SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPrimii 6 km de asfalt pe DJ 106D Rasinari - Poplaca - Orlat

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Vesti bune pentru cei care au asteptat asfaltarea DJ 106D Rasinari - Poplaca - Orlat. in cursul lunii septembrie, au fost asfalati primii 6 km din acest tronson de drum judetean. Este vorba despre portiunea dintre Poplaca si Gura Raului, pe care s-a turnat stratul de binder. Odata cu turnarea stratului de asflat, lucrarile de reabilitare si modernizare a drumului incep sa capete contur. De asemenea, in cursul lunii septembrie, a devenit circulabil si podul de la km 17+951 (aflat la intrarea in Rasinari). Aici au mai ramas de executat cateva lucrari de mai mica importanta si adiacente podului. Este vorba despre rampele pe pod, racordarea cu DJ 106 A, realizarea presemnalizarii intersectiei cu DJ 106 A, reconditionarea parapetilor de siguranta existenti, montarea rosturilor de dilatatie si protejarea hidroizolatiei pe pod. Toate acestea se vor executa pana in 14 octombrie. Concomitent cu desfasurarea lucrarilor, de curand a fost semnat si contractul de lucrari suplimentare intre Consiliul Judetean si S.C. Comtram S.A. (firma care si-a adjudecat licitatia de executie), prin care s-au rezolvat ultimele neconcordante intre teren si prevederile din proiectul tehnic. Acestea se refera la santurile de garda de pe tronsonul cuprins intre Rasinari si Poplaca, unde sunt alunecari de suprafata ale terenului; completarea patului drumului cu balast, piatra sparta si binder pe tronsonul din interiorul comunei Poplaca si ridicarea capacelor de canalizare in localitatea Orlat. Totodata, constructorul va demara pana la venirea anotimpului rece si lucrarile de terasamente in comuna Poplaca, avand in vedere ca pe tronsonul respectiv au fost incheiate lucrarile de introducere a retelei de canalizare si alimentare cu apa potabila a locuintelor.

O alta veste buna este faptul ca au fost finalizate lucrarile de eliberare a amplasamentului DJ 106 D fata de linia electrica aeriana de 20 kV, care supratraverseaza drumul judetean. Au fost inlocuiti patru stalpi, iar alti trei au fost indreptati. Lucrarea a fost finantata din fondurile Consiliului Judetean. Responsabilii proiectului sustin ca lucrarile sunt realizate in termenul stabilit, unele fiind executate chiar in avans. in urma intelegerii intre Ministerul Dezvoltarii Rurale si Turismului, ADR Centru si Consiliul Judetean, durata de finalizare a drumului este 30 august 2012. "Este benefic pentru Consiliul Judetean, deoarece se va putea aprecia mai bine calitatea lucrarilor executate dupa trecerea a doua ierni peste lucrarile executate", sustin responsabilii proiectului.

Astfel, prin modernizarea drumului va fi realizata centura turistica a Marginimii Sibiului, care va lega localitatile Rasinari, Poplaca, Orlat, Gura Raului, Paltinis, Sacel, Sibiel, Fantanele, Vale, Saliste, Tilisca, Poiana Sibiului si Jina. Prin modernizarea acestui drum vor avea de castigat turismul din Marginimea Sibiului, dar si municipiul Sibiu, in conditiile in care traficul dinspre aeroport spre Sibiu va fi descongestionat in mare parte. Cei care vor dori sa ajunga in Paltinis si vin dinspre Alba nu vor mai strabate municipiul Sibiu, ci vor intra din DN 1 pe noul drum in dreptul localitatii Sacel si apoi Orlat, Poplaca, Rasinari si Paltinis. Valoarea proiectului se ridica la aproape 17 milioane de lei. Cu un buget total de peste 16,88 milioane lei, din care 13,9 mil. lei fonduri nerambursabile, proiectul prevede reabilitarea drumului judetean care leaga zona centrala a judetului Sibiu de Marginimea Sibiului. Principalul obiectiv al proiectului "Modernizarea DJ 106 D Rasinari - Poplaca - Orlat - Intersectia cu DJ 106E " este cresterea atractivitatii zonei turistice a Marginimii Sibiului, prin imbunatatirea accesului in acest areal. Cu ajutorul fondurilor nerambursabile REGIO, prin proiect se vor moderniza 13,776 kilometri din DJ 106D si se va construi un nou pod peste raul Sevis.
de Cosmin Pal


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 05 octombrie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 27 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter