SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGProblema alunecarilor de teren: Cunoscuta din 2008!

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Ultimele evenimente de la Aeroportul Sibiu arata in cel mai clar mod posibil cum problemele ignorate atunci cand apar, conduc la situatii incredibile. O portiune de 80 de metri din terenul aeroportului s-a surpat din cauza infiltratiilor apei pluviale. Este deja o stire veche. Ce nu se stie, este faptul ca infiltrarile de apa erau cunoscute inca din anul 2008. Existau atunci niste fisuri in teren, ignorate insa de toata lumea. In plus, la DNA Alba exista un dosar care vizeaza problemele de la Aeroportul Sibiu. 

Problemele de la acea portiune de teren au fost aduse la cunostinta conducerii Consiliului Judetean, de catre directorul Aeroportului Sibiu, Augustin Sava, insa nu s-a luat nicio decizie, iar adresa s-a pierdut pe undeva prin sertare. " Chiar s-a mers la fata locului, s-a facut o adresa, insa de atunci nu s-a mai intamplat nimic`, spun surse apropiate RA Aeroportul Sibiu. Alunecarea s-a produs pe rambleul inspre Cristian, in zona drumului perimetral, distrugand acest drum pe o portiune de aproximativ 80 m, limitand astfel accesul auto in zona perimetrala a aeroportului. Cel mai grav insa este ca din cauza acestei alunecari de terenu, nu mai poate fi folosit sistemul automat prin care aterizau si decolau avioanele. " In continuare, aducerea la aterizare a avioanelor va fi facuta din turnul de control prin alte mijloace radio-tehnice. Sistemul de aterizare automat este afectat prin faptul ca avioanele in zbor nu vor mai primi semnale de la el si vor veni, sa spunem, manual, la aterizare, cu ajutorul altor echipamente`, spune directorul Augustin Sava.

In mai multe sedinte ale Comisiei de receptie a Aeroportului Sibiu s-a discutat problemele privind acumularile de apa din teren. Mai mult, in sedinta din 21 aprilie 2009, insusi presedintele comisiei da citire listei de probleme gasite la o simpla inspectare a zonei: " Presedintele de Comisiei de Receptie sesizeaza faptul ca la inspectia vizuala a lucrarilor au fost sesizate cumulari de apa, in partea de nord, la ambele capete ale pistei au fost constatate acumulari de apa, tasarea rambleului in zona de sud-est si marirea rosturilor de dilatare a unor placi betonate pana la 50 mm.`

La urmatoarea sedinta se da citire unui alt document, la fel de important: adresa oficiala emisa de catre Autoritatea Aeronautica Civila Romana in data de 15 aprilie 2009. " Dintre aceste obiectiuni, unele pot afecta siguranta in exploatare a Aeroportului Sibiu, cum ar fi: in partea de nord la ambele capete ale pistei s-au constatat acumulari de apa, formate in urma precipitatiilor. S-a constatat de asemenea prezenta apei in canalele de vizitare ale instalatiilor electrice. Este necesar sa se ia masuri urgent de amenajare prin drenaje corespunzatoare conform proiectului tehnic de executie`, se scrie in raport. Dupa sedinta, se face rapid o lista de probleme, care este transmisa constructorului. Sesizarile reclamate de Autoritatea Aeronautica Civila Romana nu au mai fost discutate niciodata de Comisia de receptie.

Interesant este si felul in care s-au produs modificari in structura Consiliului de Administratie al aeroportului. Conform hotararii de guvern, prin care aeroporturile trec in subordinea consiliilor judetene, consiliile de administratie trebuiau sa aiba o anumita forma din care nu puteau lipsi specialistii din interiorul aeroportului. Totusi, din 19.09.2007, trei specialisti s-au retras din Consiliul de Administratie: George Plaiasu, Directorul Tehnic al Aeroportului, Gheorghe Velicu, Directorul Operational si Mircea Lunca, sef Serviciu Securitate. Culmea, cei trei, plus directorul Augustin Sava s-au opus in cateva randuri la lucrarile propuse la aeroport de catre constructor si proiectant.

Nici Comisia de receptia a Aeroportului nu a ramas fara modificari. Initial, acesta a fost condus de presedintele Consiliului Judetean, Martin Botesch. Dupa o perioada insa, acesta s-a retras lasandu-I loc vicepresedintelui Constantin Sovaila. " Bottesch s-a retras pentru ca a stiut ca sunt problem si a lasat o mana slaba`, spune fostul consilier judetean, Corneliu Bucur.

La ultima sedinta de Consiliu Judetean, consilierii au fost invatati de directorul adjunct al eroportului sa vorbeasca mai putin. " Pe undeva a vut dreptate. Pana la urma nu a fost afectata pista de aeroportului si daca tot discutam de problem risam ca anumite companii sa se retraga de la Sibiu. Si stim cat de important este sa avem cat mai multe zboruri din Sibiu`, a declarat consilierul PSD, Ioan Terea, dupa sedinta de joi a Consiliului Judetean.

Aeroportul Sibiu a fost modernizat, realizandu-se un nou terminal, prelungirea pistei, un nou turn de control si o parcare. Costul lucrarilor s-a ridicat la aproximativ 70 de milioane de euro, bani proveniti de la autoritatile locale, de la bugetul statului si dintr-un credit contractat la BERD.

"Sa ne dam cu totii mana"

" Aeroportul Sibiu are pus in opera un proiect de drenare pluvial al terenului in bazinul de retentie si, mai departe, in raul Cibin si nu a fost vorba de o perforare a straturilor de argila. S-au mai efectuat drenaje care sa rezolve problema acumularilor, din pacate insuficiente, si la aceasta data se pune in opera drenajul, care sa rezolve definitiv problema acumularilor de apa. (…) Cablurile de balizaj sunt in apa, dar exista garantia data de catre constructor / proiectant / consultant, ca aceste cabluri au capacitatea sa functioneze in apa (…) Comunitatea sibiana poate fi Mandra de realizarea acestui obiectiv, dar observam ca mai nou, toata lumea se pricepe nu numai la fotbal si politica ci si la aviatie. In incheiere, fac un apel tuturor celor implicati, sa oprim acest proces de distrugere si mai degraba sa incercam cu totii sa ne dam mana si sa construim in permanenta pentru viitor`, directorul Aeroportului Sibiu, Augustin Sava, iulie 2010.
de Alin BRATU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 30 august 2010


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 07 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter