SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPrimaria Copsa: intrarea in legalitate

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Primarul orasului Copsa Mica, Tudor Mihalache, a gasit in 2004 o datorie de un miliard de lei, numai la gaz, restante salariale la functionari si un oras – fantoma. Numai in 2007 s-au incheiat actele pentru intrarea in legalitate a majoritatii cladirilor din oras. Inclusiv primaria sau politia erau construite pe teren agricol, fara autorizatie.

Reporter: Ce ati schimbat in Copsa Mica de cand sunteti primar?
Tudor Mihalache: in Copsa Mica nu a existat pana acum autoritate. Un lucru foarte important pentru noi este ca acum exista autoritate. Dezvoltarea serviciilor a adus la acest lucru. Prin servicii si prin organizatiile non-guvernamentale.

R.: Conteaza ONG-urile? Cate sunt active in Copsa?
T. M.: Foarte mult conteaza. Active avem cinci organizatii, iar cea mai importanta este Sfatul Batranilor. Ea este interfata dintre administratie si cetatean. Ei sunt cetateni, dar sunt preocupati mai mult de problemele comunitatii, ale orasului. Ei vad o teava sparta, dar vad mai mult decat atat, vad ansamblul problemelor care trebuie rezolvate. Mai avem o organizatie pentru cercetasi, pentru romi...

R.: Mai este o problema somajul?
T.M.: Chiar prima actiune acum patru ani a fost asta. Biroul de Consiliere pentru Cetateni, Sfatul Batranilor si asociatiile pentru romi au demarat o campanie de identificare a fortei de munca. Oamenii au mers din casa in casa. Astazi mai avem aproximativ 70 de persoane asistate social de primarie din cateva sute in 2004. Am ajuns sa nu mai avem forta de munca calificata.

R.: Se vede ceva schimbat la nivelul de trai al oamenilor?
T.M.: Consumul il vezi cel mai bine in gunoaie. Anul acesta, de Craciun, am strans 16 remorci de gunoi. Asta este iar un semn bun. Erau pungi de Trident, Metro, Real, semn ca se cumpara din hyper-marketuri. Acum se vad ca sunt interesati si de alte servicii. Nu mai vor cablu, vor antene parabolice, nu mai vor Dacii vechi, isi schimba masina. Exista o concurenta, „ce ala poate si eu nu pot? "

R.: Au crescut preturile apartamentelor si in Copsa Mica?
T.M.: Un apartament in Copsa este acum 16.000 de euro. Un apartament de doua camere.

R.: Şi cat era acum doi ani?
T.M.: 7 – 10 mii. Ridicarea valorii orasului creste tot prin servcii. Siguranta, pompieri, SMURD, inmatriculari auto, pasapoarte. Acum doi ani, Copsa Mica nu aparea pe harta, nu exista. Jumatate din oras, de la pasarela in sus, orasul figura in acte ca teren agricol Axente Sever. Nu am putut modifica in cadastrul care e de la 1800 acest lucru, dar acum scrie „teren constructii cadastral Axente Sever, adminitrativ Copsa Mica ". Le-am trecut prin tot felul de metode: ordin al prefectului, schimb de terenuri, prin hotarare judecatoreasca, toate metodele le-am luat si am facut orasul. Sunt lucruri invizibile pentru oameni, dar foarte importante pentru mine, ca primar.

R.: Cum sa nu existe in acte?
T.M.: De exemplu, nici primaria nu exista in acte.

R.: Cum?
T.M.: Uite asa! Nu exista in acte. Scria pe locul unde e primaria: „teren agricol Axente Sever ".

R.: Deci primaria e o constructie ilegala si puteai sa-i dai foc.
T.M.: Şi primeai amenda pentru vandalism, dar pentru proprietate nu aveau ce sa-ti faca.

Salarii neplatite

„Am mers in primarie in 2004 cu datorii de un miliard numai la gazul pentru scoli. Angajatii primariei nu isi primisera salariul din noiembrie. Fara contoare de gaz la primarie, scoli si asa mai departe. Nu avea nimeni proiect de gaz, primaria desi avea centrala termica, in acte figurau teracote. Acum avem disciplina si la plata impozitelor. Anul viitor, chiar daca este an electoral, vom creste impozitele cu 5%. Ei trebuie sa stie ca daca avem nevoie de servicii, trebuie sa platim. Nu ne tine nimeni la infinit in carca ", Tudor Mihalache.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 10 ianuarie 2008


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 04 decembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter