SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Prin continuarea acestei campanii incercam sa facilitam accesul gratuit al pacientilor la un diagnostic precis si rapid "

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Care sunt primele concluzii ale campaniei de coronarografii gratuite si ce v-a determinat sa o prelungiti?

Rezultatele din primele doua luni au demonstrat ca peste 50% dintre pacientii investigati aveau afectare artero-sclerotica coronariana severa ce au necesitat tratament interventional si chirurgical imediat in proportie de 75% si, respectiv, 25%. Dovedeste pe deoparte raspandirea bolii coronariene in randul populatiei cat si subdiagnosticarea acesteia. Prin continuarea acestei campanii incercam sa atacam acesti doi factori facilitand accesul gratuit al pacientilor la un diagnostic precis si rapid. Coronarografia, in afara unei astfel de campanii, ar fi costat peste 1900 de lei.

Cui se adreseaza aceasta campanie?

Se adreseaza pacientilor cu suferinta coronariana cunoscuta si evaluata in prealabil intr-o sectie de cardiologie - pacienti cu infarct, pacienti aflati sub tratamentul de angina pectorala cronica stabila si de asemenea explorarea invaziva coronariana se ia in considerare la pacientii cu sindroame ce sugereaza boala coronariana, respectiv cu angina pectorala manifestata sub forma de durere, constrictie sau arsura in capul pieptului, ce apare in general la efort sau in repaos, insotita de transpiratii si sufocare. Pacientii ce prezinta astfel de simptome ar trebui sa se prezinte rapid la cardiolog pentru o evaluare initiala: examen clinic, EKG, test de efort pentru stabilirea rapida a indicatiei de coronarografie.

Ce ne puteti spune despre Sectia de cardiologie interventionala a Spitalului European Polisano?

Sectia de cardiologie interventionala a spitalului s-a deschis full-time in septembrie 2013, fiind dotata cu un angiograf de ultima generatie ce ne permite explorarea coronariana dar si a arterelor periferice sau a arterelor carotide. Acest angiograf permite, practic, efectuarea investigatiilor angiografice cu reducerea expunerii la radiatii a pacientilor cu peste 75%, comparativ cu aparatele mai vechi, fara a afecta calitatea investigatiilor.

in cadrul sectiilor de cardiologie si cardiologie interventionala activeaza 7 medici dintre care 4 cardiologi, doi cardiologi interventionisti precum si un radiolog interventionist. Acesta realizeaza investigatiile angiografice de membre inferioare, de artere carotide precum si embolizarile de fibroame uterine. Experienta echipei are o importanta covarsitoare, membrii adunand peste 15.000 de coronarografii efectuate si peste 7000 de dilatari coronariene sau periferice. Provenind din centre universitare cu volum mare de proceduri, echipa de cardiologie interventionala este in stransa legatura si relatie nemijlocita cu cardiologii, colegii din terapie intensiva si chirurgii cardio-vasculari.Ne puteti spune cateva detalii despre formarea dumneavoastra profesionala?

Am absolvit Facultatea de Medicina a UMF "Carol Davila" Bucuresti in 1993. in prezent sunt medic primar de medicina interna si specialist cardiolog; de asemenea am atestatul ce imi certifica supraspecializarea in cardiologie interventionala si invaziva, acesta fiind domeniul de interes profesional si academic. Sunt, prin concurs, cadru didactic universitar din 1995, pozitia actuala fiind sef de lucrari in cadrul Disciplinei Medicina Interna si Cardiologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti. Primii pasi in cardiologia interventionala i-am facut in anii 1999-2000 la University Hospital of Wales, Cardiff, Marea Britanie, in urma castigarii unei burse de pregatire (training fellowship) prin Societatea Europeana de Cardiologie. incepand din 2001, impreuna cu prof. dr. D. Vinereanu, am organizat activitatea de cardiologie interventionala in Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, astazi un centru de volum mare (peste 1200 de angioplastii coronariane cu stent pe an, dintre care 50% la pacienti cu infarct miocardic acut). Personal am efectuat peste 5500 de dilatari coronariene cu stent, iar din 2010, 60% dintre interventiile realizate au fost la pacienti cu infarct miocardic acut. Din 2007 sunt doctor in medicina, teza de doctorat fiind legata tot de cardiologia interventionala, respectiv de revascularizarea precoce prin angioplastie cu stent a pacientilor cu sindroame coronariene acute.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 25 martie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 05 martie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter