mult, ajungandu-se ca un apartament la mansarda, pe doua nivele cu aproape 100 de metri patrati construiti sa se vanda la 44.000 euro, cu 20 - 25.000 de euro mai putin decat un apartament cu suprafata similara. Motivele care fac ca mansardele sa nu mai fie cautate aproape deloc sunt neincrederea in acest tip de constructie si faptul ca sibienii cauta etaje mai joase. "Exemplul cutremurului recent din China ar trebui luat in considerare de toti cei care cauta locuinte. Trebuie sa iei in considerare factorul siguranta, cand cumperi o locuinta, nu numai pretul", spune Bogdan Gicu, care adauga ca mansardele nu mai sunt cautate de o buna perioada de timp si ca cei care inainte se orientau spre mansarde, acum cauta mai degraba apartamente de confort 2, mai sigure.
Tinerii si batranii concureza pentru locuinte ieftine
Un alt fapt interesant care rezulta din situatia pietei imobiliare de acum, din Sibiu, este ca cei mai "infocati suporteri" ai locuintelor ieftine sunt tinerii si batranii. Aceste doua categorii formeaza in proportie covarsitoare segmentul clientilor de locuinte mici si ieftine, potrivit agentilor. Explicatia vine din faptul ca tinerii sunt la inceput de drum si nu au bani sau credite mari cat sa isi permita locuinte mai mari, iar batranii, in cele mai dese cazuri, sunt nevoiti sa renunte la apartamente mari, pe care le au de o viata, pentru a isi lua o locuinta mai mica si mai usor de intretinut. Segmentul varstei de mijloc se orienteaza deja spre apartamente generoase, potrivi agentilor.
de Laurentiu PARNICA


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 22 mai 2008


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 03 decembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter