SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPrimarul din Cisnadie, sef de promotie la Administratie Publica

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Emotii mari ieri, la Universi­tatea "Alma Mater", unde zeci de studenti au spus "La reve­dere" facultatii in cadru oficial. Dupa trei ani studiu, au imbra­cat roba de absolvent si au venit la intalnirea cu profesorii. Nu pentru vreun examen, ci pentru a asista la ultimul curs: cel festiv. Au fost alaturi de ei parinti, copii, frati si prieteni, precum si prof. univ. dr. Nicolaie Georgescu, rectorul Universitatii "Alma Mater", si prof. univ. dr. Eugen Popescu, decanul Facultatii de Drept, Ştiinte Sociale si Politice.

Rectorul Georgescu le-a vorbit absolventilor despre responsabilitatea pe care o au in calitate de functionari in ad­mi­nistratia publica si i-a sfatuit sa se implice direct si calificat in noile politici ale Romaniei. "Ati dobandit, in anii studentiei, cunostinte, deprin­deri si abilitati care va fac competenti si competitivi. Fiti mandri de ceea ce ati realizat", a spus rectorul Universitatii "Alma Mater".Krech, intre familie, primarie si studentieCursuri, seminarii, examene in scris si oral... de toate a trecut cu brio Johann Krech, primarul orasului Cisnadie, care ieri a imbracat roba de absolvent din postura de sef de promotie. A studiat timp de trei ani la specializarea Administratie Publica si experienta de edil i-a prins de minune, asa ca, la final cand s-a tras linie, notele l-au desemnat sef de promotie. Emotiile si le-a stapanit cu greu si a recunoscut ca licenta (cu examen scris si sustinere a tezei de licenta) nu-i da atatea emotii pe cat faptul ca a imbracat pentru prima oara roba de absolvent. "Cand am hotarat sa ma inscriu la fa­cultate, toata lumea a fost surprinsa, dar am facut un lucru bun: a fost pasul care m-a ajutat sa-mi clarific multe lucruri vizand administratia publica, m-a ajutat sa inteleg pe baze stiintifice probleme pe care le rezolvam deja in administrarea orasului. Le recomand tuturor celor care vor sa faca o facultate sa nu se lase mai prejos. in 1979 am absolvit ultima scoala; de atunci am mai facut cursuri de specializare, unele in Germa­nia, dar roba de absolvent nu am avut", a spus Johann Krech.

Ca orice student, a avut si materii favorite, si examene care l-au pus in dificultate: "Exista afinitati pentru anumite materii, in functie de cum s-a predat, in functie de profesor. Cursurile doamnei Doina Petica Roman au fost pre­feratele mele, iar doamna Petica Roman este un model pentru mine". Cu Dreptul Penal, lucrurile nu au mers la fel de usor si aceasta este dis­ciplina care i-a creat proble­me. Greu i-a fost si sa gaseas­ca intotdeauna ragazul sa se prezinte la examene: cum cursurile si seminariile s-au desfasurat dupa-amiaza, nu a avut probleme cu prezenta, dar examenele organizate di­mineata i-au dat ceva batai de cap. Cu colegii s-a inteles bine si s-a simtit integrat in colec­tivitate inca de la bun inceput. Asa se face ca primarul-student nu a spus "nu" unei cafele cu colegii sau povestilor din pauze si de dupa vreun examen.

Dupa trei ani, in care a reusit sa impace si studentia, si primaria, si familia, si pasiunea pentru pescuit, Johann Krech spune ca nu se gandeste deocamdata sa-si continue studiile cu un master, ci se va pregati pentru a castiga un nou mandat de primar al orasului Cisnadie.(M. S.)


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 17 iunie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 24 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter