SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPrima impadurire a terenurilor agricole

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

in perioada 1 februarie - 28 februarie 2011, se va desfasura prima sesiune din acest an pentru depunerea proiectelor de finantare aferente Masurii 221 - "Prima impadurire a terenurilor agricole ".

Conform calendarului propus de catre APDRP, aceasta este prima din cele patru sesiuni care se vor desfasura pe parcursul acestui an. Fiecarei sesiuni pentru depunerea proiectelor de prima impadurire a terenurilor agricole, ii vor fi alocati cate 50 de milioane de euro. Astfel, beneficiarii Masurii 221 vor avea la dispozitie in acest an 200 de milioane de euro.

Fondurile totale nerambursabile alocate acestei Masuri de finantare sunt de peste 229 de milioane de euro contributie publica nationala si comunitara si vor putea fi utilizate pana in anul 2013.

Proiectele vor putea fi depuse la OJPDRP (str. Somesului nr. 49), zilnic intre orele 9 si 14.00, ultima zi pentru depunere fiind 28 februarie 2011, ora 12:00.

Obiective

Dr. Mircea Teuceanu, director adjunct OJPDRP Sibiu, declara ca "implementarea acestei masuri are ca scop imbunatatirea conditiilor de mediu in spatiul rural prin folosirea si gospodarirea durabila a terenurilor agricole prin impadurire". Masura este destinata prevenirii pagubelor produse de factorii naturali daunatori, reducerii eroziunii solului, imbunatatirii capacitatii de retentie a apei, cresterii calitatii aerului, producerii de biomasa, inclusiv masa lemnoasa de calitate, prin mentinerea sau cresterea biodiversitatii.

Cine sunt beneficiariis

Mentionam ca solicitantii fondurilor nerambursabile pot fi persoanele fizice, inclusiv persoane fizice autorizate, persoanele juridice, grupurile sau asociatiile de persoane fizice sau juridice, precum si autoritatile publice locale detinatoare de teren agricol.

Suprafata agricola propusa pentru impadurire trebuie sa fie de minim 0,5 hectare. Prima conditie pe care trebui sa o respecte solicitantul este sa faca dovada detinerii terenului agricol eligibil pentru impadurire. Acesta trebuie sa fi fost declarat la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) in ultimii doi ani calendaristici si sa fi respectat in toata aceasta perioada si pe toata suprafata parcelelor propuse pentru impadurire, Bunele Conditii Agricole si de Mediu (GAEC). Dovada se va face prin emiterea de catre APIA a unei "Note de constatare".

Tipuri de plati

Prin aceasta masura - precizeaza dr. Mircea Teuceanu - se pot acorda 3 tipuri de plati: o prima pentru lucrarile de infiintare, o prima anuala pentru lucrarile de intretinere a plantatiei pe o perioada de 5 ani, incepand cu anul infiintarii plantatiei forestiere si o prima compensatorie fixa anuala pe hectar, pentru pierderea de venit ca urmare a impaduririi, pe o perioada de 15 ani, incepand cu anul infiintarii plantatiei.

in cazul primei pentru LUCRĂRILE DE iNFIINŢARE a plantatiilor forestiere, costurile standard pentru infiintarea plantatiilor forestiere sunt diferentiate pe zone geografice si se incadreaza intre 1.560 si 1.900 euro.

Nivelul platilor pentru infiintarea plantatiei forestiere se incadreaza intre 1.092 si 1.330 euro la hectar pentru infiintarea de plantatii forestiere in afara zonelor defavorizate si a siturilor Natura 2000 si poate ajunge pana la 1.520 euro la hectar pentru infiintarea de plantatii forestiere in interiorul zonelor defavorizate si al siturilor Natura 2000.

Prima anuala pentru LUCRĂRILE DE iNTREŢINERE a plantatiei, care se acorda pe o perioada de 5 ani incepand cu anul infiintarii plantatiei forestiere, este, de asemenea, diferita in functie de zonele geografice. Aceste costuri sunt fixe si sunt exprimate in euro pe an si pe hectar. De exemplu, in zona de campie, plata va fi de 1.336 esalonata pe cinci ani, in zona de deal de 1.155, iar la munte suma pentru toti cei cinci ani va fi de 826 euro.

Prima compensatorie fixa anuala pe hectar, pentru PIERDEREA DE VENIT CA URMARE A iMP─éDURIRII, pentru o perioada de 15 ani incepand cu anul infiintarii plantatiei, este de 215 euro pe an pe hectar pentru fermieri si 110 euro pe an si pe hectar pentru non-fermieri.

Nivelul primei compensatorii pentru pierderea de venit va fi actualizat pe perioada de implementare a proiectului, in conformitate cu modificarile din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007 - 2013.

Cheltuieli

Cheltuielile cu iNTOCMIREA PROIECTULUI TEHNIC, se suporta din sprijinul acordat prin masura si nu pot depasi 10% din valoarea eligibila a proiectului, in limita plafoanelor stabilite (70 euro/ha pentru suprafete de pana la 50 ha, 50 euro pentru suprafete intre 50 ha si 150 ha sau 30 euro pentru suprafete mai mari de 150 ha).

Beneficiarul poate sa depuna Cererea de Plata pentru lucrarile de infiintare, lucrarile de intretinere sau pierderea de venit in perioada 1 martie - 15 mai a anului pentru care solicita plata costurilor standard de infiintare, a primelor de intretinere sau a primelor compensatorii pentru pierderea de venit.

De retinut ca beneficiarul nu poate depune Cererea de Plata pentru primul an, mai tarziu de doi ani de la data semnarii Contractului de Finantare.

Politica cea mai buna pentru accesarea acestor fonduri europene nerambusrsabile este: "primul venit, primul servit!". Credem ca Sibiul nu duce lipsa de astfel de beneficiari.
de Ioan Vidrighin


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 25 februarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 30 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter