SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPrimarul Sibiului: Intai reforma si apoi descentralizarea

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a criticat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, modul in care Ministerul Sanatatii a decis sa faca reforma in spitale, abia dupa ce acestea au trecut in subordinea autoritatilor locale.

"Daca Ministerul a stiut ca se impune o reforma a spitalelor, de ce nu a facut-o inainte sa predea spitalele administratiilor locales Este ordinea gresita. Daca Ministerul a dorit sa intervina in acest domeniu ar fi fost fair-play sa faca prima data reforma si pe urma sa descentralizeze spitalele. (...) Nu stiu exact cum isi imagineaza Ministerul ca va inchide spitalele din moment ce nu mai sunt in subordinea Ministerului. Ele sunt in subordinea administratiilor locale. imi imaginez cum se gandeste Ministerul ... dar este inca o dovada a faptului ca se lucreaza pompieristic", a spus Iohannis, intrebat fiind ce parere are despre reforma in spitale. Ministerul Sanatatii a anuntat ca spitalele din Cisnadie si Avrig se vor transforma in azile de batrani, iar Spitalul Clinic Judetean Sibiu va include Spitalul de Pneumoftiziologie si pe cel de Psihiatrie.

"Dupa ce au descentralizat, si-au dat seama ca reteaua nu este corespunzatoare. Trebuiau sa faca acest lucru cu mult inainte", a concluzionat primarul Sibiului.

Problema mare, la Agnita

Klaus Iohannis crede ca masura de comasare a celor trei spitale din Sibiu nu va afecta orasul. "Comasarea celor trei spitale, mie personal, nu mi se pare o propunere utila, dar nici o catastrofa. Este o chestiune care va privi mai degraba managementul spitalelor decat prestatia populatiei", este de parere primarul.

Iohannis spune ca nu are suficiente date pentru a evalua situatia in restul judetului, dar crede ca va fi problematic daca se inchide Spitalul din Agnita, deoarece un pacient de acolo va trebui sa vina cel putin o ora pana la Sibiu. El spune ca intelege si dorinta cisnadienilor de a-si pastra spitalul, dar pentru un pacient din Cisnadie, drumul pana la Spitalul Judetean poate fi, de multe ori, mai scurt decat dintr-un cartier marginas al Sibiului. "Pentru populatie apare un inconvenient, dar nu cred ca este o problema grava a judetului", crede primarul.

Pediatria, din aproape in aproape

Primaria Sibiu nu va fi afectata de masurile anuntate de Ministerul Sanatatii. Administratia locala are in subordine Spitalul de Pediatrie, care nu are datorii, doar sume de recuperat de la Casa de Asigurari de Sanatate. Pe anul acesta nu este acoperita intreaga finantare de care este nevoie.

"Vom merge din aproape in aproape, ca si anul trecut. Am constatat anul trecut ca cel mai mult au avut de suferit cei care au avut un plan bine pus la punct, vezi Municipiul Sibiu si altii care au avut o gandire pusa la punct in detaliu", a spus Klaus Iohannis.

El a explicat ca cei care nu au avut niciun plan au primit finantari fie de la Guvern, fie de la Casa de Asigurari.

"Probabil si anul acesta se vor face suplimentari pana se trece anul", preconizeaza primarul.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 04 februarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter