SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPrimaria Sibiu: Este o singura arma cu tranchilizant la Zoo intrucat nu au fost incidente in trecut

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Gradina zoologica din Sibiu, de unde a fugit un tigru, are in dotare o singura arma cu tranchilizant deoarece reprezentantii Pimariei, institutie de care apartine, au considerat ca nu este necesara cumpararea mai multor astfel de pusti intrucat nu au existat astfel de incidente in trecut.

Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Sibiu, Mirela Gligore, pusca cu tranchilizant cu care s-a incercat sedarea tigrului care a fugit, marti dimineata, din cusca de la Gradina Zoologica, fiind ulterior impuscat, apartine Gradinii Zoologice, fiind singura din dotare.

"Pusca apartine Gradinii Zoologice din Sibiu si a fost cumparata deoarece asa prevede legea. Nu s-a considerat necesar sa se cumpere mai multe astfel de arme deoarece nu au existat, in trecut, incidente la Gradina Zoologica de natura sa justifice o astfel de achizitie", a declarat corespondentului Mediafax Mirela Gligore.

Intrebata care este planul de urgenta al Gradinii Zoologice din Sibiu in situatia evadarii unor animale, Mirela Gligore a spus ca acesta prevede mai multe etape, dintre care prima este inchiderea incintei, urmata de evacuarea vizitatorilor, anuntarea autoritatilor competente, formarea echipei de cautare si cautarea propriu-zisa a animalului sau a animalelor.

"Acest plan, asa cum prevede legea, este adus la cunostinta angajatilor Gradinii Zoologice la fiecare sedinta la care se ia in discutie protectia muncii. Aceste etape au fost urmate si in cursul incidentului de astazi", a spus Gligore.

Reprezentantii Politiei Judetene Sibiu, ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si ai Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Sibiu au declarat pentru corespondentul Mediafax ca nu au in dotare astfel de arme cu tranchilizant.

Purtatorul de cuvant al DSVSA Sibiu, dr. Ioan Pentea, a anuntat insa ca institutia urmeaza sa cumpere o astfel de arma, cel mai probabil in cursul acestei luni.

"Nu avem o astfel de arma, dar avem intentia de a cumpara. S-a facut un necesar in cadrul unor programe de combatere a unor boli pentru a se cumpara cateva asomatoare si o arma cu tranchilizante. Nu are legatura cu incidentul de astazi, ci cu programele derulate de catre DSVSA", a declarat dr. Ioan Pentea.

Potrivit acestuia, comportamentul tigrului care a fost impuscat de doua ori cu tranchilizante, fara a fi sedat, devenind agresiv, era previzibil.

"Tranchilizantul care s-a folosit a fost administrat subcutanat, prin tragere cu pusca de la distanta. Acesta isi face efectul mult mai greu si mai tarziu decat tranchilizantul administrat intravenos. Comportamentul animalului care a devenit agresiv cred ca era previzibil, iar cei care au luat decizia de a-l impusca nu au facut decat sa salveze vietile celor care erau de fata. Este gresit sa fie acuzati cei care au impuscat animalul. Acest animal putea ajunge in preajma populatiei. Bine ca pe unde s-a plimbat nu a dat de vreun om", a spus Pentea.

Tigrul a fugit, marti dimineata, de la Gradina Zoologica din Sibiu, fiind alertate Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Politia, Asociatia Vanatorilor si SMURD. La scurt timp, tigrul a fost localizat in Padurea Dumbrava, in arealul Gradinii Zoologice, care este imprejmuit cu un gard inalt de 1,80 metri.

Populatia fusese avertizata de autoritati prin megafoane, mai ales in cartierul Valea Aurie, aflat in imediata apropiere, sa evite zona Gradinii Zoologice si a Muzeului National Astra din Padurea Dumbrava.

Ulterior, tigrul a reusit sa fuga si de sub supravegherea echipelor de cautare, care il localizasera in Padurea Dumbrava, si a ajuns in cartierul Valea Aurie din municipiu, in apropierea Inspectoratului Judetean de Jandarmi, iar intreaga zona a fost evacuata si asigurata de Politia Locala.

Viceprimarul Sibiului Astrid Fodor declara corespondentului Mediafax ca tigrul a reusit sa iasa din cusca sa in jurul orei 9.30, din cauza neglijentei ingrijitorului, care a facut curatenie, iar cand a iesit a lasat usa custii intredeschisa, moment in care animalul a iesit.

Astrid Fodor spunea ca o problema este lipsa pustilor cu tranchilizant, existand una singura autorizata in municipiul Sibiu.

Ulterior, tigrul a fost impuscat de autoritati cu o arma cu glont.

Purtatorul de cuvant al Primariei Sibiu, Mirela Gligore, spunea ca tigrul devenise periculos si ca, din pacate, a fost necesara impuscarea lui cu o arma cu glont.

Tigrul a fost impuscat in padure, intre localitatile Sibiu si Poplaca.

Animalul fugit era o tigroaica nascuta in Gradina Zoologica din Sibiu.

Gradina Zoologica din Sibiu, administrata de Primaria Sibiu, este situata la iesirea din oras catre Paltinis, in apropiere aflandu-se un hotel, mai multe restaurante si Muzeul Astra din Padurea Dumbrava.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 14 decembrie 2011


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 18 ianuarie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter