SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPreviziunea lui Bottesch: din martie incep problemele in administratie

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »


Faptul ca din cursul acestei luni nu vor mai putea fi acordate drepturile speciale si anumite sporuri angajatilor il determina pe presedintele CJ Sibiu, Martin Bottesch, sa se astepte la o hemoragie in aparatul functionaresc.
De altfel, mentinerea blocajului in ceea ce priveste angajarea de personal in sistemul public, reducerea salariilor si a drepturilor speciale risca sa blocheze activitatea institutiilor judetene, este unul din principalele mesaje al presedintelui Consiliului Judetean Sibiu, Martin Bottesch, in raportul sau de activitate pe 2011.
`Conditiile sunt dificile, iar situatia a devenit critica mai ales in institutiile de asistenta sociala, unde salariile mici au determinat mai multe plecari din sistem decat in cazul altor institutii. Am incercat sa ne folosim de posibilitatea ocuparii prin concurs a posturilor unice (potrivit OUG nr. 23/2011) si am solicitat prin procedura respectiva ocuparea a 73 de posturi. Nu a fost solicitat niciunul din posturile solicitate`, se arata Bottesch indignat. El da exemplul Centrului `Speranta`, unde lipsa de personal impunea inchiderea uneia din cele cinci casute pentru copii cu handicap grav. Acestia ar fi trebuit inghesuiti in celelalte patru casute.

Martie – momentul zero

Asemenea situatiei de la Primaria Sibiu, si la Consiliul Judetean, Curtea de conturi a decretat, in urma unui control de anul trecut, ca drepturile speciale si anumite sporuri acordate angajatilor sunt ilegale si trebuie recuperate. Disputa a ajuns in intanta, dar problemele sunt departe de a fi rezolvate, considera Bottesch. `Problema mare consta in faptul ca incepand cu martie 2012, drepturile mentionate nu se vor mai putea acorda, ceea ce inseamna ca angajatii, in primul rand cei tineri, vor fi retribuiti la un nivel cu totul nesatisfacator. Consecinta va fi plecarea intr-un numar si mai mare decat pana acum a personalului, iar institutia risca sa ajunga in incapacitate de functionare`, considera Bottesch.

Evidenta Populatiei: au plecat toti angajatii din Saliste

`O situatie deosebita a intervenit in cursul anului 2011, dupa ce la Saliste si-au dat demisia toti functionarii serviciului local de evidenta persoanelor, iar ca urmare a acestui fapt, timp de sase luni, cetatenii din Saliste au fost deserviti pe linie de evidenta persoanelor de catre Directia judeteana de evidenta a persoanelor Sibiu. Dupa ce s-a reusit angajarea a doua persoane la Saliste, activitatea a reintrat in normal`, descrie Bottesch in raportul sau. Salariile mici din acest domeniu il determina pe presedintele CJ Sibiu sa intrevada noi plecari din Directie.

Martin Bottesch sustine ca evitarea unor posibile sincope functionaresti, din lipsa de personal, sta in sarcina administratiei centrale. `Rezolvarea nu poate fi decat una la nivel national pe baza vointei politice a unui guvern si a unui parlament care cunoaste realitatea in administratie`.

Organigrama CJ Sibiu, pe 2011, prevede 145 de posturi, din care au fost ocupate 108 (din care opt functionari publici au raporturile de munca suspendate). In aceste conditii, `politica de personal` a CJ Sibiu a fost atragerea de functionari publici prin transfer de la alte institutii de stat.
de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 07 martie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 04 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter