SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPrioritatile sefilor din Sibiu

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

PRIMARIA din Sibiu a chemat la consfatuire o serie intreaga de sefi de institutii din municipiu, pentru a discuta despre prioritatile orasului, pentru care ar merita depuse proiecte de finantare de la UE. Reprezentantii administratiei au anuntat inca de anul trecut intentia de a depune mai multe proiecte spre finantare de la UE, prin intermediul proiectului Regio.
Acum doua zile, sefii de institutii administrative, universitari, economisti, oameni de cultura, investitori privati si reprezentanti ai societatii civile s-au intalnit pentru a stabili prioritatile.
Dupa ce au suprapus ideile lor peste criteriile de eligibilitate in vederea obtinerii de fonduri, a rezultat ca printre prioritatile orasului care ar merita finantate din banii Uniunii ar fi amenajarea malului raului Cibin. Acest proiect ar cuprinde amenajarea unor zone pietonale, zone verzi, piste pentru biciclete si podurile peste raul Cibin. Tot printre prioritatile stabilite de sefi se numara si reamenajarea cartierelor - alei, zone parcari, zone de agrement, spatii de joaca pentru copii. Oamenii de cultura au reusit sa obtina consensul pentru creearea unui centru cultural. O alta necesitate care sa fie expusa forurilor europene pentru finantare ar fi menajarea unui pavilion expozitional si reabilitarea turnurilor Pulberariei si Pielarilor, precum si a turnurilor de pe strada Cetatii.
Tendintele ecologiste ale lumii se reflecta si in prioritatile sefilor sibieni, care considera ca Sibiul are nevoie de autovehicule ecologice, de piste pentru biciclete si de un sistem de monitorizare a traficului. Iar in domeniul social, se prefigureaza proiecte pentru amenajarea unui complex de servicii pentru varstnici - cu camin pentru persoanele varstnice si centru de zi - si realizarea unui complex de servicii comunitare in cartierele cu un grad de saracie crescuta.
Intalnirea sefilor de acum doua zile a reprezentat un prim pas pentru elaborarea Planului Integrat de Dezvoltare a Sibiului, pe baza caruia vor fi facute solicitari de finantare la UE.
Ce institutii si-au trimis sefii?
La intalnire au participat reprezentanti ai Primariei Sibiu, Consiliului Judetean, Inspectoratului Scolar Judetean, Universitatii Lucian Blaga, Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Camerei de Comert si Industrie, Agentiei de Mediu, SC Tursib SA, DPC, E-on Gaz, Clubului Economic German DWS, Planwerk Cluj, consultanti din Germania, si ai Directiei Judetene de Cultura, plus reprezentanti ai mai multor fundatii.
de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 25 ianuarie 2008


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 01 august 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter