SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Primesc, nu primesc, totul e sa ma-mbulzesc!"

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Sibiul a fost, din nou, vedeta nationala pe la stirile difuzate ieri de floarea televiziunilor dambovitene. N-a mai scapat niciun tigru de la gradina zoologica, n-a mai sters-o englezeste niciun sef de la Bursa si n-a fost nici vreun Novemberfest in Piata Mare; au fost doar vreo trei - patru sute de beneficiari de ajutoare alimentare de la UE care s-au calcat in picioare pentru a pune mana cat mai repede pe faina, paste fainoase, orez, biscuiti si alte alea. Spun cei care au mai participat la astfel de actiuni ca niciodata destinatarii ajutoarelor n-au fost atat de inversunati, de bataiosi, de porniti sa rupa camasa de pe ei si de pe colegii de ingramadeala. De ce s-au imbulzit mai mult decat in alti ani cei veniti in crucea noptii sa se aseze la coada? Zice-se, pentru ca au primit bonuri de ordine si nu s-au luat in seama listele pe care le intocmisera ei, in baza unor idei, proceduri proprii. De-aici, pana la niste imagini apocaliptice care-au facut cu repeziciune inconjurul tarii (facandu-ne de bacanie), n-a mai fost decat un pas. Fara indoiala, pentru multi dintre cei de pe liste, alimentele discordiei reprezinta, realmente, un ajutor. Pe langa ei sunt si unii care, cu sau fara alimentele de la UE, traiesc bine mersi, insa nici unii, nici ceilalti nu pot fi scuzati pentru comportamentul primitiv. Telespectatorul sensibil e tentat sa-i includa pe toti in oala saracilor pe care foamea ii impinge la gesturi disperate. Ajutoarele se distribuie pe baza de lista, asa ca, fiecare va ajunge, mai devreme sau mai tarziu, in posesia alimentelor. in aceste conditii, care e miza imbulzelii? De-a lungul istoriei acestor ajutoare am putut vedea destule materiale filmate cu camera ascunsa, materiale care aratau cum unii dintre "sarmani" vindeau alimentele imediat ce le primeau, sau cum aceiasi "sarmani" urcau in niste masini ce numai saracie nu inspira. Am mers cu diferite ocazii, in campanii umanitare organizate de Pasti sau de Craciun in multe case de oameni saraci. Am vazut familii care-si cresteau cei cinci copii din doua pensii de boala, insa aveau un comportament demn, priveau realitatea drept in ochi, fara a-si plange soarta. Saracia nu inseamna a te lepada musai de demnitate, a imprumuta din comportamentul unor necuvantatoare cu simt dezvoltat de pradator. Mi-e greu sa cred ca protagonistii filmului de ieri stateau in buza inanitiei si ca orice minut fara orezul, zaharul sau biscuitii de la UE echivala cu un pas catre pieire. Cred mai degraba ca avem de-a face cu o mentalitate paguboasa, cu o pofta nebuna pentru pomeni, cu o credinta oarba in drepturi infinite. Şi in obligatii. in obligatia altora de a da cate ceva, orice, de a tolera orice comportament periferic scuzat de saracie. Repet, pentru multi, imaginile de ieri reprezinta expresia saraciei, a disperarii din tara asta. Mai presus de saracie insa, a razbatut din aceleasi imagini degradarea. ªi ne mai miram de lipiciul si efectul pe care-l au pomenile electorale la public!
de Dragos Bako


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 20 noiembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 21 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter