SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGProcesul de la Constanta: Apostu poate primi doar o amenda

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

(Varianta integrala) Prim-procurorul sibian Florin Apostu ar putea scapa din procesul in care este judecat doar cu o amenda. Mai precis, judecatorul procesului in care este acuzat Apostu a propus o eventuala schimbare juridica a faptelor discutate.

Astfel de propuneri de reincadrari ale faptelor au fost facute de judecator si in cazul ofiterului SRI, Tiberiu Popescu, si a sotilor Carstea.

Desi saptamana trecuta ar fi trebuit sa se judece la Constanta un nou termen din procesul demarat in Dosarul Apostu, acest lucru nu s-a intamplat. In aceeasi zi in care era programat procesul de la Constanta a avut loc si judecarea recursului promovat la Inalta Curte de Apostu si Popescu, impotriva deciziei de la Curtea de Apel Constanta de a nu dispune inlocuirea masurii de arest preventiv. In cazul acestui recurs, judecatorii Inaltei curti nu au anuntat public decizia lor, pana la finele saptamanii trecute.

Noul termen pentru procesul de la Constanta a fost stabilit pentru 31 martie. Pana atunci, insa, instanta a pus in vedere partilor sa fie pregatite sa formuleze concluzii si cu privire la eventuala schimbarea incadrarii juridice a faptelor.

In cazul lui Florin Apostu, instanta constanteana propune eliminarea raportarii la articolul 17 din Legea 78/2000 (referitoare la prevenirea, descoperirea si sanctionarea coruptiei) a acuzatiei de fals material in inscrisuri oficiale (pedepsita cu inchisoare de la sase luni la cinci ani) sau schimbarea incadrarii cu cea referitoare prevazuta de art. 290 din Codul Penal. Acest articol face referire la falsificarea unui inscris sub semnatura privata, infractiune care se pedepseste cu inchisoare de la trei luni la doi ani sau cu amenda.

De asemenea, instanta de la Constanta propune si inlocuirea incadrarii juridice prevazuta la articolul 272 Cod penal (distrugerea unui inscris emis de un organ de urmarire penala, pedepsit cu inschisoare de la sase luni la trei ani) cu infractiunea prevazuta la articolul 242, alineat (1) din acelasi Cod penal (distrugerea din culpa a vreunuia dintre inscrisurile unui dosar, registru, document sau orice alt inscris care se afla in pastrarea ori in detinerea unui organ sau unei institutii de stat, care prezinta o valoare artistica, stiintifica, istorica, arhivistica sau o alta asemenea valoare) si care infractiune se pedepseste cu inchisoare de la trei luni la doi ani sau cu amenda.

Pentru Tiberiu Popescu, instanta propune inlocuirea incadrarii juridice de la infractiunea prevazuta la art. 26 - art. 272 Cod penal (complicitate si distrugerea unui inscris emis de un organ de urmarire penala, pedeapsa cu inchisoarea de la sase la trei ani) cu infractiunea prevazuta la articolele 26 si 242 Cod penal, adica tot complicitate dar cu reincadrare la o infractiune care se pedepseste fie cu inchisoarea de la trei luni la la doi ani, fie cu amenda.

Tot in cazul lui Popescu, vicepresedintele Curtii de Apel Constanta, care este judecatorul acestui dosar, propune eliminarea raportarii la infractiunea de coruptie prevazuta la art 17 din Legea 78/2000 pentru falsul in acte oficiale de care este acuzat Popescu.

In fine, instanta de la Constanta propune ca infractiunile de care sunt acuzati sotii Mihaela si Dumitru Carstea sa nu mai fie raportate la cele in legatura directa cu infractiunile de coruptie. Astfel, cei doi soti au varianta de a accepta sa fie judecati in continuare pentru fals in documente pedepsit cu inchisoare de la trei luni la doi ani sau cu amenda.

In ultima zi a acestei luni, la Curtea de Apel Constanta sunt asteptati sa depuna marturie, in calitate de martori, Catalin Marian Haiduc, Mihai Apafi, Nicolae Lascu, Rares Mihai Barsan si Diana Popescu, sotia ofiterului SRI, inculpat in acest dosar.

de Traian DELEANU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 17 martie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 19 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter