SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPrimarul Salistei cedeaza scaunul unui parlamentar

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Presedintele Asociatiei Oraselor din Romania este de parere ca in Romania descentralizarea este doar un subiect de discutie si nicidecum unul care sa se si realizeze. " in Romania se vorbeste despre descentralizare si tocmai descentralizarea nu se face. De doi ani de cand sunt presedinte al AOR, cum se schimba un ministru, toata lumea o ia de la capat. Strategia Romaniei economica, culturala, nu functioneaza pentru ca pur si simplu nu exista, exista doar franturi ", a spus Teodor Dumitru Banciu, primarul orasului Saliste si presedinte al AOR.

Bani pentru lucrari

Dumitru Banciu a trimis numeroase scrisori ministrilor, pentru a cere banii necesari finalizarii lucrarilor incepute. "Noi nu terminam nimic. Se degradeaza totul. Daca ai o lucrare neterminata intr-o toamna, nu ai bani sa o conservi, cimentul se deterioreaza, santurile se astupa. Solutia este sa se dea bani, daca am inceput o lucrare. Exista temei legal si unei lucrari incepute trebuie sa i se asigure finantarea asa cum s-a contractat. Avem intarzieri de plata, sunt unele firme care ne dau in judecata pentru penalitati, unele intra in insolventa. Sunt deja probleme in judetul Sibiu, la Saliste, la Poplaca, la Jina, Tilisca, Orlat, Gura Raului. Sunt destule lucrari de canalizare, drumuri, apa, incepute si neterminate ", a spus primarul.

in timp ce banii care ar trebui alocati nu se aloca, unele localitati, cum este si cazul Salistei, pierd bani pentru ca firmele care ar contribui masiv la buget sunt preluate de Marii Contribuabili, in cadrul ANAF. " Ne nemultumeste si faptul ca veniturile contribuabililor mari sunt administrate de Bucuresti, ceea ce inseamna ca banii din impozitele pe salarii care intrau in Trezoreria Sibiu, intra in bugetul de stat. Este un sistem de a decapitaliza pe unitate administativ teritoriala. Dupa ce am creat facilitati si un contribuabil mare care s-a dezvoltat, statul mi-l ia ca venituri, TVA si impozite pe salarii. El ramane doar cu impozitele pe terenuri si cladiri. Noi avem de pierdut, banii se duc la Bucuresti", mai spune Banciu.

Primarii nu fac greva

Desi colegii primari sunt nemultumiti de salarizare, Dumitru Banciu spune ca acestia nu vor face greva dintr-un motiv extrem de simplu: nu pot inchide primaria. "Primarii de la comune si cei de la orase nu vor face greva, desi as fi vrut pentru Legea salarizarii si ierarhizare. O ierarhizare a pozitiei primarului in cadrul primariei. in prezent, secretarul ia mai mult decat primarul si secretarul este numit de prefect. Nu este bine ca secretarul sa fie numit de prefect. Noi nu vom face greva, pentru ca nu putem inchide o primarie. Nu vrem salarii mai mari, ci o ierarhizare. Am propus ministrului Muncii ca primarul sa castige cu un leu mai mult decat cei care conduc institutiile pe care le coordoneaza (director de scoala, secretarul primariei, toti functionarii publici, directori de societati comerciale subordonate). Eu nu am spor de vechime, nici pentru ca am doctorat ", a mai spus primarul orasului Saliste, care ar vrea ca un deputat sau un senator, inainte de a ajunge in Parlamentul Romaniei, sa fie, timp de un an, primar. "Eu cedez functia mea un an de zile unui parlamentar si unui ministru, sa vada cum se poate conduce cu masurile date de ei ", a conchis Banciu.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 19 octombrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 20 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter