SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPrima de concediere la Sometra: sase salarii

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Muncitorii disponibilizati de Sometra Copsa Mica vor primi sase salarii compensatorii, a anuntat ieri primarul orasului Copsa Mica, Tudor Mihalache.

Sometra a anuntat luni printr-un comunicat de presa ca-si va inchide activitatea din cauza situatiei economice internationale. „Suntem fortati sa oprim temporar productia Sometra, din cauza mai multor factori. in aceasta perioada, nu este posibil ca Sometra sa-si continue productia, intrucat costurile de productie sunt mult mai mari decat pretul zincului, ne confruntam cu lipsa de materie prima - concentratele colective – iar gasirea unei surse de finantare pentru o companie care inregistreaza pierderi in conditiile actuale ale pietei este extrem de dificila. Faptul ca nu avem alta optiune, decat aceea de a disponibiliza majoritatea angajatilor nostri care au lucrat pentru noi ani de zile, este o decizie care ne intristeaza foarte mult. Singurul lucru pe care il putem face momentan este acordarea unui ajutor financiar in concordanta cu prevederile legale si cele din contractul colectiv de munca, astfel incat sa-si poata intretine familiile pentru o perioada indelungata, timp in care speram sa reluam productia ", a anuntat Elena Cioban, directorul administrativ al Sometra.

Primarul Tudor Mihalache ii indeamna pe angajatii Sometra sa nu-si cheltuie banii in primele zile. „in maxim 45 de zile Sometra poate intra in forma de conservare. Fiecare salariat va primi sase salarii compensatorii, plus salariul din luna in curs, primit integral. Eu cred ca oamenii sunt maturi, au credite stiu cum sa traga din acesti bani, astfel incat sa nu ramana fara niciun venit dupa o luna ", a spus primarul.

Administratia Copsa Mica are in vedere si preluarea statiei de apa ce apartine societatii Sometra, care asigura alimentarea cu apa a intregului oras, insa aceasta posibilitate va putea fi pusa in practica doar daca Sometra va ramane inchisa mai mult de sase luni. „in acest moment, avem doua posibilitati. Sa ramanem in aceeasi situatie si Sometra sa se ocupe de aceasta statie, sau sa vedem cum se poate din punct de vedere juridic sa o preluam noi. Copsa Mica are un proiect in derulare pentru alimentarea cu apa, insa acesta nu va fi finalizat decat in doi ani ", a mai spus Tudor Mihalache.

Sindicatul din Sometra a anuntat ca nu va recurge la mijloace de protest impotriva deciziei de inchidere a societatii.

Bugetul orasului Copsa Mica va suferi in mod direct o diminuare de peste 1.000.000 de lei prin reducerea impozitului pe venituri insa pierderile pentru oras vor fi mult mai mari (cca. 2.000.000 lei) deoarece SC Sometra SA asigura finantarea totala sau partiala a unor activitati si servicii cum ar fi : iluminatul public, serviciul SMURD, impaduriri, fonduri pentru premierea elevilor, pungile traditionale de Craciun etc.
de Alin BRATU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 27 ianuarie 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 23 iulie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter