SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPrimul caine pentru cautarea victimelor la ISU Sibiu

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta Sibiu este primul din tara care are un caine special pentru identificarea persoanelor ingropate sub daramaturi sau avalanse, primit de la Centrul Chinologic Sibiu. Acesta va incepe cursul de predresaj, saptamana viitoare. in Romania, scoala de dresaj sibiana este singura institutie de stat care are caini cu o asa specializare.

Centrul Chinologic Sibiu a incheiat un protocol oficial cu Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta in baza caruia, 11 caini vor fi dresati special pentru a detecta persoanele sub daramaturi si avalanse. Primul caine a ajuns deja la un inspectorat judetean - la cel din Sibiu. " Primul caine care a fost repartizat a fost la ISU Sibiu, deja de trei luni. Am facut aceasta inainte de a exista un protocol oficial intre Inspectoratul General si Centrul Chinologic, pentru ca am considerat ca daca se va intampla un dezastru, nu putem justifica prin faptul ca nu a existat o hartie, ca a fost o problema birocratica. incercam sa ne miscam mai repede decat hartiile ", a declarat comisarul sef de politie Mucenic Lazureanu, directorul centrului. Acesta a declarat ca inspectorul sef, maior Cosmin Balcu, seful ISU Sibiu, a fost foarte entuziasmat si a creat deja padocul pentru catel si a desemnat persoana care se va ocupa de dresajul acestuia.

Cei 11 catei, in varsta de 3-4 luni, alaturi de instructorii lor, vor incepe cursul de predresaj in data de 17 august. Acesta va dura doua saptamani, dupa care vor pleca la inspectoratele judetene unde au fost repartizati. Anul viitor, in aceeasi perioada, se vor intoarce pentru cursul propriu zis. " Acum ii invatam sa copilareasca frumos ", a explicat comisarul sef.

" incepem sa ne pregatim pentru a avea o forta de reactie in cazul unui cutremur. Se vorbeste foarte mult in presa, iar specialistii spun ca o miscare telurica este iminenta. Astfel, incercam sa adaptam organele de reactie ale statului pentru a fi pregatiti sa actionam. Ştiinta inca nu este atat de avansata. Din cate stiu eu, cutremurele se pot anunta numai cu 5 sau 10 secunde inainte, asta cunosc eu despre sistemul informatic si de alarmare care este pus la punct in Vrancea. Vom pregati mai multe grupe de caini in viitor, aceasta este doar prima. Cand situatia o va impune, acesti caini vor fi reuniti si trimisi sa isi faca treaba ", a explicat Lazureanu. Cei zece caini, cinci rasa ciobanesc german, cinci ciobanesc belgian malinois, sunt primii care intra vreodata in dotarea inspectoratelor de urgenta.

in acest moment, in tara, doar Centrul Chinologic din Sibiu are patru caini specializati in descoperirea victimelor sub daramaturi, restul apartinand ONG-urilor.

Acestia au si participat, de altfel, la inceputul lunii, la o tabara internationala pentru caini de salvare, organizata de Asociatia Romana a Cainilor de Salvare, la Alba Iulia. Timp de o saptamana au avut parte, cate 12-14 ore pe zi, de antrenamente dure, intr-o fabrica dezafectata, alaturi de echipaje ale ONG-urilor din Romania, Ungaria si Austria. " Pe langa antrenamentele care au mimat foarte bine situatiile reale de dezastru, instructorii nostri au avut ocazia sa realizeze schimburi de experienta cu colegii din Austria si Ungaria. Acestia chiar daca lucrau in unitati guvernamentale, gen inspectorate de urgenta sau pompieri, au venit cu cainii proprii, demonstrand ca jobul este pentru ei si un hobby ", a adaugat Lazureanu.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 12 august 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 24 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter