SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPrima zi cu centura. Si fara TIR-uri

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Cozile de la intrarile in oras si TIR-urile aliniate la semafoare pareau ieri amintire, dupa prima zi in care centura ocolitoare a Sibiului a fost deschisa traficului greu si celui de tranzit. TIR-urile nu au lipsit de tot din oras. Cate un camion ratacit sau cate un TIR care probabil trebuia sa ajunga chiar in Sibiu intalneai pe traseul folosit pana acum de traficul greu.

Soferii pot intra si iesi de pe centura pe DN1 in zona Vestem, apoi la iesirea din Sibiu, pe la Aeroport, pe fostul Drum al Ocnei, dar si pe la intrarea in Sibiu dinspre Medias. Celelalte intrari si iesiri de pe varianta de ocolire sunt inca inchise si se mai lucreaza la mici retusuri.


Cu o limita de viteza de 130 kilometri la ora, cei aproximativ 17 kilometri de autostrada ii parcurgi in aproximativ 10 minute. Aglomeratia lipseste, in schimb traficul se intensifica odata ce ajunge pe fostul Drum al Ocnei, reabilitat la nivel de drum national si care face legatura cu DN1 in zona Aeroportului.

De aici, insa, un drum inspre oras, pe care pana ieri il faceai in jumatate de ora, acum se parcurge in mai putin de 10 minute.


Timpi mai scurti la semafoare

Dupa ce va trece o perioada in care autoritatile vor analiza situatia, in Sibiu vor avea loc modificari ale timpilor de la semafoare, dar posibil si ale unor sensuri de mers, in functie de modul in care lipsa traficului greu va influenta circulatia prin oras.

"Vor fi modificari, unele aproape imperceptibile, de exemplu vor fi adaptati timpii de la semafoarele din Piata Unirii, dar vor fi si modificari de sensuri, de exemplu str. Gh. Dima probabil va permite traficul pe ambele sensuri. Schimbarea cea mai mare va fi in modul in care circula sibienii, care acum evita arterele principale, fiindca vor sa evite traficul de tranzit si vor fi pusi in situatia foarte buna de a folosi ei arterele principale pentru a se deplasa in oras", spunea primarul Sibiului, Klaus Iohannis, in urma cu cateva luni.

Tot atunci, Iohannis anunta ca pentru sibieni cea mai mare modificare va consta in faptul ca strazile pe care circula traficul greu vor putea fi folosite de sibieni, pentru traficul in oras. Daca pana acum, sibienii circulau pe stradute care nu sunt gandite pentru un trafic intens, de acum vor putea folosi arterele principale.


Trafic la jumatate

inainte de constructia centurii ocolitoare, Municipiul Sibiu era tranzitat, zilnic, de aproximativ 25.000 de masini si TIR-uri. Pe perioada verii, circulatia rutiera era si mai aglomerata. Astfel, contoarele de trafic inregistrau aproape 30.000 de autovehicule in 24 de ore, potrivit reprezentantilor Sectiei Drumuri Nationale Sibiu.

Cu toate ca deocamdata, nu a fost montat niciun contor de trafic pe centura Sibiului, responsabilii SDN Sibiu estimeaza ca traficul pe ocolitoarea Sibiului va inregistra o valoare de 15.000 de autovehicule pe zi. Acest lucru inseamna ca traficul din municipiul Sibiu s-ar reduce aproape la jumatate.

Date certe vor exista insa abia dupa ce va fi montat un contor de trafic pe centura Sibiului. "Abia dupa ce vom monta acest contor, se va sti exact care vor fi valorile de trafic", ne-a declarat Liviu Cretu, directorul Sectiei Drumuri Nationale Sibiu.

Totodata, incepand din 1 decembrie, centura Sibiului a trecut in administrarea Sectiei Drumuri Nationale. Chiar daca circulatia rutiera a fost deschisa, au mai ramas lucrari de executat. Este vorba despre lucrarile la sistemul de iluminat public, amenajarea sensurilor giratorii si la montarea unor stalpi metalici in nodurile rutiere.

"Centura Sibiului corespunde in ceea ce priveste siguranta circulatiei rutiere si a marcajelor. De asemenea, este asigurata si activitatea de deszapezire pentru anul acesta si anul viitor", afirma Liviu Cretu, directorul Sectiei Drumuri Nationale Sibiu.

Centura ocolitoare a Sibiului a fost inaugurata oficial miercuri de premierul Emil Boc, de ministrul Economiei, Ion Ariton, si de alte oficialitati.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 03 decembrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 02 iunie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter