SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPrima Scoala postdoctorala se deschide la Sibiu

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

Cadre universitare si studenti au luat ieri parte la deschiderea oficiala de la Sibiu a ┼×colii postdoctorale pentru biodiversitate zootehnica si biotehnologii alimentare pe baza economiei si bioeconomiei necesare ecosanogenezei. Este primul primul proiect de acest gen derulat in Romania din fonduri europene si isi propune sa contribuie la implementarea conceptului de ┼×coala postdoctorala si la formarea continua a specialistilor.

ULBS - partener principal

"E un eveniment de prestigiu pentru Universitatea "Lucian Blaga" sa lanseze astazi, la Sibiu, cel mai inalt program de studii academice. Recomandarile Universitatii noastre pentru a fi partener in acest proiect vin in primul rand prin profesorii si studentii nostri. De asemenea, institutia a impresionat prin portofoliul larg al domeniilor de doctorat acoperite, prin numarul centrelor de cercetare acreditate la nivel national, prin dotari, prin publicatiile in domeniu si prin faptul ca este un centru de competenta in managementul universitar", a spus rectorul ULBS, prof. univ.dr. ing. Constantin Oprean.

Capacitatile organizatorice, manageriale si umane ale universitatii din Sibiu, "reusita si severitatea stiintifica" sunt atuurile prin care ULBS le-a avut pentru a devenit partener al acestei ┼×coli postodoctorale, a spus Alexandru T. Bogdan, manager de proiect si membru corespondent al Academiei Romane. De asemenea, domnia-sa a subliniat ca desi la Sibiu va functiona pentru inceput o filiala a acestei scoli, este sigur ca in viitor aceasta se va transforma intr-o scoala autonoma. Valeriu Franc, director general adjunct al Institutului National de Cercetari Economice, a remarcat ca prin acest parteneriat, este consacrata importanta cercetarilor de la ULBS. Alaturi de ULBS, partener in proiect este Universitatea de Vest "Vasile Goldis" din Arad.

Burse de mii de euro

┼×coala postdoctorala este deschisa inginerilor zootehnisti, medicilor, biologilor, inginerilor agronomi, horticultori, silvicultori, economistilor chimistilor etc. si va fi absolvita in cei trei ani de proiect (2010-2012) de 105 specialisti. Fiecare dintre acestia va contribui la asigurarea cantitativa si calitativa a resurselor de hrana ale omenirii, respectand principiile de baza ale bioeconomiei. Astfel, in curricula ┼×colii vor figura cursuri si lucrari parctice din diferite domenii: economie, management, biologie, ecologie, zootehnie, biotehnologii alimentare etc. Specialistii vor primi o bursa de 1000 euro/luna pentru timpul petrecut in tara si 1500 euro/lunpa pentru cercetarile in strainatate.

Proiectul este finantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.
de Maria Spatariu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 25 martie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 05 august 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter